فعالیت ۲ پیمانکار برای انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: انتقال آب از دریای عمان برای منطقه شرق کشور در اولویت قرار گرفته است و در خراسان جنوبی ۲ پیمانکار در زمینه مسیریابی فعال هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباس‌زاده روز یکشنبه در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه تامین آب بلندمدت استان از دریای عمان و خلیج فارس توسط دولت پرداخت و گفت: مسیریابی انتقال آب در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی توسط این پیمانکاران از سربیشه تا نهبندان و از نهبندان تا قاینات در حال انجام است.

وی به راهکارهای دولت سیزدهم برای تامین آب بلندمدت استان اشاره کرد و گفت: برای این منظور انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان برای خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفته و اجرای این طرح‌ها مصوب شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: خط دوم انتقال آب از خلیج فارس و خط چهارم انتقال آب از دریای عمان برای خراسان جنوبی مصوب شده که البته در مراحل اجرا انتقال آب از دریای عمان با اولویت دنبال می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه خط انتقال آب از دریای عمان نسبت به طرح انتقال آب خلیج فارس باید مسیر هموارتری را طی کند از طرفی کم هزینه‌بر است، باعث شده که اجرای این طرح برای تامین آب شرق کشور و خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد.

عباس‌زاده با بیان اینکه طرح انتقال آب از دریای عمان برای خراسان جنوبی اجرایی‌تر تشخیص داده شده و در اولویت قرار گرفته است گفت: براساس توبوگرافی (عارضه نگاری) مسیر، انتقال آب از دریای عمان برای استان راحت‌تر و به صرفه‌تر است، در حالی که برای انتقال آب از خلیج فارس به استان، منطقه کوهستانی در مسیر قرار دارد که روند اجرای طرح را با تاخیر مواجه خواهد کرد.

وی ادامه داد: برآورد کارشناسان این است که انتقال آب از دریای عمان برای خراسان جنوبی آسان‌تر است از طرفی دریای عمان به آب‌های آزاد متصل است و مسائل زیست محیطی کمتری دارد بنابراین اولویت دولت این شده که انتقال آب از دریای عمان برای مناطق شرقی مدنظر قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در فاز اول ۶۰ میلیون متر مکعب و در افق طرح تا ۱۸۰ میلیون متر مکعب امکان تامین آب از طریق خط انتقال آب از دریای عمان برای خراسان جنوبی وجود دارد و قیمت تمام شده این آب با توجه به اجرای خط انتقال و شیرین سازی، گران است.

وی بیان کرد: طول این خط بیش از هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که ۵۰۰ کیلومتر آن در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی اجرا خواهد شد.

عباس‌زاده با اشاره به اینکه افق اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی ۱۴۰۴ است افزود: خطوط فرعی انتقال آب برای همه شهرستان‌های استان در نظر گرفته شده و از مزایای این طرح برخوردار خواهند شد.

وی عنوان کرد: همچنین در چند روز آینده به همراه استاندار خراسان جنوبی و مجری این طرح در داخل استان بازدید خواهیم داشت.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: انتقال آب از دریای عمان طرحی مهم، حیاتی و هزینه‌بر است که در دستور کار دولت سیزدهم برای تامین آب شرق کشور قرار گرفته و این آب ابتدا برای مصرف صنایع پیش‌بینی شده‌ که نیاز اصلی ما برای توسعه سرمایه گذاری و اقتصادی خراسان جنوبی رفع خواهد شد.

وی تامین آب را از موضوع محوری تامین امنیت منطقه دانست و اضافه کرد: تامین آب برای فلات مرکزی ایران و استان‌های شرقی کشور به دلیل مسائل اقلیمی بسیار مهم است.

عباس‌زاده همچنین با تاکید بر رعایت الگوی مصرف آب در خراسان جنوبی به دلیل کم آبی اظهار داشت: ما در استان از منابع آب سطحی محروم هستیم و بیش از ۹۹ درصد منابع آبی خراسان جنوبی از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود.

وی با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی بارندگی‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته گفت: بارندگی‌های استان نسبت به میانگین بلندمدت هم ۳۱ درصد کاهش دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در مقایسه دو دوره ۲۰ ساله اخیر در استان (۱۳۶۰ تا ۱۳۸۰ در مقایسه با ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰) حداقل ۲۳ درصد کاهش بارندگی را داریم که نشان از تجریه یک دوره شدید خشکسالی دارد و هر سال شدت خسارت ناشی از خشکسالی بیشتر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha