دستیابی به دانش تولید ماده موثره دارویی ضدقارچ برای اولین بار در کشور

تهران- ایرنا- مدیر مرکز تحقیق و تجاری سازی فرآورده‌های شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی از ساخت نمونه آزمایشگاهی و ایجاد دانش فنی تولید محصول «پریتیون زینک» که از مواد موثره دارویی و بهداشتی در درمان درماتیت سبوره و ضد قارچ است، برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: تحقیقات برای تولید نیمه صنعتی و اقتصادی این محصول درحال انجام است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، مهدی معینیان که در حال حاضر در دو زمینه کلی «ساخت مواد موثره دارویی و بهداشتی در زمینه درمان درماتیت سبوره و ضد قارچ و گسترش تنوع محصولات در این زمینه» و «ساخت مواد رها ساز پلیمری جدید (Releasing Agents) مورد استفاده در صنایع لاستیک و پلاستیک» متمرکز است، روز یکشنبه گفت: در زمینه اول ساخت نمونه آزمایشگاهی و ایجاد دانش فنی تولید محصول "پریتیون زینک" برای اولین بار در کشور انجام شده است و در حال انجام تحقیقات برای افزایش مقیاس محصول به مقیاس نیمه صنعتی و تولید اقتصادی آن هستیم.

وی افزود: در زمینه دوم با همکاری موثر با یک شرکت دانش بنیان، طرحی به منظور ایجاد دانش فنی تولید یک نمونه رهاساز پلیمری جدید مورد استفاده در صنایع لاستیک کشور (A۶۰) از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری در حال اجرا است که نمونه های اولیه آن ساخته شده و به شرکت های مصرف کننده جهت دریافت بازخورد تحویل شده است.

مدیر مرکز تحقیق و تجاری سازی فرآورده های شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در هر دو زمینه هدف اصلی دستیابی به دانش فنی تولید محصول مورد نیاز کشور است که کاملا وارداتی بوده و تولید کنندگان محصولات وابسته داخلی در اثر نداشتن دسترسی به محصول با کیفیت با مشکلاتی در زمینه تولید مواجه شده اند.

وی اظهار کرد: پیش بینی می شود اجرای این دو طرح تا پایان امسال به اتمام برسد و با توجه به امکانات و زیرساخت ایجاد شده در مجموعه مرکز تحقیق و تجاری سازی، فرایند تجاری سازی آن ها در شرکت دانش بنیان زیرمجموعه پیگیری و به نتیجه برسد.

دستیابی به دانش فنی تولید ماده موثره دارویی «ضدقارچ» برای اولین بار در کشور

معینیان درباره مشکلات و موانع پیش روی اجرای این دو طرح گفت: مجموعه ای از عوامل در ثمر بخش نبودن فعالیت ها نقش دارد و یکی از آن آنها این است که محقق باید پروژه تحقیقاتی را جزیی از تفکر شبانه روزی خود قرار داده و با آن زندگی کند؛ کار کردن به صورت کارمندی و انجام فعالیت تحقیقاتی در ساعات اداری در محل کار، دور از حصول نتیجه است. برای این منظور دخیل کردن محقق در منافع و زیان های پروژه اقدام موثری به نظر می رسد.

وی افزود: مشکل دیگر این است که دستیابی به نتایج بزرگ، مستلزم برداشتن قدم های کوچک است. برای ساخت محصولی که تا دیروز کاملا وارداتی بوده، انتظار رسیدن به کیفیت مشابه در مدت زمان کوتاه معقول نیست. زیرا مسیر تولید محصول با ارزش توسط شرکت های صاحب دانش، از مسیر تدریج و استمرار حاصل شده است. در این راستا کارفرمایان باید قبل از تنگنای جدی به فکر انجام پژوهش بوده و برای نتایج کوچک ارزش بالایی قائل باشند.

معینیان ادامه داد: به صورت کلی اعتماد به جوانان جایگاه بالایی در مجموعه جهاد دانشگاهی دارد و از این نگاه تفاوت محسوسی بین بانوان و مردان دیده نمی شود. همچنین در زمینه روحیه اعتماد به نفس در محققان جهاد دانشگاهی، جایگاه بالاتری نسبت به متوسط کشور احساس می شود.

به نظر من خروجی کاربردی جهاد دانشگاهی که نتیجه تخصص و داشتن تعهد اعضای آن است، به مراتب از سازمان ها با نقش مشابه در کشور بالاتر بوده و در صورت بها دادن به آن در حد و اندازه سازمان هایی نظیر وزارت علوم، شاهد پیشرفت های بزرگی در زمینه دانش بنیان کشور خواهیم بود.

مدیر مرکز تحقیق و تجاری سازی فراورده های شیمیایی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: روند پشرفت حوضه پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی نشان دهنده چشم انداز روشن آن در این نهاد است؛ بنابراین برای تسریع این روند به کارگیری افراد با انگیزه و دارای توانمندی های مکمل در کنار یکدیگر و روشن کردن مسیر دستیابی آن ها به منافع مادی و معنوی تلاش هایشان، باید جزو اولویت ها باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha