۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۲۳:۰۳
کد خبر: 85175307
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دبیر شورای فرهنگ عمومی: شجاعت مادر شدن بانوان را تقویت کنیم

جیرفت- ایرنا-  دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه دختران ما شجاعت مادر شدن را ندارند گفت: الگوهای مادری و توانمندی مادر شدن در خانواده ها تقویت شود.

به گزارش ایرنا، سید مجید امامی شامگاه چهارشنبه در شورای فرهنگ عمومی جنور کرمان اظهار کرد: روزی به طور میانگین ۱۰۰۰ سقط جنین بدون نیاز و غیر ضروری و حدودا ۳۲۰ هزار سقط جنین در سال رخ می دهد بنابراین باید بر روی کاهش سقط جنین کار کنیم.

وی افزود: رویکرد پزشکی (کلینیکال) بخشی از شیوه کار برای کاهش سقط جنین است اما اینکه نقش مادری ارزشمند شود رویکردی فرهنگی و شیوه دیگری برای کاهش آن است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه در بهترین حالت باید دستیار فرهنگی خانواده باشیم و سنت ها و نقش های خانواده را احیا کنیم تا گفتمان فرهنگی خانواده تقویت شود ادامه داد: مردم گردهمایی، جشن و بازارچه می‌خواهند و در کنار تامین این نیازها، در کلاس های ترویجی هم شرکت می‌کنند.

وی یادآور شد: ما با کلاس تنها نمی توانیم مردم را جذب کنیم و به شدت باید به دنبال احیای جشن ها، گردهمایی ها و سنت های بومی مردم مبتنی بر امور بومی باشیم.

امامی با بیان اینکه امید و نشاط می تواند مشکلات را حل کند و باید بر تقویت این امور در جامعه تمرکز کنیم اضافه کرد: برگزاری جشن هایی با عناوین محصولات کشاورزی هم بهانه ای برای جمع کردن مردم دور هم است تا آنان را به فرهنگ تولید، باهم بودن، به نشاط و به تقویت سرمایه اجتماعی متذکر کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: هویت فرهنگی ما به شدت و به غایت با محبت آل الله و ولایت اهل بیت عصمت و طهارت ریشه دارد.

وی افزود: ماهیت تمدنی پیش از اسلام ما نیز با توحیدگرایی، حقیقت گرایی و عدالت گرایی عجین بوده است و به همین دلیل به سرعت پذیرای اهل بیت که مظهر عدالت و حقیقت بوده اند شده است.

امامی با بیان اینکه نقطه عطف محبت ورزی مردم ما دهه محرم و عاشورا است اضافه کرد: تحویل سال معنوی، تحویل سال شیعی ما و آغاز سال ولایی مردم ما دهه محرم است.

وی تاکید کرد: حراست و صیانت از فرهنگ عامه مردم در مراسمات محرم و جلوگیری از برخی تحریفات و انحرافات یکی از کارهای مهم شورای فرهنگ عمومی است.

امامی افزود: بر اساس مصوبات شورا، ستاد شون فرهنگی در مناسبات مذهبی تشکیل شود. البته فقط به دنبال آسیب نگردیم بلکه به دنبال بالندگی بگردیم و ببینیم به چه شیوه ای می توان میراث فرهنگ عزاداری و میراث معنوی و عادات مذهبی مردم منشا افتخار بیشتر آنها شود.

وی با اشاره به گردشگری فرهنگی، مذهبی و زیارتی ادامه داد: رسانه می تواند به گردشکری محرم و آداب روضه و مناسک عاشورای مردم بپردازد.

امامی یادآور شد: نوع عزاداری جمعی که نماد اتحاد مومنین و محبت اهل بیت است را باید با صدای بلندتری بیان و ترویج کنیم.

وی با اشاره به شرایط توسعه ای جنوب کرمان گفت: بزرگترین عامل محرومیت بعد از عدم خلاقیت انسان ها، رسانه است بنابراین انسان شکوفا شده و دارای خلاقیت فرهنگی حتما محرومیت ها را رفع می کند و منتظر دستگاه های بزرگتر نمی ماند.

امامی بیان کرد: شرایط کنونی جنوب کرمان نتایج نوعی توسعه مرکزگرا و توسعه خطی بوده است بنابراین نیازمند کار رسانه‌ای و شناساندن مناطقی همچون جنوب کرمان هستیم.

دشمن با تمام توان به خانواده حمله کرده است

امام جمعه جیرفت هم در این نشست گفت: دشمنان به دلیل اهمیت خانواده با تمام توان و با رسانه‌ها برای از بین بردن آن تلاش می‌کنند که یا تشکیل نشود یا متلاشی شود.

حجت الاسلام میثم تارم تاکید کرد: آمار طلاق در کشور نگران کننده است و باید برای پیشگیری از این پدیده جدی تر عمل شود.

وی تاکید کرد: پایه ریزی نسل جوان در خانواده صورت می گیرد و در مدرسه تکمیل می شود بنابراین خانواده نقش مهمی دارد.

حجت الاسلام تارم با اشاره به اینکه محرم ماه طلایی و با ارزش، گرانبها و کم نظیر است ادامه داد: مردم در این ماه خودجوش و با اخلاص با هزینه خود و به شکلی مردمی مراسمات را به جا می آورند.

وی با بیان اینکه حفظ دین و حمایت از دین هدف اصلی در ماه محرم است ادامه داد: در این ایام ادارات نشست های بصیرت افزایی وآشنایی با امور دینی در ادارات داشته باشند.

امام جمعه جیرفت اضافه کرد: روزی اینجا پزشکان هندی و بنگلادشی حضور داشتند اما امروز صاحب دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه دولتی، آزاد و دیگر مراکز دانشگاهی و علمی هستیم.

نیاز جیرفت به کتابخانه

فرماندار شهرستان جیرفت هم گفت: منطقه جنوب کرمان دارای سابقه فرهنگی کهن و دارای ظرفیت های زیادی است.

احمد بلندنظر افزود: تعداد کتابخانه‌ در مقایسه با جمعیت در جیرفت کم است و نیاز به تجهیز و تکمیل است.

وی با بیان اینکه به دلیل نبود خانه عالم از نظر سرانه روحانی دچار کمبود شده‌ایم ادامه داد: کانون های فرهنگی مساجد و حوزه های علمیه در جنوب کرمان باید تقویت شود.

بلندنظر تاکید کرد: نقش صدا و سیما در این منطقه باید پرنگتر شود که بر ارتقای فرهنگی منطقه اثرگذار است.

وی یادآور شد: مشکل نبود زیرساخت ها در بخش کشاورزی تبعاتی داشته و در فصل برداشت شاهد مشکل برای فروش و جابجایی هستیم و برخی مواقع محصولات خوراک دام یا دچار سرمازدگی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha