سعید شهند روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته، برنامه حلقه گذاری در ۱۵ زیستگاه استان آذربایجان غربی با حضور کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست انجام میگیرد و بیش از یک هزار قطعه پرنده در گونههای مختلف حلقه گذاری میشوند.
وی با اشاره به اهداف این برنامه اظهار کرد: تعیین سن و طول عمر پرندگان، تشخیص مسیرهای مهاجرتی، تشخیص الگوی غذایی و زادآوری پرندگان از جمله اهدافی است که به وسیله حلقه گذاری پرندگان و به منظور شناخت بیشتر ویژگیهای زیستی و مطالعات بر روی گونهها دنبال میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی ادامه داد: در این شیوه که یکی از رایج ترین راههای شناخت ویژگی های زیستی پرندگان است، پرندگان زنده گیری و حلقههای فلزی یا پلاستیکی خاص هر گونه، با شماره و سریال مشخص به یکی از پاها و یا بال آنها وصل شده و دوباره در طبیعت رهاسازی میشوند.
شهند اضافه کرد: پیش بینی میشود بیشتر گونههایی که حلقه گذاری شوند شامل انواع جوجه پرستوی دریایی و کاکایی، آنقوت انواع حواصیل، انواع اردک خصوصا اردک سرسبز و اردک سر سفید، چوب پا، آووست، انواع کشیم، خوتکای معمولی باشد.
وی با بیان اینکه بیشترین حلقه گذاری در طی سالهای اخیر برای جوجههای کاکائی انجام گرفته است، گفت: تمامی کشورها متعهد به عودت حلقهها در صورت یافتن لاشه پرندگان و یا خود حلقهها در صورت از بین رفتن لاشه پرنده به کشور مبدا هستند و در سال های اخیر از کشورهای ترکیه، مصر، لیبی، عراق و الجزایر حلقه های پرندگان دریافت شده است.
مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی تاکید کرد: از روی حلقههای دریافتی اطلاعات مهم دیگری از قبیل سن پرنده، عوامل تهدید، زیستگاههای ثانوی و سایر اطلاعات مربوط به انواع پرندگان نیز قابل دسترسی است.
نظر شما