دولت برای تامین آب خراسان جنوبی سه طرح بزرگ دارد

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از اجرای سه طرح بزرگ دولت سیزدهم برای جبران کسری آب در این استان خبر داد و گفت: یکی از مهمترین طرح‌ها انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده روز شنبه در جلسه بررسی وضعیت آبرسانی به استان که با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند برگزار شد، افزود: برای تامین آب خراسان جنوبی، چند محل مهم مدنظر قرار گرفته و در دستور کار است.

وی گفت: انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس و آب‌های ژرف زیر زمینی سه منبع تامین آب استان است که در دستور کار قرار دارد و تاکنون اقدامات مهمی به خصوص در حوزه انتقال آب از دریای عمان و آب‌های رژف صورت گرفته است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه سالانه حدود ۶۰ میلیون متر مکعب آب از دریای عمان پیش‌بینی شده که در افق بلندمدت تا ۱۸۰ میلیون متر مکعب قابل افزایش است گفت: همین میزان آب از خلیج فارس نیز پیش‌بینی شده اما در حال حاضر اولویت با طرح انتقال آب از دریای عمان است که عملیات اجرایی آن با خط انتقال ۴۰۰ کیلومتری آغاز شده است.

وی درباره آب‌های ژرف زیر زمینی اظهار داشت: مطالعات آب‌های زیرزمینی در ۲ فاز و با یک چاه آزمایشی در حال انجام است و مجوز چاه دوم را هم گرفته‌ایم.

عباس‌زاده با بیان اینکه آب مهمترین موضوع زیرساختی و توسعه‌ای خراسان جنوبی است گفت: دولت سیزدهم همه تلاش خود را برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت، با اولویت آب شرب در استان به کار گرفته و طرح‌های زیادی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۴۰۰ روستای مرزی و عشایری استان با تانکر آبرسانی می‌شود ادامه داد: بیش از ۱۰۰ روستای استان در قالب جهاد آبرسانی اکنون در دستور کار قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان دولت سیزدهم کار آبرسانی به روستاهای استان به اتمام برسد.

معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: متاسفانه خراسان جنوبی با خشکسالی دو دهه‌ای مواجه است که به حالت مزمن و شدید رسیده، برنامه های متعدد دولت سیزدهم برای آبرسانی به خراسان جنوبی در بخش‌های مختلف در دستور کار دارد که در سفر اول و دوم هیات دولت به استان نیز مورد تاکید قرار گرفت.

وی با اشاره به طرح بزرگ تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند و اختصاص اعتبار برای این طرح در سفر اول رئیس جمهور افزود: این طرح با پساب ۲۰۰ لیتر بر ثانیه مورد بهره‌برداری قرار گرفته و اکنون تصفیه‌خانه شهرهای قاین، فردوس، سربیشه و خوسف در دستور کار قرار دارد که پساب فاضلاب این تصفیه‌خانه‌ها نیز برای صنعت بسیار مهم است.

دولت برای تامین آب خراسان جنوبی سه طرح بزرگ دارد

عباس‌زاده تصریح کرد: با اجرای ۲ طرح آب‌های ژرف و انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی، بخش عمده‌ای از کسری آب استان جبران خواهد شد و اجرای این طرح‌ها به کاهش استفاده از آب‌های زیر زمینی کمک فراوانی می‌کند.

وی گفت: تلاش می‌شود طرح انتقال آب از دریای عمان به استان طی سه سال آینده به بهره‌برداری برسد و اکنون عملیات اجرایی ۴۰۰ کیلومتر از خط انتقال این طرح بزرگ در خراسان جنوبی آغاز شده است که در آینده نزدیک با حضور یکی از مقامات کشوری اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی همچنین از ساخت واحدهای مسکونی ویژه طلاب به شکل گروهی خبر داد.

وی در جلسه مسکن طلاب که در دفتر امام جمعه بیرجند با حضور قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: مسکن طلاب در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای کسانی که فرم (ج) آنان سبز است مانند دیگر گروه‌های مردم در بیرجند به شکل آپارتمانی و در سایر شهرهای استان به صورت ویلایی احداث می‌شود.

عباس‌زاده بیان کرد: گروه‌های مختلف مردم از جمله طلاب درخواست واگذاری زمین در روستاها را دارند که به دلیل تغییر بافت روستاها، با انجام این کار اعضای شوراها و دهیاری‌ها مخالف هستند و براساس قانون ملی مسکن واگذاری زمین در روستاها باید طوری باشد که بافت روستاها به هم نخورد.

وی با اشاره به اینکه با موجی از درخواست توسط گروه‌های مختلف مردم برای واگذاری زمین در روستاها مواجه هستیم، متذکر شد: یکی از شرایط مسکن ملی سکونت پنج سال در مکان مورد نظر برای ساخت مسکن است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: آمادگی واگذاری زمین برای ساخت مسکن طلاب به شکل آپارتمانی در بیرجند را داریم و در خوسف هم برای ساخت مسکن ویلایی، می‌توانیم زمین به طلاب واگذار کنیم.

وی تصریح کرد: به ۱۱۰ طلبه که در سامانه برای ساخت مسکن ثبت‌نام کرده‌اند در هر شهر استان جز بیرجند، زمین برای ساخت مسکن ویلایی واگذار می‌کنیم.

در ادامه این جلسه مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و معاون بنیاد مسکن خراسان جنوبی هم نظرات خود را در این خصوص بیان کردند و در نهایت مقرر شد واحدهای مسکونی طلاب به شکل گروهی و با واگذاری زمین به خودشان ساخته شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha