اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند+فیلم

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل موجود در برخی سریال‌های خانگی ترویج مسائلی است که به بنیان خانواده‌ها آسیب می‌زند، رفع این مسائل را یک ضرورت دانست و گفت: سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر (ساترا) در دادن مجوز پخش به سریال‌ها نمی‌تواند سلیقه‌ای عمل کند و این شورا بر عملکرد آن نظارت خواهد داشت.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در پی انتشار موضوعات بررسی شده در جلسه ۳۰ خردادماه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشخصا موضوع ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» مطالبی در برخی رسانه ها منتشر و نسبت به آن موضع‌گیری هایی انجام شد.

بر اساس این ماده واحده، حیطه اختیارات و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این حوزه مشخص و برای فعالان بخش خصوصی به‌ویژه در پلتفرم‌های پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی معین شد که در چه بخش‌هایی باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چه بخش‌های دیگری باید از سازمان صدا و سیما مجوز اخذ کنند.

همچنین بند دیگری از این الزامات که اصول و سیاست‌های ساخت و پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی را به شکلی دقیق‌تر مشخص می‌کند، به تصویب رسید و مقرر شد در حوزه سیاست‌ها و ضوابط ساخت و پخش صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی، مقررات لازم برای ساماندهی این عرصه با عنایت به سیاست‌ها و اصول تعیین شده از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از سوی مسئولان مربوط به شکل لایحه تهیه و برای تصویب به عنوان قانون به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

در برخی از واکنش‌ها نسبت به این مصوبه آمده است که از این پس، مجوز سریال های نمایش خانگی را سازمان صدا و سیما صادر می کند و این مساله سبب محدودیت در فعالیت سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و تولید برنامه ها در شبکه نمایش خانگی می شود.

از سوی دیگر ۱۳ تیرماه نیز جمعی از مدیران و نمایندگان پلتفرم‌ها و سکوهای نمایش خانگی در نشستی با سیدمحمد هاشمی قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح برخی مطالب از جمله خلق الساعه خواندن اعطای مجوز سریال های نمایش خانگی به سازمان صدا و سیما، عدم مشورت با آنها، وجود تضاد منافع صدا و سیما و شبکه خانگی و افزایش بیکاری فعالان صنعت سینما، بر ضرورت تعریف دقیق و روشن‌تری از مساله صوت و تصویر فراگیر تاکید کردند.

برخی از منتقدان معتقدند که معنای این مصوبه این است که صداوسیما می‌خواهد دست و پای پلتفرم‌های نمایش‌خانگی را ببندد یا اجازه فعالیت به آنها ندهد؛ موضوعی که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را قویا رد کرد و می گوید: به هیچ وجه این طور نیست؛ بیان این موضوع کاملا غیرمنطقی است. ما با توسعه و رشد سریال های خانگی موافق هستیم و برعکس از آنها حمایت هم می کنیم اما با ترویج فحشا و منکر و رفتارهای غیراخلاقی و غیرانسانی که بنیان خانواده را سست می کند، در سریال ها مخالفیم.

اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند

استاد عبدالحسین خسروپناه که در آستانه روز خبرنگار (۱۷ مرداد) از ایرنا بازدید کرد، ضمن دیدار با علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی و حضور در میزگردی با خبرنگاران این رسانه در خصوص ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» که در جلسه اخیر شورا در مورد آن بحث و تبادل نظر شده بود، اظهار داشت: این ماده واحده که در ۶ بند تنظیم شده،‌ در واقع حوزه نشر و تصویر فراگیر را ساماندهی می کند و با تقسیم کار، به اختلاف موجود بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما پایان می دهد.

اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند

موافق ساخت سریال/مخالف ترویج منکر

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه، گاهی اوقات بعضی ها متاسفانه بی تقوایی کرده و ادعا می کنند که این شورا می خواهد ساخت سریال های خانگی را محدود و تعطیل کند، تاکید کرد: این صحبت ها کاملا نادرست است چراکه ما نه تنها مانع تولید سریال های خانگی نمی شویم بلکه تشویق می کنیم که این سریال ها تکثیر هم بشوند.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: اگر درحال حاضر چند پلتفرم به ساخت سریال های خانگی مشغول هستند باید سازمان ها و نهادهای دولتی کمک و حمایت کنند که سایر پلتفرم ها هم ورود کنند و سریال بسازند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر باید بیش از تعداد موجود، سریال های خانگی ساخته شود به خصوص آنکه در شرایط فعلی دنیا با یک انقلاب پلتفرمی مواجه است.

اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند

این استاد و مدرس فلسفه اسلامی گفت: هم اکنون ممکن است بسیاری از مردم کمتر سینما رفته یا حتی کمتر فیلم ها و سریال های تلویزیونی را تماشا کنند، اما ممکن است به استفاده از این پلتفرم ها برای تماشای فیلم ها و سریال های خانگی تمایل زیادی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه، شورای عالی انقلاب فرهنگی با توسعه و رشد هرچه بیشتر سریال های خانگی موافق است و از آن حمایت می کند، گفت: ما با ترویج فحشا و منکر و رفتارهای غیراخلاقی و غیرانسانی در سریال های خانگی مخالف هستیم.

استاد خسروپناه با اشاره به اینکه، سازمان بهداشت جهانی رسما اعلام کرده که اولین فاکتور مرگ و میر در دنیا دخانیات است، افزود: حال شما سریال های خانگی را ملاحظه کنید که چقدر ترویج مصرف دخانیات، مصرف مشروبات، قماربازی و حتی روابط نامشروع دارند. وضع ترویج بعضی از منکرات در سریال های خانگی واقعا وحشتناک شده است.

وی ادامه داد: کلام امام راحل را اینجا تکرار می کنم که ما با سریال های خانگی مخالف نیستیم بلکه موافقیم و باید توسعه پیدا کند اما با فحشا و منکر در سریال های خانگی مخالف هستیم.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تاکید کرد: سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و سازمان صدا وسیما باید به وظیفه خود به درستی عمل کنند و ضمن نظارت، از ترویج منکرات در فیلم ها و سریال های خانگی جلوگیری کنند.

وی، خانواده دار بودن و خانواده دوستی را یکی از ویژگی های مهم جامعه ایرانی نسبت به سایر جوامع خواند و افزود: البته من نمی خواهم ادعا کنم همه سریال ها به این صورت است چراکه بسیاری از سریال ها پیام های خوب دارند و اثربخش و مفید هستند و قطعا باید حمایت شوند اما جهت نمودار جهت مثبتی نیست.

حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به برخی نقل قول های مراجعین مردمی افزود: بسیاری واقعا ممکن است فرصت رفتن به سینما نداشته و به دیدن سریال های خانگی در منزل و کنار خانواده علاقه داشته باشند. بنده خود مقید هستم گاهی اوقات بعضی سریال ها را با خانوده مشاهده می کنم اما برخی حرکات، دیالوگ ها و صحنه ها در راستای تضعیف خانواده و خطرناک است.

اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند

وی گفت: خود متولیان این سکوها و پلتفرم ها باید مراقب باشند و نمی شود یکی بگوید من غیرت خانوادگی دارم اما در مقابله با این رفتارهای غلط در سریال های خانگی ساکت می مانم، یا حرکتی نمی کنم یا حتی اجازه می دهم که این امور ترویج پیدا کند.

تحکیم خانواده، مهمترین شاخص در ارزیابی سریال‌های خانگی

خسروپناه همچنین توجه به موضوع تحکیم خانواده را یکی از شاخص های مهم در ارزیابی سریال های خانگی دانست و در عین حال گفت: البته اینکه نشان دهند افراد نماز می خوانند، وضو می گیرند یا مکه رفته اصلا ملاک ما برای ارزیابی نیست، ملاک ما تحکیم خانواده و حفظ بنیان های خانواده است.

وی تاکید کرد: اگر سریالی در راستای تقویت هرچه بیشتر تحکیم خانواده است، باید حمایت شود و قوه قضاییه نیز به طور حتم باید پشتیبان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به فعالان و مدیران شبکه های نمایش خانگی توصیه کرد که به تمامی جوانب ساخت مجموعه های خانگی از جمله حریم خانواده ها توجه کرده و این مساله را رعایت کنند تا نیازی نباشد یک سازمانی همچون ساترا یا وزارت ارشاد به آنها تذکر دهد.

اعطای مجوز به سریال‌ها نباید سلیقه‌ای باشد/برخی تولیدات به بنیان خانواده آسیب می‌زنند

ساترا در دادن مجوز پخش به سریال‌های خانگی نمی‌تواند سلیقه ای عمل کند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوی اینکه، نظارت بر اجرای صحیح مصوبات این شورا برعهده خود این شورا است، تاکید کرد: اگر ساترا بخواهد فرضا سلیقه ای عمل کرده و به فیلم و سریال خانگی فاقد مشکل اجازه پخش ندهد، قطعا مدیران پلتفرم ها می توانند شکایت خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کنند.

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به شکایاتی که در این زمینه به این شورا اعلام می شود، رسیدگی می کند، تاکید کرد: ما نظارت و با تخلفات برخورد خواهیم کرد. این را تضمین می کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha