اختصاص ۴۰میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی جهاد دانشگاهی قزوین

قزوین- ایرنا- رییس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: ۴۰ میلیارد تومان در قالب اعتبارات سفر رئیس جمهور برای اجرای طرح های عمرانی این نهاد اختصاص یافته که امیدواریم با تحقق و تخصیص آن شاهد تکمیل پروژه های خود باشیم.

به گزارش ایرنا، فرشاد پیله چی روز یکشنبه در نشست خبری مناسبت سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران از برنامه‌ریزی این نهاد برای احداث مجتمع تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع خبر داد و افزود: با ساخت این مجتمع فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی در این مکان متمرکز خواهد شد.

رییس جهاد دانشگاهی قزوین، هزینه ساخت این مجتمع را حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: طی رایزنی‌های انجام شده تلاش می‌شود بخشی از این اعتبارات از محل بودجه ملی، قسمتی از اعتبارات استانی و بخش بزرگتر آن خصوصاً در حوزه درمانی از محل مشارکت‌های خیرین تامین شود.

این مسوول در ادامه گفت: جهاد دانشگاهی در چهار حوزه فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و پشتیبانی فعال است و در تمام حوزه‌ها کار ویژه مشخص و معینی برای خود تعریف کرده و سعی دارد در راستای تحقق اهداف این کار ویژه‌ها گام بردارد.

وی با اشاره به واگذاری چهار مأموریت فناورانه در حوزه‌های آب‌شیرین‌کن‌ها، مولدسازی معادن، قطارهای برقی و ژن‌درمانی به جهاد دانشگاهی در برنامه هفتم توسعه کشور، اظهار کرد: این نهاد به‌ عنوان یک مجموعه تأثیرگذار در توسعه اقدامات علمی از جمله دستگاه‌هایی به شمار می رود که در حوزه علم و فناوری و به ویژه فعالیت‌های دانش‌بنیان نقش مؤثری ایفا کرده است و مأموریت‌های خود را منطبق بر نقشه جامع علمی کشور پیش می‌برد.

پیله چی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی باید نقش و مأموریت مشخصی داشته باشد و منطبق با آن جلو برود، تصریح کرد: تاکنون نیز در عرصه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دستاوردهای خوبی داشته است و همواره تلاش کرده بخشی از نیازها و مسائل کشور را حل کند.

به گفته این مسوول، این نهاد از سال ۸۳ تأسیس شده و با سه معاونت آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و حوزه پشتیبانی و همچنین مرکز جامع علمی کاربردی و مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال در حال فعالیت و خدمت به مردم است.

وی با اشاره به تأسیس اولین مرکز درمان ناباروری استان قزوین توسط جهاد دانشگاهی از سال ۹۲، گفت: با همت پزشکان و متخصصان این مرکز تاکنون بیش از یک هزار فرزند با موفقیت متولد شده‌اند.

پیله چی بر ضرورت حمایت بیشتر از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: اگر تا دیروز با مساله مهاجرتنخبگان از کشور مواجه بودیم امروز این خطر در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیانی وجود دارد و باید به دنبال آن باشیم که فضایی در کشور پدید آید که برای نخبگان جذاب و توجیه‌پذیر باشد.

وی اضافه کرد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی در عرصه‌هایی چون صنعت، هنر و معماری و همچنین در عرصه درمانی فعالیت دارد، این مرکز در حوزه درمان با کمک پزشکان متخصص در چهار عرصه پزشکی از جمله درمان ناباروری، آزمایشگاه خون با تعرفه نیمه‌دولتی، مرکز توان‌بخشی و فیزیوتراپی و مرکز شیمی‌درمانی فعال است.

. رییس جهاد دانشگاهی استان قزوین افزود: در خصوص فعالیت‌های معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در عرصه هنر و معماری، گفت: در عرصه هنر و معماری خدمات فاخری به مدیریت شهری ارائه می‌دهد و بزرگ‌ترین دستاورد این مرکز تحقیق و پژوهش بر روی گنبد مسجد جامع بوده است که سال‌ها به دلیل عدم مقاومت بنا، در حصار داربست است، مرکز هنر و معماری این آمادگی را دارد که در راستای مناسب‌سازی و مقاوم‌سازی این بنای نفیس و میراثی فعالیت کند..

پیله چی ادامه داد: معاونت پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی در حوزه صنعت نیز ورود کرده است، وظیفه جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد توسعه‌ای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانش است و در این زمینه نیز در حال برنامه‌ریزی‌های مدونی هستیم که امیدواریم با تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی استان بتوانیم در راستای احیای مزایای مغفول مانده صنعت استان گام برداریم.

این مسوول با بیان اینکه اصالت کار جهاد دانشگاهی مهارت‌گرایی است نه مدرک‌گرایی، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش‌های بلند مدت خود به دنبال آن است که دانشجویانی را فارغ‌التحصیل کند که مهارت آموخته و توانایی اشتغال‌آفرینی را داشته باشند.

پیله چی ادامه داد: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است با این وجود تعرفه‌های اعمال شده در مرکز پاتوبیولوژی و آزمایشگاه خون با امکانات به‌روز و مجهز ۶۰ درصد تعرفه‌های مراکز خصوصی است.

این مسوول گفت: جهاد دانشگاهی قزوین در مرکز جامع توانبخشی، خدمات فیزیوتراپی و کاردرمانی با مشارکت پزشکان متخصص و فوق تخصص و در مرکز شیمی درمانی و مرکز بانک خون بندناف خدمات ارزنده‌ای را به هم استانی‌ها و هم‌وطنانی که از استان‌های مجاور مراجعه می‌کنند ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: تجاری‌سازی صنعت از دیگر موضوعاتی است که جهاد دانشگاهی به آن ورود کرده و بخش سوم فعالیت‌های ما در حوزه تجاری سازی است چراکه برای رشد درون‌زا و ایجاد پیشرفت باید به سمت تجاری‌سازی دانش حرکت کنیم.

این مسوول گفت: در این راستا سال گذشته بر اساس سند آمایش استانی ابتدا اولویت‌ها و نیازهای استان را شناسایی کرده و بر صنایع مادر که در کشور حرفی برای گفتن داشتند تمرکز کردیم و در ادامه واحدهای فناور و مجموعه‌های دانش بنیان را با این صنایع بزرگ مرتبط کردیم تا از این طریق صنایع بزرگ بتوانند نیازهای مجموعه خود را از طریق دانش بنیان‌ها مرتفع کنند.

پیله چی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه «دانش بنیان‌سازی تولید» در کشور توسط جهاد دانشگاهی قزوین،اظهار کرد: یکی از فضاهایی که به حوزه تجاری‌سازی تولید جدیت بیشتری می‌بخشد نمایشگاه دانش بنیان‌سازی تولید است که با وجود تمام مشکلات، شرکت‌های دانش بنیان از بیش از ۱۱ استان در آن حضور داشتند.

سرپرست جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: در این فضا، شرکت‌های دانش بنیان با مجموعه‌های بزرگ که مشکلاتی در جهت رشد تولید خود داشتند آشنا شده و راهکارهای علمی را برای برون رفت مشکلات آنان ارائه دادند.و

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha