۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۹:۰۲
کد خبرنگار: 942
کد خبر: 85174258
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کبدی گلستان در آرزوی تکرار روزهای خوش جاکارتا
عکسهای اردوی تیم ملی کبدی در گرگان

گرگان- ایرنا- کبدی اگر نگوییم ورزش اول لااقل جزو چند رشته اول مورد علاقه گلستانی‌هاست که با نقش‌آفرینی در کسب عناوین معتبر رویدادهای مهم از جمله بازی‌های آسیایی جاکارتا، جای پای این استان را در تیم ملی سفت و محکم کرد. با وجود این موفقیت و پیشینه قابل اعتنا، کمبود شدید امکانات و زیرساخت‌ها، گسترش کبدی گلستان و آینده این ورزش را با تردید مواجه کرده است.

به گزارش ایرنا، از شروع ورود ورزش کبدی در ایران همزمان با میانه‌های دهه ۷۰ تاکنون، گلستانی‌ها پای ثابت تیم ملی در همه رده‌های سنی بوده و تیم‌های این استان در لیگ برتر کبدی جزو مدعیان اصلی بالارفتن از سکوی قهرمانی به شمار می‌رفتند.

با رونق بیشتر کبدی در گلستان، پای ورزشکاران این استان به لیگ کبدی هند به عنوان معتبرترین لیگ این رشته با قابلیت درآمدزایی بالا و فراتر از انتظار باز شد و آرام آرام رسیدن به پیوستن به تیم‌های متمول هندی به رویای کبدی‌کاران گلستان تبدیل گردید.

با وجود استمرار همیشگی کبدی‌کاران گلستان، کم‌توجهی به فراهم‌کردن زیرساخت‌های ضروری این رشته، پشتوانه‌سازی به عنوان یک نیاز اصلی معرفی ستاره‌های جدید کبدی این استان را با مشکل مواجه کرد و زنگ خطر را برای دست‌اندرکاران این رشته به صدا درآورد.

پس از چند سال سکوت و بی‌خبری، میزبانی از اردوی مشترک تیم ملی مردان ایران و پاکستان، جدی‌ترین تحرک کبدی گلستان برای شروع دوباره روزهای خوش این رشته بود که به گفته دبیر هیات کبدی گلستان، این گونه اتفاقات با هدف پس گرفتن دوباره جایگاه برتر کشور ادامه خواهد یافت.

محسن جهانشاهی به ایرنا گفت: تعداد زیادی از ملی‌پوشان مرد و زن ایران، گلستانی هستند اما پشتوانه این نفرات جوابگوی نیاز تیم ملی در سال‌های آینده نیست و با پایان دوران حرفه‌ای این ورزشکاران، کبدی گلستان چهره جدیدی برای تیم ملی نخواهد داشت.

وی بیان کرد: رکود چند ساله فعالیت زیربنایی هیات کبدی گلستان، فرایند استعدادیابی را با وقفه مواجه کرد و در نتیجه آن تعداد ورزشکاران حرفه‌ای این رشته از افزون بر ۴۰۰ ورزشکار در چند سال قبل به کمتر از ۱۸۰ نفر رسید که نگران کننده است.

دبیر هیات کبدی گلستان افزود: یکی از مشکلات اصلی کبدی استان که در سال‌های گذشته به آن کم‌توجهی شده بود، نداشتن مکان تخصصی تمرین و یا پایگاه قهرمانی است.

کبدی گلستان در آرزوی تکرار روزهای خوش جاکارتا

جهانشاهی ادامه داد: تعدادی از استان‌های دارای ورزشکار اندک کبدی با آگاهی از تاثیر استعدادیابی در رونق این ورزش اقدام به راه‌اندازی پایگاه قهرمانی کبدی کردند اما در گلستان که قطب اصلی این روزش به شمار می‌رود قدمی برای این کار برداشته نشد.

وی گفت: گلستانی بودن رییس فدراسیون و عضویت ۱۰ نفر از مربیان، داوران و ورزشکاران این استان در مجمع فدراسیون، ظرفیت بسیار مناسبی برای جذب بودجه و و اعتبار بود اما در زمان تحویل هیات کبدی گلستان دریافتیم که این ورزش هیچ زیرساخت، امکانات و تجهیزاتی ندارد.

وی ادامه داد: مهمترین موفقیت کبدی گلستان در بازی‌های آسیایی جاکارتا به دست آمد که در آن تیم ملی زنان با زهرا عباسی و صدیقه جعفری به عنوان بازیکن و زهرا رحیم‌نژاد به عنوان سرپرست مدال طلا و تیم ملی مردان با سرمربی‌گری غلامرضا مازندرانی و حضور فاضل اتراچالی، ابوالفضل مقصودلو، محمداسماعیل مقصودلو، محسن مقصودلو، میثم عباسی، ابوذر مهاجر و محمد ملاک از گلستان به عنوان قهرمانی هجدهمین دوره مسابقات آسیایی در جاکارتا رسید اما پس از آن برای ساختن نسل جدید و پیداکردن چهره‌های مستعد تلاشی انجام نشد.

دبیر هیات کبدی گلستان گفت: اگر پس از بازی‌ها آسیایی جاکارتا که با افزایش توجه به کبدی در گلستان همراه بود به سمت فراهم‌کردن زیرساخت‌ها می‌رفتیم با افت شدید علاقمندان به این رشته مواجه نمی‌شدیم.

جهانشاهی بیان کرد: با تحویل هیات کبدی گلستان در سال قبل، رفع نیازهای ضروری این رشته مانند فراهم‌کردن امکانات اولیه، توجه به آموزش مربیان و داوران و تلاش برای جذب بودجه از منابع ملی و استانی آغاز شد که امیدواریم با حمایت مسوولان استان به خصوص مصوبه پرداخت اعتبار کافی در سفر دوم هیات دولت به گلستان، در این مسیر گام‌های موثری برداریم.

وی اظهار کرد: قبول میزبانی از اردوی مشترک تیم ملی ایران و پاکستان، یکی از برنامه‌های هیات کبدی گلستان با چشم‌انداز بلند مدت است که یکی از فواید آن، ایجاد انگیزه در کبدی‌کاران جوان و آشنایی آنان با سطح تمرینات تیم ملی است.

دبیر هیات کبدی گلستان افزود: با میزبانی از این اردو خود را برای پذیرش مسابقات در سطوح بین‌المللی و آسیایی آماده می‌کنیم تا چراغ کبدی این استان را بار دیگر روشن و فروزان کنیم.

کبدی گلستان در آرزوی تکرار روزهای خوش جاکارتا

جهانشاهی ادامه داد: برخی استان‌ها برای ملی‌پوشان خود در زمان حضور در اردوی تیم ملی حقوق ثابت پرداخت می‌کنند تا انگیزه رقابت برای ماندن در فهرست نهایی تیم ملی را در آنان افزایش دهند اما ما که خود را قطب اصلی این رشته در کشور می‌دانیم به دلیل نداشتن اعتبار کافی از پرداخت این گونه مبالغ ناتوانیم.

وی گفت: در دوره جدید فعالیت هیات کبدی گلستان، به دنبال راه‌اندازی و یا تقویت هیات کبدی در همه شهرهای استان هستیم چون به این نتیجه رسیده‌ایم که بخش‌های زیادی از گلستان دارای چهره‌های مستعد کبدی است و با توجه به آنان با اجرای طرح‌های استعدادیابی می‌توان پشتوانه آینده این رشته را تقویت کرد.

دبیر هیات کبدی گلستان افزود: به دنبال ترغیب بخش خصوصی برای حمایت مستمر از این رشته با ساخت خانه کبدی و یا خوابگاه هستیم که امیدواریم توجیه منطقی و اقتصادی شاهد ورود صنایع و بخش خصوصی در کبدی استان باشیم.

جهانشاهی فراموش کردن توجه به رده‌های سنی پایه را ضعف اصلی هیات پیشین کبدی گلستان اعلام کرد و گفت: در حال تدوین طرح استعدادیابی با امکان استفاده از ظرفیت دانشگاه هستیم تا علاوه بر شناسایی چهره‌های جدید، آموزش مربیان و داوران را نیز در استمرار تقویت رده سنی پایه دنبال کنیم.

اردوی مشترک تیم‌های ملی کبدی ایران و پاکستان از ۱۸ تیر ماه درگرگان آغاز شده و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha