۲۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۹
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85173442
T T
۸ نفر

برچسب‌ها

اتحادیه دانشگاه های حاشیه خزر فرصتی برای تقویت همکاری‌های بین المللی است

رشت _ ایرنا _ رئیس دوره‌ای اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر گفت: این اتحادیه، فرصتی بی نظیر برای گسترش و تقویت همکاری‌های بین منطقه‌ای و بین المللی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر بادما سالایف روز سه‌شنبه در سخنرانی برخط نشست اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر در تالار حکمت دانشگاه گیلان اظهار کرد: طیف موضوعات مهم برای تمامی اعضای اتحادیه بسیار گسترده و شامل مواردی اعم از حفظ و نگهداری اکوسیستم منطقه خزر و چشم انداز توسعه " سبز" است.

رئیس دانشگاه دولتی کالمیکیا “ از دانشگاه‌های جمهوری فدراتیو روسیه” بیان کرد: با توجه به ویژگی‌های اقتصادی، زیست محیطی، قومیتی و فرهنگی مردمان کشورهای حاشیه دریای خزر، تلاش هایمان را به توسعه برنامه‌های آموزشی مشترک و پروژه‌های علمی پیرامون مشکلات دریای خزر و همکاری‌های فرهنگی معطوف کرده‌ایم.

سالایف ادامه داد: ولادیمر پوتین رئیس جمهور روسیه در اجلاس سران خزر تاکید کرد که زمینه‌هایی از همکاری‌های بین المللی وجود دارد که حضور مرزهای دولتی مانع آن نمی شود، این زمینه‌های همکاری فرامرزی هستند و به صورت موثر برای حفظ ثبات و امنیت در کشورهای همکار مورد استفاده قرار می گیرند.

وی در ادامه سخنانش توسعه روابط علمی و آموزشی بین المللی را یکی از مهمترین اهداف برنامه توسعه دانشگاه دولتی کالمیکیا عنوان کرد و افزود: این دانشگاه در چارچوب برنامه فدرال اولویت های ۲۰۳۰ است و امروز می‌توانیم بگوییم که این روابط قوی است.

رئیس دوره‌ای اتحادیه دانشگاه های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه خزر اظهار کرد: دانشگاه دولتی کارادوویکوف کالمیکیا با بسیاری از دانشگاه‌های خارجی از جمله دانشگاه‌های ایران روابط دیرینه و قوی دارد ضمن اینکه از فرصت‌های جدید برای همکاری و توسعه فضای آموزشی بین المللی استقبال می شود.

سالایف بیان کرد: دانشگاه ما بیش از یکصد قرارداد بین المللی در زمینه همکاری علمی و آموزشی منعقد کرده که ۱۳ مورد با کشورهای منطقه خزر شامل قزاقزستان، ایران، آذربایجان و ترکمنستان است.

وی اظهار کرد: اطمینان دارم که دانشگاه دولتی کالمیکیا و دانشگاه‌های ایران زمینه‌های بسیار زیادی برای کار مشترک، گسترش فضای ارتباطی بین دانشجویان، اساتید، دانشمندان و محققان دارند.

وی خاطر نشان کرد: همکاری علمی و آموزشی دانشگاه‌های ما در خدمت آزادی علمی و مبادلات‌ دانشگاهی جهان است و به تقویت روابط بین المللی کمک می‌کند و این خود سرمایه‌گذاری برای آینده است.

نشست یک روزه اعضای ایرانی اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر امروز (سه شنبه) با حضور روسای دانشگاه‌های ایرانی عضو اتحادیه و معاون ارتباطات بین المللی سازمان همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تالار حکمت دانشگاه گیلان در رشت برگزار شد.

در این نشست موضوعاتی اعم از گزارش عملکرد دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه و ارائه دستاوردهای هدف‌گذاری شده در نشست قبلی و هم اندیشی و تبادل نظر در زمینه الزامات و نحوه حضور اعضای ایران در بیست و پنجمین مجممع عمومی اتحادیه مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها یاری‌رسان منافع ملی کشور باشند

اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر در سال ۱۳۷۵ به منظور تقویت همکاری‌های مشترک فرهنگی، آموزشی و پژوهشی پنج کشور ایران، روسیه، قزاقزستان، آذربایجان و ترکمنستان در خصوص دریای خزر شکل گرفته است.

دانشگاه گیلان در سال ۱۳۹۵ به عنوان دبیرخانه ایرانی اتحادیه تعیین شده و به عنوان هماهنگ کننده فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی اعضای ایرانی اتحادیه، وظایفی نظیر اطلاع رسانی رویدادها، پیگیری مصوبات مجمع عمومی سالانه و ایجاد بستر هم اندیشی اعضا ی ایرانی را بر عهده دارد.

۲۱ مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی ایرانی در اتحادیه دانشگاه‌های دولتی و مراکز تحقیقاتی حاشیه دریای خزر عضو هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha