"نگار فتحی بیرانوند" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سالمندان تحت پوشش بهزیستی لرستان در مراکز روزانه آموزش و توانبخشی از خدمات آموزشی شیوه زندگی سالم، مهارت های زندگی، کلاس های مهارت آموزی، مراقبتی و توانبخشی استفاده می کنند.
وی اظهار داشت: در مراکز شبانه روزی نگهداری سالمندان نیز خدماتی در زمینه های مختلف پزشکی، توانبخشی ،پرستاری و حتی ایجاد خانه های کوچک به این قشر ارائه و همچنین طرح های توانمندسازی با هدف افزایش توانمندی و مشارکت فرد سالمند در جامعه و برنامه های فرهنگی اجتماعی اجرا می شود.
وی گفت: انجام مناسب سازی محیط زندگی، ارائه تجهیزات کمکی از جمله تخت، ویلچر، واکر و وسایل بهداشتی، تامین کمک هزینه خرید لوازم بهداشتی، خدمات ویزیت و مراقبت در منزل و پرداخت حق پرستاری به افراد سالمند دارای معلولیت شدید از دیگر حمایت های بهزیستی است که علاوه بر خدمات توانپزشکی شامل کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، شنوایی شناسی و بینایی سنجی صورت می گیرد.
معاون پیشگیری بهزیستی لرستان نیز گفت: امسال۲ هزار و ۷۴۷ نفر از سالمندان استان از برنامه های آگاهسازی و پیشگیری از معلولیت افراد سالمند بهره مند شده اند در حالیکه برنامه پیش بینی شده برای استان ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است.
"ذبیح الله نادمی" افزود: در این راستا روش های مهارتی ارتباطی با خانواده، کهولت سن، عوارض جسمی و طبیعی به سالمندان استان آموزش داده شده است.
بر اساس سرشماری ۱۳۹۵ از بیش از یک میلیون و ۷۶۰ هزار نفر جمعیت لرستان، ۱۷۹ هزار و ۴۶۵ نفر معادل ۱۰.۲ درصد سالمند بود، در حالی که این رقم سال ۱۳۹۰ معادل ۷٫۸ درصد بوده است و به گفته کارشناسان این میزان رشد سالمندی که طی پنج سال اتفاق افتاده، پیشتر طی ۴۵ سال اتفاق میافتاد.
نظر شما