سه هزار و ۲۰۰ صندوق انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی پیش‌بینی شده است

تبریز- ایرنا- رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان آذربایجان شرقی گفت: برای برگزاری انتخابات مجلس در استان سه هزار و ۲۰۰ صندوق پیش بینی شده که نسبت به دوره قبل ۱۰ درصد بیشتر است.

به گزارش ایرنا، صمد عزیزی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل شورای نگهبان، اظهار کرد: در تمام صندوق‌ها ناظران شورای نگهبان حاضر خواهند بود که تعدادشان از سه تا پنج نفر متغیر خواهد بود به عبارت دیگر متوسط ناظران شورای نگهبان در شعبات اخذ رای ۳.۵ نفر است.

وی بیان کرد: بیش از ۱۲ هزار نفر در آذربایجان شرقی آموزش لازم دریافت کرده اند و با سازماندهی در شعبات اخذ رای و اعمال نظارت قانونی در فرآیند انتخابات حضور خواهند داشت.

وی گفت: در پاسداشت حقوق مردم با جدیت حاضر هستیم و تمام تعابیر لازم تعبیه شده است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برای تعیین نمایندگان این مجلس برگزار خواهد شد

رئیس دفتر نظارت و بازرسی شواری نگهبان استان گفت: ناظرهای ما جزو قشر خاصی نیستند و از تمامی اقشار مردمی اعم از اساتید دانشگاه، دانشجویان، طلبه‌ها و صنوف مختلف جزو ناظران هستند.

عزیزی در مورد صلاحیت ها یادآور شد: بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس چند مرحله‌ای است و در چند مرحله بررسی می‌شود.

وی توضیح داد: در مرحله اول هیات‌های اجرایی اقدام می‌کنند که این هیات در فرمانداری‌ها تشکیل می‌شود و بر اساس استعلامی که از مراجع استعلامی دریافت می‌شود، کار کرده و اساس کار آنها تحقیقات محلی در مورد صلاحیت افراد ثبت‌نام‌کننده است.

عزیزی مرحله دوم را تشکیل هیات نظارت استان و هیات مرکزی نظارت به صورت مشترک برشمرد و گفت: هر فردی که در این مرحله احراز صلاحیت نداشته باشد یا رد شود می‌تواند اعتراض کند کسانی که در این مرحله رد شوند می‌توانند طبق قانون بار دیگر تقاضای بررسی صلاحیت کنند و این تجدید در بررسی صلاحیت‌ها در خود شورای نگهبان انجام می‌ شود.

وی گفت: شورای نگهبان در سپهر سیاسی کشور جایگاه رفیعی دارد یعنی تعابیری که حضرت امام ره و مقام معظم رهبری برای شورای نگهبان استفاده کردند، بسیار بالا و قابل تامل هستند.

عزیزی با اشاره به فرمایش رهبری مبنی بر اینکه شورای نگهبان حافظ احکام اسلامی، نماد ملت و دین و مایه اطمینان مومنین جامعه، نبض نظام اسلامی و موثرترین دستگاه برای حفظ سلامت نظام، مرکز اساسی و حیاتی نظام است، گفت: همچنین ایشان فرموده‌اند که بود و نبود شورای نگهبان به منزله بود و نبود انقلاب اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: تاثیرگذاری شورای نگهبان بسیار بالاست این شورا بر اساس یک تجربه تلخ تاریخی در کشور ما پیش‌بینی شد، در واقع این تجربه به دوران مشروطیت برمی‌گردد که در متمم قانون اساسی پیش‌بینی شده بود که فقها در مصوبات قوه نظارت داشته باشند.

وی بیان کرد: طبق دستور حضرت امام رحمت الله که با این ذهنیت تاریخی معتقد بودند که باید مصوبات قانون گذار در چارچوب احکام شرع شود از این‌رو در پیش‌نویس و تصویب به این نکته توجه شد و در حال حاضر در تمام قوانین نهاد شوای نگهبان پیش‌بینی شده است.

عزیزی با بیان اینکه از وظایف اصلی شورای نگهبان، نظارت بر مصوبات مجلس است، گفت: این نظارت بر روی چند وجه است که هم نظارت شرعی و هم نظارت قانونی اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: تمام مصوبات مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اساسی باید به شورای نگهبان جهت بررسی از دو منظر نداشتن مغایرت با احکام شرع و عدم مغایرت با قوانین اسلامی ارسال شود.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی شواری نگهبان استان توضیح داد: در مغایرت شرعی ۶ نفر فقیه نظر خودشان را اعلام می‌کنند و در بررسی مغایرت با اصول قانون اساسی همه اعضا نظر می‌دهند.

وی با اشاره بر اینکه در نظارت شرعی، حق‌الناس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: اگر مصوبه‌ای منجر به تضییع حق الناس شود، توسط فقهای شورای نگهبان جلوی آن گرفته می‌شود.

عزیزی افزود: بر اساس قانون اساسی هر فرد از آحاد ملت، می‌تواند برای احقاق حق خود درمورد یک مصوبه‌ای که هیات وزیران، وزیر و مرجع خاصی آن را صادر کرده است، شکایت کند گاها ادعای شاکی این است که این مصوبه خلاف شرع است در این صورت دیوان عدالت نمی‌تواند مستقیم بررسی کند و رای صادر کند بلکه خلاف شرع بودن و نبودن آن را از شورای نگهبان استعلام می‌کند.
وی اضافه کرد: اهمیت و حساسیت حق‌الناس از دید فقهای شورای نگهبان بسیار زیاد است؛ به‌طوریکه ایراداتی که فقهای شورای نگهبان به مجلس وارد کردند، بیشتر به خاطر همین حق‌الناس مردم است.

عزیزی تصریح کرد: مغایر بودن مصوبات مراجع مختلف با حق‌الناس مردم از اهمیت ویژه‌ای برای شورای نگهبان دارد.

عزیزی با بیان اینکه بیش از یک‌هزار پرونده استعلامی از دیوان عدالت اداری استعلام شده و فقها اظهار نظر کرده است، تاکید کرد: برای شکایت حتی با یک نفر هم جلسه فقها تشکیل شده است.

عزیزی بیان کرد: نظارت بر مصوبات مجلس یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان است؛ گاها یک مصوبه مجلس حساسیت در جامعه ایجاد می‌کند از این رو بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مصوبه مجلس در قالب لایحه و طرح را بررسی و اعلام نظر کرده است. .

وی خاطرنشان کرد: از دیگر وظایف اصلی شورای نگهبان، نظارت بر انتخابات است؛ به موجب اصل ۹۹ قانون اساسی به جز انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تمام انتخابات زیر نظارت شورای نگهبان است.

عزیزی با بیان اینکه شورای نگهبان اصل ۹۹ را تفسیر کرد، گفت: بعد از این تفسیر نظارت استصوابی ذکر شده است از این‌رو بررسی صلاحیت ثبت نام کنندگان و نظارت بر فرآیند برگزاری و اجرای انتخابات جزو این نظارت است.

وی، امنیت، مشارکت، سلامت و رقابت را چهار راهبرد مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان کرد و افزود: برای تحقق این راهبرد باید مراجع قانونی این راهبردها را رعایت کند و شورای نگهبان نیز برای سلامت این انتخابات تلاش کند و به مردم عزیر این اطمینان را بدهد که انتخابات در سلامت برگزار خواهد شد.

عزیزی ابراز کرد: اصل جامعیت از جمله اصول نظارت بر انتخابات است و این نظارت یک امر جامع است و اصلا شایسته نیست که به یک قسمت توجه شود و از قسمت دیگر غافل بود.

وی متذکر شد: اصل قانون‌گرایی یا حاکمیت قانون، مهم‌ترین اصول شورای نگهبان است، چراکه هم خود شورای نگهبان و هم مجری قانون و هم داوطلبان نمایندگی مجلس، هواداران آنها و جریانان و گروه‌های سیاسی همه مطیع قانون هستند و شورای نگهبان همگی را به تمکین از قوانین موجود می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha