به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جشن ۱۹۸ سالگی استقلال بولیوی با حضور لوئیس آرسه رئیسجمهوری این کشور، قانونگذاران و مقامهای مختلف از سراسر کشور در شهر سوکره (Sucre) و با اجرای مراسم سنتی و اجدادی مردم این کشور برگزار شد.
حاضران در بخشی از این مراسم در محل کاسا دِ لیبرتاد (Casa de la Libertad) نیز گرد هم آمدند؛ مکانی که در سال ۱۸۲۵، اعلامیه استقلال دولت چندملیتی بولیوی (Estado Plurinacional) از تاج و تخت اسپانیا و قیمومیت هر گونه قدرت خارجی امضا شد. در همان اتاقی که حدود ۲ قرن پیش، استقلال بولیوی اعلام شده بود، نشست تشریفاتی مجلس قانونگذاری برگزار شد و آرسه به ارزیابی یکهزار و یک روز نخست دوره ریاست جمهوری خود پرداخت.
به گزارش تارنمای اسپوتنیک موندو، رئیس جمهوری بولیوی در حالی با اشاره به برخی مشکلات مرتبط با فساد، مسیر این کشور را مثبت ارزیابی کرد که رونق صنایع مختلف به ویژه لیتیوم، چشمانداز امیدوارکنندهای را برای این کشور ۱۱.۵ میلیون نفری ایجاد میکند.
آرسه با بیان اینکه ما با سرعتی ثابت در حال پیشرفت هستیم، تصریح کرد: به همین دلیل است که نباید از احساس غرور نسبت به دستاوردها و همچنین به این بافت متنوع و شگفتانگیز که ما آن را بولیوی مینامیم، دست برداریم. ما در حال مستحکم ساختن پایههای این بولیویِ جدید هستیم. کشوری صنعتیشده با همه بخشهای اقتصادی شکوفا شده آن؛ یک بولیوی با بیشترین و بهترین فرصتها.
بولیوی و بریکس
آرسه در سخنرانی خود به دعوت برای شرکت در اجلاس بعدی بریکس متشکل از اقتصادهای نوظهور جهان، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که قرار است ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد- دوم شهریور) برگزار شود، اشاره کرد و گفت: تصادفی نیست که هر روز درخواستهایی برای تشکیل دادنِ بخشی از بلوکهای تجاری مانند بریکس یا ابتکار کمربند و جاده دریافت میشود؛ ابتکاراتی که کشورمان به لطف شناختی که از بولیوی در جهان ایجاد شده است، به آنها دسترسی خواهد داشت.
رئیسجمهوری بولیوی تاکید کرد: «تحولی برای دوران حاضر در راه و مبارزات آزادیبخش در پنج قاره به عنوان بخشی از بازآرایی جدید ژئوپلیتیکی و اقتصادی جهانی در حال ظهور است».
وی افزود: بحران چندبعدی سرمایهداری به ویژه پس از همهگیری و درگیری نظامی در اروپای شرقی بدتر شده است. اینها چیزی نیست مگر نشانههایی از گذار به سوی پیکربندی نظم جهانی متفاوت از آنچه در حال حاضر در اختیار داریم.
آرسه خاطر نشان کرد که «در مواجهه با حرکت برگشتناپذیر به سوی دنیای چندقطبی، نفوذ فزایندهِ قدرتمند ابتکارات جدید همگرایی اقتصادی و تجاری غیرقابل انکار است. ظهور بلوکهای تجاری مانند بریکس، اکنون به کشورها اجازه میدهد تا به بازارهای بینالمللی بدون به خطر انداختن ذرهای از شان خود دسترسی پیدا کنند.
ثروت لیتیوم
وی با اشاره به سرمایه ارزشمند لیتیوم این کشور تاکید کرد که عزم بولیوی برای صنعتی شدن غیرقابل توقف است؛ «زمانی که ما روی کار آمدیم، گفتیم که ما دولت صنعتیسازی هستیم و پیشرفت و تحول حاضر در بخش منابع طبیعی خود را هرگز اینچنین در تاریخ شاهد نبودهایم.»
بولیوی با ۲۳ میلیون تُن، بزرگترین ذخایر این فلز در جهان را در اختیار دارد که برای ساخت وسایل الکترونیکی مانند تلفن همراه و خودرو ضروری است.
ژوئن گذشته (خرداد- تیر)، شرکت دولتی لیتیوم بولیوی (Yacimientos de Litio Bolivianos) قراردادهایی را با شرکتهایی از روسیه و چین برای ساخت چهار کارخانه فرآوری این ماده معدنی استراتژیک در مناطق نمکی پاستوس گرندس (Pastos Grandes)، اویونی (Uyuni) و کویپاسا (Coipasa) امضا کرد.
شیرینی سالگرد استقلال با ثبت پایینترین نرخ تورم در آمریکای لاتین
بولیوی در حالی در آستانه ۲۰۰ سالگی استقلال خود قرار گرفته که این کشور، پایینترین نرخ تورم (۰.۸ درصد) در آمریکای لاتین را تا ژوئن سال جاری میلادی (خرداد) ثبت کرده و نرخ بیکاری نیز در این کشور تا ماه آوریل (فروردین- اردیبهشت) به ۴.۲ درصد کاهش یافته است.
شاخص تورم در سایر کشورهای منطقه نیز به ترتیب اکوادور ۰.۹ درصد، شیلی ۲.۱ درصد، پاراگوئه ۲.۲ درصد، پرو ۲.۸ درصد، برزیل سه درصد، اروگوئه ۳.۸ درصد، کلمبیا ۵.۸ درصد، آرژانتین ۴۲.۰ درصد و ونزوئلا ۱۰۸.۴ درصد.
تورم بولیوی در یکی از پایینترین رتبهبندیها در سطح جهانی نیز قرار دارد و طبق دادههای وزارت اقتصاد و دارایی عمومی این کشور، تورم در بولیوی در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن ۲۰۲۳ میلادی، ۲.۷ درصد بود که تنها از ۶ کشور با نرخ تورم زیر ۲ درصد پیشی گرفته است.
نظر شما