به گزارش ایرنا، رفع موانع اجرای طرح گردشگری و طبیعتگردی در تنها جزیره ایرانی دریای خزر به عنوان یکی از مطالبات مردم و مسوولان گلستان در سفر سران قوا به این خطه از سالهای گذشته مطرح بود و حتی سال ۱۳۹۳ در سفر استانی هیات دولت، مصوبه ای برای اجرای آن به تصویب رسید ولی اقدام موثری صورت نگرفت.
موضوع پروژه طبیعتگردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت رییس جمهور در سفر استانی ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۰ به گلستان مطرح و بر حل موانع آن در سطح ملی تاکید شد.
حمایت رییس جمهور از اجرای طرح مزبور سبب شد تا پیگیری استاندار گلستان با همراهی دستگاه های مرتبط استانی برای رفع موانع ملی دوچندان شود و تاییدیه نهایی اخیر کمیته ملی طبیعت گردی کشور بر اجرای آن، راه را برای دستگاههای مرتبط در ایجاد زیرساختها و استفاده از این ظرفیت منحصر به فرد برای رونق گردشگری استان فراهم کند.
تایید طرح گردشگری آشوراده در دوم مردادماه سال جاری به امضای علیمحمد زنگانه استاندار گلستان، علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حسن اکبری معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست و حسین میررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان اعضای کمیته ملی طبیعتگردی کشور رسید.
طرح پیشنهادی استان گلستان ویژه طبیعتگردی جزیره آشوراده دارای ۲ بخش شامل ۲۲ هکتار داخل جزیره و ۱۳۸ هکتار به عنوان سایت پشتیبان در بندرترکمن است که اکنون تنها بخش نخست آن مورد تایید قرار گرفت.
در نشست اخیر استاندار و اعضای کمیته ملی طبیعت گردی کشور، اقامت شبانه در طرح سایت پلان پیشنهادی حذف و مقرر شد اقامت در بافت روستایی موجود در جزیره آشوراده صورت پذیرد و بر این اساس در بخش نخست که شامل ۲۲ هکتار داخل جزیره آشوراده میشود سازهها به صورت سبک و با کاربری تفریحی، پذیرایی، فضای سبز، برپایی غرفه صنایعدستی و گردشگری و ارائه خدمات عمومی در نظر گرفته خواهد شد.
علی محمد زنگانه استاندار گلستان لایروبی خلیج گرگان را یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در توجه به اجرای طرح طبیعت گردشگری و طبیعتگردی آشوراده برشمرد و گفت: پیشبرد طرح طبیعتگردی آشوراده منطبق با معیارهای محیطزیستی با توجه به توافق اولیه تمامی اعضای کمیته ملی طبیعتگردی کشور، گامی مطمئن در حوزه رونق گردشگری استان است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و عضو اصلی کمیته ملی طبیعتگردی کشور نیز گفت: پیشبرد طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده و نحوه تعامل گلستان با دغدغههای محیطزیستی میتواند الگویی برای سایر مناطق کشور باشد.
علی اصغر شالبافیان با اشاره به اینکه طرحی مصوبشده در سفر ریاست جمهوری به استان گلستان مورد تاکید ایشان بود افزود: بهرهبرداری از این طرح، باعث رونق بیش از پیش این منطقه خواهد شد.
بازرس قضایی و بازرس کل استان گلستان ۲۸ اردیبشهت ماه ۱۴۰۲ در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان، با اشاره به این که بهرهمندی حداکثری از منابع طبیعی در مسیر رسیدن به توسعه پایدار استان ضروری بوده بر اجرای طرحهای زیرساختی مانند توسعه آشوراده بهعنوان کلید توسعه پایدار در گلستان تاکید دارد.
عبدالله آقاعلیخانی اظهار داشت: آشوراده کلید توسعه استان و نقطه پیشرفت و اتکای گلستان برای استفاده از همه منابع است.
با این وجود، کارشناسان و دستاندرکاران معتقدند شتاب در اجرا و بهرهبرداری طرح ملی گردشگری و طبیعت گردی آشوراده میتواند توسعه اقتصادی ساکنان گلستان را با جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی، متحول کند.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند ولی با طغیان رود «ولگا» در روسیه و وقوع سیلاب، جمعیت این جزیره ایرانی کاهش چشمگیر یافته و اکنون شماری از آنها تردد میکنند.
جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و در سال ۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
علاوه بر این، در گذشته تولید ۴۰ درصد از خاویار کشور در نزدیکی این جزیره انجام می شد و در تولید این محصول شهره است.
نظر شما