عشق به امام حسین (ع) مرزی نمی‌شناسد

ارومیه - ایرنا - عزاداری و عرض ارادات به سیدالشهدا در آذربایجان غربی دیار رنگین کمان اقوام و ادیان حال و هوای دیگری دارد و نه تنها مسلمانان، بلکه پیروان سایر ادیان الهی نیز در محرم او سوگوارند، اینجا عشق به حسین (ع) حد و مرز نمی‌شناسد.

به گزارش ایرنا، روایت عشق و ارادت اقوام و ادیان این دیار برای ابا عبدالله الحسین (ع) شنیدنی است دراین میان ارادت و محبت مادر شهید هرمز باباخانی و خانواده‌اش به امام حسین (ع) و ایام محرم قصه دیگری دارد حکایت عشق او دیدنی و شنیدنی است.

رامینه ابراهیمی مادر شهید هرمز باباخانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا می‌گوید: محرم برای ما عزیز است این ماه از ارج و قرب خاصی برخوردار است از همان آغاز ماه محرم رخت‌های سیاه‌مان را آماده می‌کنیم تا در عزای امام حسین (ع) همراه با هموطنان مسلمان خود بپوشیم و در اندوه این ماه سهمی داشته باشیم.

وی که اهل روستای علی آباد ارومیه و ساکن شهر است، ادامه داد: پس از آن خود را برای استقبال از دسته‌های زنجیرزنی و سینه زنی روستایمان آماده می‌کنیم تدارک اینکه برای استقبال و پذیرایی از دسته‌های عزاداری چه چیزی تهیه کنیم با من است و پسرم نیز با تمام توان از همان آغاز ماه محرم وسایل مورد نیاز را نهیه می‌کند.

مادر شهید باباخانی افزود: تاسوعا و عاشورا که فرا می‌رسد به جمع هموطنان مسلمان خود پیوسته و با آنها عزاداری می‌کنیم سپس از دسته‌های عزاداری با شیرینی، شربت و خوراکی‌های مختلف پذیرایی کرده و نذری می‌دهیم.

نذری هایمان به شکل‌های مختلف است برخی گوسفند ذبح کرده، بعضی به صورت نقدی نذری می‌دهند و برخی دیگر مواد غذایی اعم از کیک و آبمیوه در بین دسته‌های عزاداری توزیع می‌کنند.

وی اظهار کرد: البته در دوران کرونا نتوانسیم از عزاداران حسینی با شربت، چای و شیرینی پذیرایی کنیم و نذری بدهیم و به جای آن کمک نقدی به مسجد دادیم تا صرف امور عمرانی مسجد و نیازهای دیگری که هست، شود.

عشق به امام حسین (ع) مرزی نمی‌شناسد

حضور دسته‌های عزاداری بر سر مزار پسر شهیدم

مادر شهید ادامه می‌دهد: دسته‌های زنجیرزنی و سینه زنی روز تاسوعا و عاشورا نوحه گویان و زنجیر زنان کوچه پس کوچه‌های روستا را طی کرده و وارد حیاط کلیسا شده و در اطراف مزار شهیدم که آنجا دفن شده عزاداری می‌کنند.

اهل روستا نیز اعم از زن و مرد و پیر و جوان دست بر مزار گذاشته و برای شهید فاتحه می‌خوانند و ادای احترام می‌کنند.

این روزها درعزای امام حسین (ع) همه باهم می‌شویم و همه باهم گریه سر می‌دهیم و چه شکوهی بالاتر از این که ملتی اعم از هرقوم و نژاد برای امام همامی بنام امام حسین (ع) عزاداری می‌کنند.

من در کنار مزار پسرم می‌نشینم و با گوش دادن به روضه‌های مداح اشک می‌ریزم حس می‌کنم همین امروز پسرم شهید شده است.

مادر شهید با اشاره به اینکه همه ما فارغ از قوم و دین با هم همدل و برادر و خواهریم و در مراسم مذهبی یکدیگر شرکت می‌کنیم، گفت: تاسوعا و عاشورا و ایام محرم برای مسیحی و مسلمان فرقی نمی‌کند و آنها هر دو در کنار هم قرار می‌گیرند.

عشق به امام حسین (ع) مرزی نمی‌شناسد

«بنیس باباخانی» برادر شهید هرمز باباخانی حضور و مشارکت در مراسم آیینی و مذهبی همسایه‌های مسلمانشان را رسمی قدیمی در میان خانواده دانست و گفت: پدربزرگ و مادربزرگم‌ هر سال با فرا رسیدن محرم، با تهیه چای و قند و اهدای آن به مسجد روستا مقدمات پذیرایی از عزادان حسینی را فراهم می‌کردند و ما نیز همیشه برای صرف غذای نذری به مسجد دعوت هستیم.

باباخانی افزود: با شهادت برادرم در سال ۱۳۶۷ اهالی روستا همگی برای استقبال از پیکر شهید به شهر ارومیه آمدند و با شکوه خاصی ایشان را تشییع کردند و از آن زمان همیشه یاد برادرم را گرامی می‌دارند.

این برادر شهید گفت: با فوت پدرم از سال ۱۳۷۶ برای ادای دین خانوادگی، هر سال و همزمان با روز تاسوعا و عاشورا به همراه خانواده در مراسم عزای حسینی حضور دارم و با پخش نذری از عزاداران پذیرایی می‌کنم و از آن سال عزاداران حسینی با حضور در کلیسای روستا و برگزاری مراسم سینه‌زنی و زنجیرزنی برای ادای احترام به برادر شهیدم بر سر مزار وی حاضر می‌شوند.

وی با اشاره به هدف مشترک ادیان الهی برای تعالی انسان، ادامه داد: ما و همسایگانمان فارغ از تفاوت‌های اعتقادی در مراسم یکدیگر شرکت می‌کنیم مسیحیان به دیدار حجاج تازه از حج برگشته می‌روند و مسلمانان برای تبریک کریسمس در خانه مسیحیان حاضر می‌شوند.

عشق به امام حسین (ع) مرزی نمی‌شناسد

به گزارش ایرنا، هرمز باباخانی» شهید مسیحی دفاع مقدس در ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۷ در منطقه مهران به شهادت رسید.

حضور اقلیت‌های دینی و مذهبی در کنار شیعیان برای عزاداری سرور و سالار شهیدان، اباعبدالله‌الحسین (ع) جلوه بارزی از ارادت به امام حسین (ع) بوده و یکدلی و اتحاد را به تصویر می‌کشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha