ارتقای دانش گمرکی کارکنان مرز پرویزخان منجر به تسهیل مبادلات تجاری می‌شود

قصرشیرین- ایرنا- مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: ارتقای دانش فنی و گمرکی کارکنان در این گذرگاه رسمی منجر به توسعه و تسهیل در انجام مبادلات و مراودات تجاری و مرزی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «قاسم مطلبی» روز دوشنبه در اولین جلسه مدیریت دانش در اداره کل گمرک پرویزخان، با اشاره به نقش راهبردی مرز رسمی پرویزخان و جایگاه نخست این گمرک در صادرات کالاهای غیر نفتی به عراق در بین دیگر مرزها، افزود: پرویزخان به عنوان یک گمرک راهبردی که سالانه حجم قابل توجهی از تجارت خارجی را انجام می‌دهد نیازمند اجرای فرآیند مدیریت دانش است تا با استفاده از این ظرفیت سهم بیشتری از مبادلات تجارت و تسلط بر بازار عراق را برای کشور فراهم کند.

وی اظهار کرد: ارتقا و تقویت دانش کارکنان گمرک یک ضرورت است و گمرک به عنوان یک نهاد فنی و تخصصی باید از نظر بهره وری در حوزه علوم گمرکی و تجهیز کارکنان آن با قوانین گمرکی توسعه یابد.

مدیرکل گمرک پرویزخان در ادامه گفت: دفتر آموزش و پژوهش گمرک جمهوری اسلامی ایران در طول سال و در گمرکات مختلف در زمینه های تخصصی آموزش‌هایی برگزار می‌کند که برای کارکنان بسیار مفید و ضروری است و کارکنان گمرک که در این نهاد فعالیت می‌کنند باید همواره از نظر دانش گمرکی اشرافیت لازم را داشته باشند.

مطلبی ادامه داد: هر اندازه که مدیریت دانش در حوزه گمرکات مرزی و اجرایی نهادینه شود مراودات تجاری و فعالیت‌های اقتصادی بهتر و سهل تر انجام می‌شود که این خود زمینه بهره وری در زمان و نیروی کار را فراهم می‌کند.

معاون امور گمرکی اداره کل گمرک پرویزخان هم در این نشست گفت: با توجه به سیاست‌های جدید گمرک ایران تلاش می‌کنیم در راستای اجرایی شدن مدیریت دانش در مرز پرویزخان قدم برداریم.

«الماس کریمی» افزود: یکی از مشکلات عمده گمرکات مرزی در حوزه سامانه ها و دسترسی کارشناسان به آن است که نیاز است با اجرایی شدن مدیریت دانش در گمرک این مهم محقق و روند کارهای گمرکی با شتاب بیشتری انجام گیرد.

وی تصریح کرد: تلاش می کنیم با توجه به اهمیت گمرک پرویزخان و اجرای بیشتر رویه های گمرکی در این مرز جلسات فنی با کارشناسان واحدهای مختلف برگزار شود تا با یادآوری قوانین گمرکی در زمینه کاهش زمان به اجرای فرایندهای گمرکی کمک کنیم.

در پایان این نشست اعضای کمیته مدیریت دانش گمرک پرویزخان معرفی و اعضا به ارائه راهکارهای لازم در خصوص اجرایی شدن فرآیند مدیریت دانش در گمرک پرویزخان پرداختند.

کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت می‌گیرد.

هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha