توجه کم نظیر آیت الله رئیسی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - در ۲ دور سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در کمتر از ۲سال ،نخستین برنامه وی حضور در میان عشایر و شنیدن درد دل های آنان بوده است که این امر حکایت از توجه کم نظیر رئیس جمهور دولت مردمی به عشایر غیور منطقه زاگرس دارد.

به گزارش ایرنا، نخستین روز از دومین دور سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد آغاز می شود.آیت الله رئیسی پس از برگزاری آئین استقبال از وی در فرودگاه یاسوج بدون وقت کشی عازم دشت سقاوه می شود.

دشت زیبای سقاوه در شهرستان مارگون در گذشته ای نه چندان دور هر ساله میزبان بخش بزرگی از عشایر استان بود که ییلاق را در آن می گذراندند دشت سقاوه اکنون پس از سالها همه گذشته خود را یک جا جمع کرده است.

سیاه چادرهای عشایری برپا شده است ،مردان و زنان عشایر با لباس محلی ،زیبایی خاصی به دشت داده اند ،انگار که زندگی عشایری دوباره در دشت سقاوه آغاز شده است. ترک و لر در کنار هم .

توجه کم نظیر آیت الله رئیسی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد

دشت سقاوه قرار است مهمان ویژه ای داشته باشد ، عشایر همه زندگی خود را در دشت سقاوه گردهم آورده اند تا برای ساعاتی از یک مهمان پس از یک سال دوباره استقبال کنند.عشایر در میزبانی از همه بویژه فرزندان فاطمه زهرا (س) سنگ تمام می گذارند .

امروز مهمان عشایر هم از فرزندان فاطمه زهراست و هم رئیس جمهور دولت مردمی .برای همین عشایر سر از پا نمی شناسند تا اینکه انتظار به سر می رسد و صدای بالگردی از پشت تپه ها شنیده می شود.بالگرد حامل ایت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران اسلامی است که پس از یک سال دوباره هوای عشایر کرده است.

آیت الله رئیسی در دور اول سفر خود در مهرماه ۱۴۰۱،هم زودتر از همه به دیدار عشایر استان در منطقه گرگوی بویراحمد رفت ،بالگرد به زمین می نشیند و لحظاتی بعد رئیس جمهور همچون نگینی در محاصره عشایر قرار می گیرد.

آیت الله رئیسی ترجیح می دهد نخست از سیاه چادرهای عشایر بازدید کند ، تولیدات عشایر را از نزدیک ببیند ،پای صحبت ها و دردل های آنان بنشیند و انگاه بصورت عمومی سخنرانی نکند. عشایر هم شانه به شانه رئیس جمهور با او درددل می کنند مشکلاتشان را بدون لکنت زبان به او می گویند . نوای موسیقی سنتی دشت سقاوه را پر کرده است و شعار لری «خش اومی شاد اومی پات من تیم» ( خوش آمدی،شاد آمدی پاهات بر روی چشمان) اوج ابراز احساسات عشایر به رئیس جمهور را نشان می دهد.

رئیس جمهور ایران قوی پس از پاسخ دادن به ابراز احساسات عشایر ،پشت تریبون رفت و هرچه لازم بود و می بایست سالهای گذشته برای عشایر انجام می شد به آنان قول داد.

جمله نخست رئیس جمهور در جمع عشایر نشان می داد رئیسی بخوبی از نقش و جایگاه عشایر در کشور آگاه است و به این نقش احترام می گذارد. او در سخنانی امید بخش گفت مردم ایران روی سفره عشایر نشسته اند.

توجه کم نظیر آیت الله رئیسی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد

رئیس جمهور گفت: جامعه عشایری با تولید محصولات دامی و صنایع دستی نقشی ستودنی در خودکفایی ملی و تامین امنیت غذایی کشور دارند. توجه به بهبود وضعیت رفاهی عشایر از برنامه های محوری دولت سیزدهم است که برپایی سیاه چادرهای ایمن به جای چادرهای عشایری سنتی یکی از راهبردهای تحقق آن است.

وی بیان کرد: برای نشان ارج و ارزش عشایر در اندیشه مسئولان دولت سیزدهم برنامه های سفر از منطقه عشایری سقاوه آغاز شده است.ی معتقد است عشایر نباید دغده ای جز تولید برای کشور داشته باشد و به همین دلیل دستور داد امکانات اولیه زندگی عشایر مانند برق ، آب و جاده در همه مناطق عشایری کشور فراهم شود.

از آنجا که عشایر بخش زیادی از گوشت قرمز و محصولات دامی را تولید می کنند رئیس جمهور اصرار داشت خرید تضمینی محصولات دامی به ویژه گوشت قرمز در اولویت مسئولان قرار گیرد.

آیت الله رئیسی توجه به بهبود وضعیت رفاهی عشایر را از برنامه های محوری دولت سیزدهم دانست و گفت : برپایی سیاه چادرهای ایمن به جای چادرهای عشایری سنتی یکی از راهبردهای تحقق آن است. رئیس جمهور دولت مردمی ،نخستین سیاه چادر ایمن را در دشت سقاوه در اختیار یکی از عشایر قرار داد تا نشان دهد دولت برای حل مشکلات عشایر کشور مصمم است.

عشایر که ورود رئیس جمهور به میان جمع خود ذوق زده بودند هریک بخشی از مشکلات را با وی در میان گذاشتند .کمبود زیرساخت های جاده ای ، ناپایداری آب آشامیدنی گرانی علوفه و مسدود شدن ایل راهها و مسیرهای عبور از جمله مهم ترین نیازهای مطرح شده عشایر استان در دیدار با آیت الله رییسی بود.

توجه کم نظیر آیت الله رئیسی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد که تلاش زیادی انجام داد تا عشایر استان را در دشت سقاوه گردهم اورد تا رئیس جمهور بتواند با آنان دیدار داشته باشد از ویژگی های زندگی عشایری گفت که در مناطق عشایری همه اعضای خانواده در کنار هم در سنگر تولید از زن و مرد و کودک تلاش می کنند.

سید علی احمدزاده از نقش عشایر در تولید گفت و افزود : عشایر کهگیلویه و بویراحمد با تولید نیمی از گوشت مصرفی استان و ۳۵ درصد از صنایع‌دستی شامل انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش، سالیانه ۲۶ هزار تن شیر و دیگر محصولات دامی، طلایه داران عرصه تولید هستند.

عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) تشکیل شده است.بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار عشایری در استان کهگیلویه و بویراحمد حضور دارند که ۱۲ درصد جمعیت استان را شامل می شوند-------
در جریان دیدار رئیس جمهور و مسئولان ملی و استانی با عشایر استان ، نخستین طرح سیاه چادر ایمن به معنای برپا شدن سیاه چادرها بر روی سکوهایی با ارتفاع یک متر در شهرستان مارگون بهره برداری شد.

براساس برنامه ریزی صورت گرفته شده طرح ساماندهی سکونتگاه های عشایری (ساخت سکوهای نشیمن) با مشارکت امور عشایر،گروه های جهادی و عشایرنشینان در حال اجراست.

در این طرح که چهار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته سکوهایی با ارتفاع یک متر و در ابعاد چهار در ۶ متر مربع احداث می شود. به ازای احداث هر سکوی نشیمن مصالح ساختمانی به ارزش ۱۵ میلیون تومان به عشایر پرداخت می شود.

با تامین مصالح، عشایرنشینان با کمک گروه های جهادی استان سکوهای نشیمن احداث می کنند. ساخت سکوهای نشیمن باعث می شود تا اهالی از گزند نیش خزندگان و حشرات در امان باشند و همچنین در بارندگی های سیلابی دچار آبگرفتگی نشوند.

رئیس سازمان عشایر کشور هم در جریان این دیدار از اهمیت فعالیت عشایر در کشور گفت و تاکید کرد که عشایر بدلیل تولید گوشت قرمز یکی از عاملان مهم تأمین امنیت اقتصادی و غذایی کشور هستند.

سیاوش احمدی میرقائد گفت: عشایر به دلیل پیدا نشدن بازار فروش همیشه دغدغه فروش محصولات گوشتی خود را دارند اما اینک به دستور رئیس جمهور خرید تضمینی گوشت تولیدی عشایر در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی می شود.

وی افزود: جامعه عشایری کشور با جمعیت ۱.۲ میلیون نفر جمعیت ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تأمین می کنند

وی افزود: خوشبختانه یکی از مصوبات سفر در خصوص تأمین نهاده های دامی، دستور داده شده که بصورت خرید قراردادی با در اختیار گذاشتن نهاده های دامی به عشایر و خرید محصولات دامی و گوشتی آنها توسط شرکت پشتیبانی امور دام بتوان از عشایر حمایت کرد تا بتوانند نهاده های مورد نیاز خود را تأمین کنند.

رئیس سازمان عشایر کشور با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر تامین بهداشت جامعه عشایر افزود: قرار هست ظرف دو سال آینده ۳۸۰ پنل خورشیدی خریداری و در اختیار عشایر قرار داده شود و همچنین با افزایش تعداد خانه های بهداشت سطح رفاه و بهداشت و شاخص های بهداشتی رشد قابل ملاحضه ای پیدا خواهد کرد.

احمدی میرقائد با اشاره به ارتقای زیست عشایر، ادامه داد: ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی ظرف سه سال آینده در اختیار عشایر قرار می گیرد که گام بسیار بزرگی در جهت ارتقای رفاه جامعه عشایر است.

وی تاکید کرد: یکی از اقدامات در راستای ارتقای زیست عشایر ساخت سرپناه ایمن است، خاطرنشان کرد: وضعیت خاص معیشتی عشایر و قرار گرفتن در چادرها در شرایط مختلف جوی، موجب افزایش مخاطرات می شود و خسارات قابل ملاحضه ای می بینند، با ساخت سرپناه ایمن از جهت کاهش مخاطرات، کاهش خطر حیوانات، افزایش شرایط بهداشتی و رفاه عشایر اهمیت زیادی دارد.

رئیس سازمان عشایر کشور افزود: ظرف سه سال آینده ۷۰ هزار سرپناه در مناطق عشایری با مشارکت عشایر و گروه های جهادی و مردم ساخته می شود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد درآمد پایدار برای عشایر بیان کرد: درامد عشایری متکی به دام است، و از این منظر درآمد پایداری ندارد، لذا طرح های جدید و اقتصادی مثل توجه به صنایع دستی، گردشگری، گیاهان دارویی برای اجرا شدن در جامعه عشایری وارد فاز اجرایی می شوند.

به گفته مسئولان کشوری که در سفرهای استانی رئیس جمهور را همراهی می کنند ،کمتر سابقه داشته است که چنین گردهمایی بطور ویژه برای جامعه عشایری برگزار شود و در سفرهای استانی رئیس جمهور کمتر بصورت ویژه عشایر مورد توجه قرار می گرفت. در این برنامه که ویژه جامعه عشایری بود ، مسائل و مشکلات عشایر به سمع و نظر رییس جمهوری و هیات دولت رسانده شد که از این نظر حائز اهمیت است.

رییس جمهور و اعضای هیئت دولت در دومین سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد صبح روز دوشنبه وارد یاسوج شدند.

همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.
طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه بهره برداری می شود.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در پایان همایش عشایر کهگیلویه و بویراحمد از نقش ستودنی جامعه عشایر کشور به ویژه عشایر غیور کهگیلویه و بویراحمد در همه عرصه های انقلاب اسلامی از هشت سال دوران دفاع مقدس گرفته تا به امروز گفت و تاکید کرد که این قشر مستحق بهترین خدمات هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha