به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد اشرفی روز پنجشنبه درباره اهداف حضور در دومین نمایشگاه معرفی بستههای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در مشهد مقدس برپاست، گفت: یکی از اهداف شرکت در این نمایشگاه معرفی و ارائه ظرفیتهای خراسان جنوبی در حوزههای مختلف است.
وی افزود: مناطق ویژه و مناطق آزاد یکی از ابزارهای توسعه هستند که ظرفیت بالایی در زمینه ایجاد اشتغال، افزایش سرمایهگذاری و پشتیبانی از تولید و صادرات دارند.
معاون استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و سایت مرزی آن با وجود اینکه عمری کمتر از یک دهه دارند، تاکنون در این مناطق ۶۰ همت سرمایهگذاری صورت گرفته است.
وی گفت: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند توانسته زمینه اشتغال ۲ هزار و ۲۰۰ نفر را فراهم کند و ۶۰ درصد سرمایهگذاری انجام شده در این مجموعه، خارجی است.
اشرفی ادامه داد: چند طرح مهم سرمایهگذاری در این منطقه در دست اجراست که تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در حوزههای سرمایهگذاری، صادرات، کشاورزی و مواد معدنی است که مورد استقبال همه مدیران قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی جزو مناطق برتر و سرآمد کشور از حیث فراهم کردن فرصتهای سرمایهگذاری است و در این نمایشگاه نیز مورد استقبال خیلی از تجار و سرمایهگذاران داخلی و خارجی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از اهداف شرکت در این نمایشگاه معرفی مرز ماهیرود برای تجار است افزود: امیدواریم شاهد رونق صادرات در حوزه بینالملل از طریق مرز ماهیرود خراسان جنوبی باشیم.
اشرفی از مکانیابی مناسب، مدیریت موثر و ساز و کار مناسبی که مناطق ویژه اقتصادی داشتهاند به عنوان علل موفقیت این مجموعهها نام برد و گفت: این موفقیتها نشان میدهد منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در جای مناسبی جانمایی شده و منظور از جانمایی مناسب، احداث منطقه ویژه اقتصادی در نقطه صفر مرزی در مرز ماهیرود است که با وجود پایانه و بازارچه مرزی به یک سایت ویژه تبدیل شده است.
وی با دعوت از مسئولان و فعالان اقتصادی برای حضور در خراسان جنوبی و بازدید از این سایت و توانمندیهای آن افزود: خراسان جنوبی علاوه بر این دارای ظرفیتهای متعدد در حوزه کشاورزی است و بیش از ۹۸ درصد زرشک بی دانه دنیا در این استان تولید میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان در حوزه فرآوری، صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع بالادستی هم حرف زیادی برای گفتن دارد، در حوزه معادن ظرفیتهای بی نظیری در خراسان جنوبی وجود دارد و میتوانیم خانه بنتونیت را به نام خراسان جنوبی به عنوان یک محصول بی نظیر ثبت کنیم.
دومین نمایشگاه معرفی بستههای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه ۲۷ تیرماه در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد آغاز به کار کرد و تا ۳۰ تیر برپاست.
منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به دلیل برخورداری از مزایای ویژه و موقعیت جغرافیایی، وسعت کافی، قرار گرفتن در کریدور بینالمللی ترانزیت شمال شرق - جنوب شرق، دسترسی به بازارهای بزرگ افغانستان و کشورهای آسیای میانه جایگاه ممتازی برای نقش آفرینی در عرصه اقتصاد ملی و بینالمللی داراست.
این منطقه در ۲ سایت مرکزی به مساحت ۷۳۰ هکتار در بیرجند و سایت مرزی به مساحت ۱۰۰ هکتار در نقطه صفر مرزی مستقر در مرز رسمی ماهیرود (میل ۷۸) با کاربری عام (صنعتی، تجاری، خدماتی) فعال بوده و رو به توسعه است.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است که فعالترین آنها در سالهای اخیر مرز ماهیرود بوده و سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان شناخته میشود.
نظر شما