به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی عصر سهشنبه در آیین رونمایی از کتاب بازار تهران، تحولات سیاسی و انقلابی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به نقش تعیینکننده هیاتها و بازاریان در تحولات انقلاب اسلامی اظهار داشت: بازار، به عنوان بزرگترین نهاد مدنی در تاریخ انقلاب اسلامی نقش تعیینکنندهای داشت و بازاریان به عنوان یک گروه تعیین کننده در طبقه متوسط و به تعابیر جامعهشناسانه به عنوان نهاد قدرتمند مدنی، در تعدیل، ثبات و سلامت فرهنگی و اجتماعی ایران نقش تعیینکنندهای داشتند و شاید بتوان گفت جزو قدرتمندترین طبقات متوسط در گروه جوامع عمل کردند.
وی افزود: یکی از توفیقات جمهوری اسلامی و تمدن ایرانی به دلیل این همبستگی است که از آن به عنوان جامعه مدنی تعبیر میشود و برای جامعهشناسان اهمیت دارد که روی این مقوله کار کرده و آثار این بخش بزرگ از تاریخ چه در دوره معاصر و چه در گذشته را تبیین کنند.
پورمحمدی اضافه کرد: در تاریخ معاصر، بازار و بازاریان جزو مجموعههای پرتلاش مبارزه با رژیم و استبداد و دفاع از محرومان و محرومیت زدایی بودند و غیر از تقدیر از این جامعه، باید یک سری کارهای عمیق مستند هم صورت گیرد.
وی با اشاره به آثاری چون کتاب بازار تهران، تحولات سیاسی و انقلابی، آن را با اهمیت خواند و بر ضرورت کار بیشتر در این زمینه تاکید کرد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: کار محققانه خوبی روی این کتاب انجام شده و به عنوان یک مرجع میتواند مورد استفاده قرار گیرد. تالیف این کتاب، کار خوبی است و جا دارد که خوانده و معرفی شود. خیلیها که امروز به تعبیری پز جامعه مدنی را میدهند چنین جامعهای نشان از آن دارد که جامعه ایرانی از چنین تاثیرپذیری برخوردار بوده و بازار یک نهاد اجتماعی و مدنی است.
پورمحمدی گفت: جامعه و کلیت بازار با تشکلات گسترده فرهنگی، خیریه، امدادی و مذهبی در قالبهای فراوانی که در بازار تشکیل شده مبنای تشکیل تشکلهای مردمنهاد بوده است که باید برای تأثیرگذاری بیشتر آن تلاش شود.
وی همچنین با تبریک روز خبرنگار و جامعه خبرنگاری گفت: یکی از ارکان جوامع فعال، پویا و زنده، رسانه است که از آن به عنوان قوه چهارم و اگر نیروهای مسلح جزو قوه مجریه به حساب آید، به عنوان رکن پنجم تعبیر میشود.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش رسانهای ۸۰ ساله در کشور گفت: در تلاش برای بازیابی بیشتر در مرکز اسناد، کتابخانه ملی و مجلس با کمک رسانه هستیم و تلاش میشود این مجموعهها در دسترس نسل جدید قرار گیرد.
وی ادامه داد: آمار یک دهه اخیر نشان دهنده حجم بالای خبرنگاران و رسانههای کشور در جهان است و خانواده بزرگ رسانه و مطبوعات ما با جمعیت بسیار زیادی روبه رو بوده و طبیعی است که در آن تمامی سلایق و ذهنیتها حضور دارند و نشان از بلوغ این جامعه دارد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: در تبادل اطلاعات است که نشاط اجتماعی ارتقا مییابد و تلاش میشود رسانهها تقویت شده و از مطالب غیر واقع و غیر مستند نیز جلوگیری شود.
پورمحمدی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی، رسانه نه تنها رشد کمی که سیر ارتقای متعارف آن است بلکه کاملا این حجم ارتقای رسانهای جهش داشته و این جزو سرمایهها و ظرفیتهای کشور است و باید توجه داشته باشیم که با مخاطرات بیشتری هم مواجه هستند. این نباید نشانه عیب باشد که نشانه سرعت رشد است.
وی تاکید کرد: باید این بخش را تقویت کرده و آگاهی بخشیهای خود را بالا برده و در مقابل مطالب سو عکسالعمل نشان داده و از گسترش ویروس در جامعه جلوگیری شود.
پورمحمدی گفت: تلاش میشود در مرکز، اسناد تاریخی انقلاب اسلامی در اشکال جذاب ارائه شود.
حجتالاسلام سیدحمید روحانی پژوهشگر و عضو هیات امنای مرکز اسناد انقلاب اسلامی هم اظهار داشت: با نگاهی به تاریخ، همیشه در نهضتها و حرکتها بازار نقش مهمی داشته و این بازار بوده که در کنار و به همراه روحانیت بوده است.
نظر شما