به گزارش ایرنا،بیستودومین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان زیر ۲۱ سال جهان که از ۱۶ تیرماه در شهر منامه کشور بحرین آغاز شده بود، یکشنبه شب ۲۵ تیر با قهرمانی تیم ملی جوانان ایران به پایان رسید.
خولیو ولاسکو مدیر تیمهای ملی پایه والیبال ایتالیا که همراه تیم ملی جوانان این کشور به بحرین آماده بود، در گفت وگویی تفصیلی درباره والیبال ایران، تیم ملی جوانان کشورمان، نحوه مدیریت داورزنی در فدراسیون والیبال و راهکارهای توسعه بیشتر بازیکنان، مربیان و والیبال ایران شرکت کرد که مشروح کامل آن به قرار زیر است:
اهمیت مسابقات والیبال قهرمانی جوانان جهان چه میزان است؟
رقابتهای والیبال قهرمانی جهان در ردههای سنی زیر ۱۹ و ۲۱ سال برای پیشرفت والیبال در سطح جهان بسیار مهم است و کارایی زیادی دارد. این مسابقات نه تنها برای کشورهای صاحب سبک والیبال، بلکه بیشتر برای کشورهایی که میخواهند به سطح اول والیبال دنیا برسند، اهمیت دارد. به خاطر اینکه اگر این کشورها بخواهند اصلاحات در والیبال را از رده سنی بزرگسالان شروع کنند، خیلی سخت است. بنابر این باید از رده سنی پایه شروع کنند.
درست است که شاید مسابقات ردههای سنی جهان اهمیت چندانی برای برخی کشورها از جمله ایتالیا، برزیل یا روسیه ندارد و بیشتر برای کشورهایی که تمایل دارند به سطح اول والیبال جهان بیایند، اهمیت دارد، اما امیدوارم در آینده تیمهایی بیشتری در این مسابقات شرکت کنند و همچنین امیدوارم این امکان فراهم شود که مجددا رقابتهای والیبال قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان برگزار شود.
نظر شما درباره تیم ملی والیبال جوانان ایران چیست؟ (این مصاحبه قبل از قهرمانی ایران انجام شده است)
فکر می کنم تیم والیبال جوانان ایران قدرتمندترین تیم حاضر در این مسابقات است، البته هر بازی شرایط خاص خود را دارد و متفاوت است اما به نظرم تیم ایران قدرتمندترین تیم این مسابقات است.
پس از قطع همکاری با والیبال ایران آیا تحولات این رشته ورزشی ایران را دنبال کردید، نظر شما درباره پیشرفت والیبال ایران چیست؟
والیبال ایران پیشرفت خیلی زیادی در این مدت داشته است. یادم هست وقتی به ایران هم رفتم سطح والیبال این کشور خیلی خوب بود، بعضیها به خصوصا در اروپا فکر میکنند که من همه چیز را در والیبال ایران تغییر دادم، اما بارها گفتم که من همه چیز را تغییر ندادم. والیبال ایران و به ویژه لیگ برتر این کشور سطح بسیار خوبی داشت، همچنین تیم ملی سطح کیفی بسیار خوبی داشت اما ایران نیاز داشت که در یک سری از بخشها مانند بخش کارهای تیمی پیشرفت داشته باشد. به خصوص در دریافت اول و مهارتهای حملات انفرادی.
بازیکنان ایران بیشتر به دنبال حملات قدرتمند بودند و زیاد به کارهای تاکتیکی نمیپرداختند و این موضوع دلیل پیشرفت چشمگیر والیبال ایران در مدت حضورم در این کشور بود که بازیکنان نیز پیشرفت زیادی در این زمینه داشتند. حتی الان هم روند پیشرفت بازیکنان ایران در این زمینه را میبینم که خیلی بهتر شدند و یقین دارم که به این پیشرفت ادامه میدهند به شرطی که بازیکنان متواضع باشند.
این شرط را به این دلیل میگویم که گاهی اوقات وقتی تیمی قهرمان میشود و یا بازیکنان عنوانی را به دست میآورند، این تصور بوجود میآید که در جهان بهترین هستند، خصوصا در رده سنی جوانان و این مشکلی هست که در همه کشورها وجود دارد. در این سن خیلی مهم است که به این شکل تفکر و تصور داشته باشی که درست است من بردم و قهرمان شدم، اما هنوز هم نیاز به پیشرفت دارم. به این دلیل که سطح والیبال بزرگسالان خیلی بالاتر از جوانان است و بازی کردن در این سطح بسیار دشوارتر است و این مهم است که بازیکنان جوان ذهینتِ نیاز به پیشرفت بیشتر را همیشه داشته باشند و اگر ستاره هم شدند بدانند که اسمشان بزرگ شده است، ولی خودشان نیاز به پیشرفت دارند.
این موضوعی بود که وقتی در ایران هم بودم، بارها به آن اشاره کردم. من هیچ اهمیتی به اسامی نمیدهم، من به شکل و کیفیت بازی بازیکنان اهمیت میدهم و این روش را وقتی در ایران بودم همیشه در قبال بازیکنانم انجام دادم.
به نظر شما مهمترین مشکل والیبال ایران چیست؟
به عقیده من مشکل اصلی والیبال ایران انتقال بازیکنان از رده سنی جوانان به بزرگسالان است. چرا که در گذشته هم ایران به عنوان قهرمانی جهان در رده سنی نوجوانان و جوانان جهان دست یافته بود، اما انتقال این بازیکنان و تیم از جوانان به بزرگسالان خیلی مسئله مهمی است.
وقتی در ایران بودم درباره این موضوع با داورزنی صحبت کردم، او نظرم من را درباره این موضوع میداند. ایران همه چیزهای لازم برای تداوم ماندن در سطح اول والیبال جهان را در اختیار دارد. اما همیشه تیمهای زیادی در جهان هستند که میخواهند در سطح اول جهان باشند و رقابت بسیار نزدیک بههم است. برای مثال در این زمینه ژاپن پیشرفت چشمگیری داشته است و حالا ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا باید مقابل این تیم قدرتمند در ارومیه قرار گیرد. این مسئله خیلی مهم است که در رده بزرگسالان هم کشورها با پیشرفت بیشتر قدرت خود را حفظ کنند.
توضیح بیشتری درباره مشکل انتقال بازیکنان از جوانان به بزرگسالان میهید؟
این مشکلات را به رئیس فدراسیون والیبال انتقال دادم و نمیخواهم به صورت عمومی درباره این موضوع صحبت کنم. چرایی این موضوع را در ایران گفتم و داورزنی به خوبی آگاه است. رئیس فدراسیون والیبال ایران از نظرات من در این زمینه کاملا آگاه است.
چه راهکاری برای تداوم درخشش ستارههای تیم ملی جوانان ایران در منامه پیشنهاد میدهید؟
معمولا بهترین بازیکنان تیم جوانان در هر کشوری برای تیم ملی بزرگسالان نیز بازی میکنند و این اتفاقی است که در ۲۰ سال اخیر در جهان افتاده است. فکر نمیکنم این گروه از بازیکنان استثنا باشند.
نظر شما درباره سرمربی تیم والیبال جوانان چیست؟
قبلا با این مربی در تیم ملی والیبال ایران کار کردم. به نظرم مومنیمقدم و دیگر مربیان که در ایران میشناسم، مربیان خوبی هستند. ایران در مجموع مربیان خوب زیادی دارد. اما یک نکته برای همه مربیان هست، نه تنها برای مربیان ایرانی بلکه حتی برای مربیانی که در کشورهای دیگر مانند ایتالیا، آرژانتین و … در حال فعالیت هستند، به دریافت اطلاعات از دیگران ادامه دهند. در عرصه اینترنت زندگی میکنیم، همه چیز در هر لحظه در حال تغییر است و هر کسی از فرد دیگری در حال یادگیری است. در خصوص ورزش دیگر مدرسهای در سطح جهان وجود ندارد. در سالیان گذشته که دسترسی به اینترنت نداشتیم، حتما باید در مسابقاتی مانند المپیک و قهرمانی جهان شرکت میکردیم تا چیزی یاد بگیریم، اما امروزه اینگونه نیست و هر روز چیز جدیدی یاد میگیرید. خیلی وقتها افراد متوجه نمیشوند که اطلاعات جدید را از چه کسی دریافت کردند، زیرا اطلاعات با سرعت بالایی در حال تبادل است و مهم این است که همیشه پذیرای دریافت اطلاعات داشته باشی. تاکید میکنم همیشه باید آمادگی دریافت اطلاعات داشته باشید.
نظر شما درباره استفاده از مربیان ایرانی در تیمهای ملی ایران چیست، آیا والیبال ایران هنوز نیاز به استفاده از تجربه مربیان خارجی دارد؟
وقتی کشور میخواهد در ورزشی پیشرفت کند، استفاده از مربیان خارجی یک روند طبیعی است. باید در مقطعی با مربیان خارجی کار کنید و بعد به سمت استفاده از مربیان داخلی بروید. حتی در ایتالیا نیز این اتفاق افتاده است، اما زمانی زیادی از آن می گذرد. در ایتالیا از مربیان کشور چکاسلواکی قدیم مانند گوساک استفاده کردیم و خیلی مطالب از او یاد گرفتیم. حتی خود من که از آرژانتین بودم، هدایت تیمهای ایتالیایی را برعهده داشتم.
والیبال آرژانتین هم در گذشته از یک مربی کرهای استفاده کرد و این موضوع خیلی طبیعی است تا زمانی که مربیان کشور پیشرفت کنند، باید از مربیان خارجی استفاده کرد. اما یک نکته مهم وجود دارد آن هم اینکه مربیان حق به جانب نباشد و همیشه دنبال کسب اطلاعات جدید باشند. والیبال هم مانند علم و هر چیزی دیگری در این جهان به سرعت در حال تغییر است. یک پزشک را تصور کنید که بگوید من بهترین هستم و هر چی می گویم درست است. این در صورتی است که در علم پزشکی در عرض یک سال همه چیز تغییر میکند.
به همین دلیل است که تاکید میکنم باید مربیان یاد بگیرند. یادم هست که در تهران به یک کلینیک پزشکی مراجعه کردم و پزشک حاضر به زبان انگلیسی صحبت می کرد و سعی داشت از هر کسی چیز جدیدی یادت بگیرد. این موضوع در والیبال، ورزش و یا هر چیزی در جهان صدق میکند.
شما با مدیران ورزشی زیادی در کشورهای مختلف کار کردید، نظرتان درباره رئیس فدارسیون والیبال ایران چیست؟
در دوران فعالیتم در والیبال، داورزنی یکی از بهترین مدیرانی بود که با هم همکاری داشتیم. البته که با مدیران خوب زیادی کار کردم، اما داورزنی یکی از بهترینها است. داورزنی ایدههای بسیار روشن و رهبری فوقالعادهای دارد، تصمیمات خوبی میگیرد در عین حال که آرام و خونسرد است. وقتی تیم ایران در یک بازی مهم شکست میخورد و شرایط استرس زا میشود، داورزنی با آرامش خود شرایط را آرام میکند و از همه مهمتر استراتژی و نقشه راه دارد در صورتی که بسیاری از مدیران استراتژی ندارند و برخی از مدیران ورزشی یک سری تاکتیک دارند و در لحظه بر اساس آنها تصمیم گیری میکنند. داورزنی افق بلند مدت دارد و یقین دارم که داورزنی میتواند به مدیریت والیبال ایران ادامه دهد تا این ورزش در سطح اول جهان بماند.
نظر شما