بولیوی در مسیر جدایی از دلار؛ آغاز مبادلات با یوان، در چند قدمی تاسیس بانک چینی

تهران- ایرنا- وزیر اقتصاد بولیوی از انجام عملیات و معاملات با یوان به عنوان جایگزینی برای دلار و همچنین اقدامات لازم برای ایجاد یک بانک چینی در این کشور آمریکای لاتین خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، دولت بولیوی در ماه‌های اخیر با کمبود دلار مواجه شده و به همین منظور در تلاش است تا ارزهای دیگر همچون یوان چین را در تراکنش‌های مالی استفاده کند.

مارسلو مونته نگرو (Marcelo Montenegro) وزیر اقتصاد بولیوی در نشستی مطبوعاتی خاطر نشان کرد مراحل مربوطه برای داشتن یک بانک چینی در حال انجام است، با این حال بانک اونیون (Banco Unión)در حال انجام عملیات با مشتریان با یوان است.

وی افزود: گاهی اوقات نیازی به داشتن بانک برای انجام عملیات نیست، اما بدیهی است که داشتن یک بانک چینی می‌تواند عملیات را بسیار تسهیل کند.

لوئیس آرسه (Luis Arce) رئیس‌جمهوری بولیوی در ماه مه گذشته (اردیبهشت- خرداد) اعلام کرد دولت او در حال تجزیه و تحلیل امکان استفاده از یوان برای انجام معاملات بین‌المللی به دلیل کمبود دلار است که طبق توصیف او، مشکلی جهانی است.

آرسه اطمینان داد که در سیستم مالی بولیوی اعتبارات بسیار و حجم تجارت بالایی که در حال حاضر به طور مستقیم با چین انجام می‌شود، وجود دارد که بانک ها را برای کار کردن با یوان تشویق می‌کند.

ذخایر خالص بین‌المللی بولیوی در ماه فوریه (بهمن- اسفند) تا سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کاهش یافت که کمترین میزان از سال ۲۰۱۴ است. این امر باعث وحشت مردم بولیوی شد و برای حفظ پس‌انداز خود به بانک‌ها هجوم آوردند تا دلار بخرند. دولت بولیوی از فوریه تا ژوئن ۲۰۲۳ (بهمن- تیر)، ۶۵۰ میلیون دلار برای تثبیت بازار مبادلات به دلیل تقاضای بالای دلار تزریق کرد.

کارشناسان معتقدند که کاهش ذخایر موقتی است و بولیوی سرشار از منابع طبیعی مانند آهن، لیتیوم و مواد معدنی است که در مرحله صنعتی شدن هستند و این مسئله می‌تواند در میان‌مدت ارز خارجی بیشتری را به اقتصاد ملی تزریق کند. در کنار شک و تردیدها، بولیوی که سال ۲۰۲۲ را با رشد حدود ۴ درصدی و تورم ۳.۱ درصدی به پایان رساند در نظر دارد تا ایده تقویت پول ملی و دلارزدایی را به پشتوانه‌ای برای جلوگیری از یک بحران مالی احتمالی تبدیل کند.

با توجه به اینکه دلار همواره به عنوان یک ابزار سیاسی و اقتصادی برای تحمیل بر آمریکای لاتین استفاده شده است، قالب‌بندی دنیای چندقطبی جدید در قرن بیست‌ویکم با ظهور چین، روسیه، بریکس (بلوک اقتصادهای نوظهور جهان) و سایر قدرت‌های جهان از اهمیت بالایی برخوردار شده است. همچنین تغییر آنچه تا قبل از جنگ در اوکراین هژمونی شکست‌ناپذیر دلار و مکانیزم مالی سوئیفت شناخته می شد، آغاز شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha