به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲ روستای درونکلای شرقی و درونکلا غربی که در ۱۸ کیلومتری جنوب بابل در بخش بابلکنار واقع شده دارای ۱۴۰۰ خانوار و ۵ هزار نفر جمعیت می باشد.
در روز تاسوعا و عاشورای حسینی طی یک سنت ۴۰۰ ساله درب تمامی منازل این ۱۴۰۰ خانوار برای صرف ناهار و پذیرایی بر روی عزاداران حسینی باز است.
روستای درونکلای شرقی در روز تاسوعای حسینی میزبان دستههای عزاداری از سراسر شهرستان میباشد و روستای درونکلای غربی در روز عاشورا این سنت را انجام می دهد که این دو روستا میزبان جمعیت ۳۰ هزار نفری از اقصی نقاط کشور هستند که درب منازل آنها برای تمامی این مهمانان و عزاداران برای صرف ناهار و پذیرایی باز است.
مردم این ۲ روستا از ماهها قبل برنامهریزیها و تلاشها برای مهیا کردن امکانات مهمانی برای به جای آوردن رسم اطعام دهی در این ایام را انجام میدهند.
اهالی روستا حتی با توان مالی اندک با پخت برنج و تهیه ناهار از اجر و پاداش معنوی این ایام برخوردار میشوند و میراث دار خوبی برای زنده نگه داشتن سنت ۴۰۰ ساله اجداد خود در این دو روستا هستند.
میزبان های محرم در درونکلای غربی و درونکلای شرقی برنج مصرفی ناهار تاسوعا و عاشورا مهمانان را در ابتدای برداشت شالی به نیت امام حسین (ع) کنار میگذارند.
این دو روستا که در روز تاسوعا و عاشورا میزبان تمامی هیات های مذهبی شهرستان و دسته های عزاداری هستند، بعد از اتمام دسته روی و پایان مراسم تعزیه تمامی عزاداران مهمان حاضر در روستا برای صرف ناهار و اطعام دهی که از سوی میزبان به نحو شایسته ای تدارک دیده شد مراجعه می کنند و بعد از صرف ناهار و استراحتی کوتاه منزل را ترک می کنند.
اهالی ۲ روستا از صبح درب منازل خود را به صورت کامل باز میگذارند و هر شخصی که وارد منزل آنها شد ناهار مهمان سفره امام حسین(ع) خواهد بود.
درونکلایی ها از ساعت ۱۱ صبح به بعد جهت تکمیل ظرفیت مهمانان خود در جمع عزاداران حسینی حاضر می شوند و از آنها خواهش می کنند که برای صرف ناهار به منزل آنها تشریف بیاورند.
سنت ۴۰۰ ساله ثبت میراثی شود
در این وادی صمد صالح طبری نویسنده و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: اطعام دهی تاسوعا و عاشورای حسینی در درونکلای غربی و درونکلای شرقی با قدمت ۴۰۰ ساله باید ثبت میراثی شود.
وی بیان داشت: مراسم اطعام دهی محرم در مازندران یک پیشینه تاریخی دارد اما به شکلی که در دو روستای درونکلای بابلکنار انجام میشود کم نظیر است.
صالح طبری ادامه داد: در روز تاسوعا و عاشورای حسینی در این دو روستا ابتدا دستههای عزاداری از سراسر شهرستان در تکیه اعظم روستا حضور یافته و بعد از سینهزنی در روز تاسوعا تعزیه حضرت ابوالفضل العباس(ع) در درونکلای شرقی برگزار و در روز عاشورا تعزیه امام حسین (ع) در درونکلای غربی برگزار میشود.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ مازندران گفت : تمامی عزاداران بدون هیچ محدودیتی میتوانند در هر منزلی که علاقمند هستند وارد شده و بعد از صرف ناهار و استراحتی کوتاه روستای میزبان را ترک کنند.
وی افزود: این مراسم هر ساله با شکوه بهتری نسبت به سال قبل برگزار میشود و انتظار ما این است این سنت ۴۰۰ ساله ثبت میراثی شود.
صالح طبری اظهار داشت: در روز اربعین حسینی هم روستای درونکلای غربی و درونکلای شرقی میزبان کاروان بزرگ اسرای دشت کربلا هستند که از شهر بابل حرکت کرده و بعد از عبور از چند منزلگاه در نهایت در روز اربعین کاروان اسرا به حسینیه اعظم درونکلای غربی میرسند.
اهالی روستاهای درونکلای غربی برای روز تاسوعا و درونکلای شرقی برای روز عاشورا برای بجا آوردن رسم دیرینه و سنت پیشینیان خود امسال نیز همچون سال ها و حتی قرن های گذشته میزبان هیات های مذهبی از اقصی نقاط کشور به خصوص مازندران و بابل هستند و زمینه را برای میزبانی هرچه بهتر برای عزاداران حسینی فراهم کرده اند.
نظر شما