به گزارش ایرنا، ماه محرم یادآور حماشه ای خونین است که در یک هزار و ۴۰۰ سال گذشته به خاطر رشادت ها و ایثارهای نفش آفرینان آن زنده مانده که ایثار علمدار کربلا از جمله این ویژگی ها است.
هر کدام از روزهای دهه اول ماه محرم ویژه یکی از شهدا و شخصیت های شاخص حاضر در کربلا نامگذاری شده و نهمین روز از این ماه مزین به نام حضرت عباس (ع) علمدار کربلا است که مردمان ساوه نیز با آیین و رسوم مختلف همپای سایر نقاط کشور در این روز عزاداری می کنند.
اعتقاد و باورخاص مردم این منطقه به حضرت ابوالفضل (ع)و حضرت علی اکبر(ع) در این ایام و برگزاری آیین های ویژه سوگواری به نام آنان نمونه هایی از باورداشتهای مذهبی ساوجی ها است.
عزادارن حسینی در آیین های امروز به یاد رشادتها و مصائب حضرت عباس (ع) بر سرو سینه میزنند و با تاسی بر وفاداری و شجاعت و دلاورمردی این سمبل فداکاری و از خودگذشتگی پرچمهای عشق و وفاداری به ولایت را به اهتزاز درآوردند.
از روزگاران قدیم محرم در میان اقشار مختلف جامعه به ماه خیرات و روا شدن حاجات و بخشش گناهان معروف بوده است و به همین خاطر اطعام سوگواران حسینی، توزیع نذری، دستگیری از نیازمندان، خواندن زیارت عاشورا، قرائت قرآن، اجرای تعزیه از جمله مناسبت های ویژه ای است که در تاسوعای حسینی قوت می گیرد.
این شهرستان که از دیرباز میزبان امام زادگان مختلف است در ایام ماه محرم در این اماکن مقدس شاهد حضور پر رنگ عزادارانی است به بارگاه این عزیزان برای گرفتن حاجات و عزاداری پناه آورده اند.
امام زاده سید علی اصغر (ع)، سید اسحاق (ع)، شاهزاده حسین (ع)، سید ابورضا (ع)، سید یحی (ع)، سید بشیر (ع) و سلطان اسماعیل (ع)، از جمله بقاعی است که در شهرها و روستاهای این شهرستان ساوجی ها در ایام محرم با حضور در این اماکن به عزاداری می پردازند.
مردم ساوه که در اولین روزهای ماه محرم همپای سایر ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت که با برگزاری مراسم سیاهپوشان و توغ گردانی به استقبال ماه محرم به عزاداری برای اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش می روند در روز تاسوعا با حضور پر رنگ در مساجد، تکایا و خیابان های شهر و روستاها به عزای حسین (ع) می نشینند.
محرم و عاشورا در باورهای مردم این شهرستان ، جلوه ایی از مظلومیت و قیام امام حسین (ع) و یارانش و دلیری شیرزنی همچون حضرت زینب (س ) است؛ شیعیان خاندان عصمت وطهارت (ع) همراه باقافله کربلا در این ایام از کربلای دل به مساجد و حسینیه ها می آیند و با عزاداری و تشکیل دسته های سینه زنی و زنجیرزنی سوگواری می کنند.
بیش از ۱۹۰ هیات ثبت شده و ۱۰۰ هیات در حال در ثبت در ساوه وجود دارد که عاشقان اهل بیت عصمت و طهار (ع) در قالب این هیات ها همه ساله آیین های ماه محرم را گرامی می دارند.
نظر شما