حسین همتی یکشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: درخواست راهاندازی فروشگاه دائمی صنایع دستی فارس در قطر ارایه شده و از سوی استانداری در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: پیشتر محلی برای این منظور در نظر گرفته شده بود که در بازدید کارشناسی مشخص شد چندان مطلوب نیست و تلاش میشود تا در شهر دوحه محلی مناسب اختصاص یابد.
رییس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی فارس اظهارکرد: راه اندازی این فروشگاه مرکزی در قطر دروازهای برای فروش صنایع دستی استان به همه دنیا است.
همتی یادآور شد: سال ۱۴۰۱ صادرات رسمی صنایع دستی فارس از این استان ۳۰۰ میلیارد ریال بود که نسبت به سالهای همه گیری کرونا و سال پس از آن جهش خوبی داشت.
وی با بیان اینکه اکنون بسیاری از صنایع دستی فارس از مبادی گمرکی دیگر استانها صادر میشود، بیان کرد: لازم است شرایطی مهیا شود تا صادرات این محصولات از گمرکات استان انجام شود چرا که این یکی از چالشهای مهم استان در این حوزه است.
رییس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی فارس اضافه کرد: در زمان حاضر بزرگترین مشکل هنرمندان و تعاونیهای صنایع دستی تامین مواد اولیه در داخل استان است که باید برای حل آن چارههای اندیشیده شود چرا که فعالان خاتم، ساخت زیورآلات و دست بافتههای داری با مشکل مواجهند و این امر بر رونق فروش محصولات آنها اثرگذار است.
همتی اذعان کرد: در حالی که پشمهای تولیدی فارس به خارج از استان صادر میشود، بافندههای استان در تامین این مواد اولیه با مشکل مواجه هستند.
رییس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی فارس یادآور شد: در زمان حاضر ۷۰ تعاونی صنایع دستی عضو این اتحادیه هستند که حدود ۵۰۰ نفر عضو دارند و ۷۰۰ هنرمند نیز به صورت انفرادی با این اتحادیه همکاری دارند.
همتی با بیان اینکه باید برای تشکیل تعاونی صنایع دستی تسهیلگری شود و فرآیند اداری آن بهبود یابد، پیشبینی کرد: تا ۲ سال آینده بین ۱۰ تا ۲۰ تعاونی جدید در فارس شکل گیرد.
وی گفت: اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی با استفاده از بازاریابی، فروشگاهها و خانههای صنایع دستی زیرنظر خود، فروش محصولات هنرمندان را پشتیبانی میکند.
نظر شما