به گزارش خبرنگار ایرنا، در این آئین مردم استان گلستان همزمان با غروب خورشید با روشن کردن شمع با اسیران کربلا همنوا شده و به یاد غربت حضرت زینب کبری (س)، مظلومیت امام سجاد (ع) و دیگر خاندان امام حسین (ع) بر سر و سینه میزنند.
در این سنت دیرین و دیرپای سرزمین برادری گلستان مداحان و مرثیه سرایان به ویژه کودکان و نوجوانان از هیاتهای مختلف با استقرار در جایگاه به مداحی و مرثیه سرایی میپردازند.
در معابر و کوچههای شهرها و روستاهای استان، گروههای مختلف مردمی با در دست داشتن شمع و با نوای پُر سوز و گداز "شام غریبان حسین امشب است، بی کسی آل عبا امشب است" بر سر و سینه میزنند.
کودک و نوجوان، جوان و پیر، دختر و پسر، زن و مرد هزاران شمع به یاد غروب تلخ و تاریک عاشورای سال ۶۱ هجری قمری روشن کرده و برای بی بینوایی اهل بیت (ع) سوگواری می کنند. اهدای نذورات و بسته های شمع به مردم از دیگر جلوه های شام غریبان در سرزمین برادری گلستان محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، طبق رسمی دیرین همه ساله همزمان با شام عاشورا، مردم عزادار در سراسر ایران اسلامی به یاد غربت حضرت زینب (س) و اسرای دشت کربلا آیین شام غریبان را برگزار می کنند.
پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ۷۲ یار باوفای آن حضرت در روز دهم ماه محرم سال ۶۱ هجری قمری، لشگریان عمربن سعد به دستور وی به خیمههای اهل بیت (ع) حمله کردند و ضمن غارت خیمه های آنها را آتش زدند.
همچنین حضرت زین العابدین (ع)، حضرت زینب (س)، بانوان و برخی کودکان کاروان اباعبدالله الحسین (ع) تا پاسی از شب در تاریکی آن شب دشت کربلا به عبادت پرداختند و فجایع بی نظیر روز عاشورا را مرور کرده و اشک ماتم ریختند.
نظر شما