هفته ای پرماجرا برای مسجد کازرونی اصفهان

اصفهان-ایرنا- پنجشنبه شب هفته پیش بود که گفتند شبانه قصد تخریب مسجد "کازرونی اصفهان" را کرده اند. ماجرایی که به بسته شدن درِ مسجد و نماز گزاردن برخی از اهالی محله عباس آباد در خیابان کشید. هیات امنا از مدت ها پیش قصدِ نوسازی مسجد را داشت اما با ماجراهای یک هفته گذشته، حالا قدری کوتاه آمده اند و قرار است با هماهنگی میراث فرهنگی عمل کنند.

به گزارش ایرنا، ماجرای تخریب شبانه مسجد کازرونی، روز جمعه در رسانه های اصفهان پیچید، اتفاقی که شاید روزنامه نگاران میراث فرهنگی از مدت ها قبل انتظارش را می کشیدند اما مسوولان میراث فرهنگی اصفهان این بار تمام قد ایستادند تا از آنچه مسوولیت حفاظتش را دارند، دفاع کنند؛ هیات امنای مسجد کازرونی اما تا این لحظه، قصد تخریب مخفیانه و شبانه را رد می‌کند، اما فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در ویدیویی که اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اصفهان منتشر کرد، شواهد و مدارک به دست آمده از به کارگیری ۱۱ کارگر تحت بیمه مسوولیت یک کارفرما به مدت ۳۶۵ روز را دال بر قصد انجام عملیات ساختمانی وسیع در مسجد کازرونی دانست.

مسجد کازرونی یکی از مساجد معاصر اصفهان و متعلق به اوایل دهه ۳۰ شمسی است که کارشناسان پیشکسوت میراث فرهنگی، تدوام معماری گذشته در کالبد این بنا را دلیل اهمیت حفاظتش می‌دانند؛ نظری که گرچه در ابتدا برخلاف آن، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در نامه ای پیرو درخواست هیات امنا برای صدور پروانه ساختمان، به شهرداری منطقه یک گفته بود، "بنای مسجد کازرونی در زمره آثار ثبتی نیست " و از این رو درخواست هیات امنا را در مراجع ذیربط (کمیسیون ماده ۵) و با رعایت قوانین، قابل بررسی دانسته بود.

این نامه مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان بهمن سال ۱۴۰۱ به شهرداری نوشته شده بود، اما روزنامه نگاران میراث فرهنگی از سال ۹۹ گزارش و خبرهای متعددی را در بابِ نگرانی کارشناسان ارشد میراث فرهنگی از تخریب مسجد کازرونی که آن را واجد ارزش دانسته بودند، منتشر کرده بودند؛ هشدارها و نگرانی‌هایی که به موقع توانست کارگر شود و معاونت میراث فرهنگی در تیرماه امسال نامه ای به شهرداری بنویسد که در آن بنای مسجد کازرونی، تاریخی و جزو بناهای ارزشمند شهر اصفهان اعلام و هرگونه تخریب، تفکیک و نوسازی آن ممنوع و صرفا بر مرمت مسجد مطابق با طرح مورد تایید میراث فرهنگی تاکید شود.

این دو نامه گویا محل تناقضی برای هیات امنا شد که به تعبیر آنها این تناقض تا این لحظه هم برایشان شفاف نشده است؛ نامه اول همچنان برای برخی از آنها چراغ سبزِ اول بود که به همین واسطه هم پیگیر ماجرای تخریب بودند، اما غافل از آنکه با هشدارها و نگرانی کارشناسان ارشد میراث فرهنگی، این چراغ در نامه دوم و این‌بار به قلم معاونِ میراث فرهنگی که ارتباط مستقیمی با بدنه کارشناسان اصلی این حوزه دارد، قرمز می‎ شود.

آنچه در این میان محل توضیح است اینکه، در نامه اولِ مدیرکل میراث فرهنگی ، درخواست صدور پروانه ساختمان برای یک بنایی که ثبت ملی نیست را "قابل بررسی" دانسته است، از سوی دیگر کارشناسان ارشد میراث فرهنگی، کسانی چون "مرتضی فرشته نژاد" و "علیرضا خواجویی" این اثر را به لحاظ دارا بودن تدوام معماری گذشته، ارزشمند دانسته بودند، نظری که باید و می‌تواند قواره‌های نظر مدیریت نهادِ متولی آثار تاریخی را تغییر بدهد چرا که هر نهاد تخصصی و نظارتی پیرو نظراتِ بدنه کارشناسی آن می‌تواند رسالتش را به سرانجام برساند.

هیات امنا اما تا این لحظه ۲ طرح برای مسجد کازرونی داشته است، یک طرح که به طور کامل تخریب و نوسازی مسجد بوده است و صراحتا کارشناسان میراث فرهنگی با آن مخالف هستند و طرح دیگر هم، همین ۲یا ۳روزِ پیش، بعد از اتفاقاتِ اخیرِ پیرامون مسجد کازرونی، آماده و به میراث فرهنگی ارائه شد. طرح دوم اما تفاوتش با طرح اول این است که در طراحی آن هیات امنا قدری از مواضع پیشین شان کوتاه آمده اند و بنا دارند، قسمت های واجد ارزش مسجد را حفظ و زمین مجاورِ شبستانِ مسجد را به این قسمت بیافزایند.

طرح دوم اما هنوز مورد تایید میراث فرهنگی نیست و بنا به گفته سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در آخرین جلسه مدیرکل این اداره ، شهردارِ اصفهان و برخی از اعضای هیات امنا، قرار بر این شده است که معمارِ مورد نظر هیات امنا با مراجعه به میراث فرهنگی و شنیدن نظرات آنها، طرحش را آماده و ارائه کند.

اما ماجرای پنجشنبه شب و اتفاقی را که منجر شد، نگرانی بابت تخریب مسجد کازرونی به یک باره در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پررنگ شود، از اعضای هیات امنای مسجد کازرونی پیگیر شدیم و گذشته از آن اینکه ، قصد آنها از تخریب و نوسازی مسجد کازرونی چیست؟ اینکه طرحشان برای این مسجد چه بوده است و چرا آن را تا پیش از این اتفاقاتِ اخیر، به میراث فرهنگی ارائه نداده اند؟

کار خلاف قانونی نداریم که انجام بدهیم

در همین پیوند سید محمد سجادی فر، یکی از اعضای هیات امنا به ایرنا گفت: مسجد کازرونی، وقف است و تولیت خاص دارد ؛ گفته می شود قصد تخریب شبانه مسجد وجود داشته، اما چنین جریانی نبوده است، نباید این اتفاق بیفتد و ما هم قصد انجام چنین کاری را نداشتیم.

"یک شب به علت اینکه مسجد، نظافتِ کامل انجام نشده بود، تمام فرش های شبستان را بیرون آوردیم تا شسته شوند؛ اگر در روزهای گذشته به مسجد می رفتید، می دیدید که فرش ها را شسته اند اما گروهی که از قبل در جریان این بودند که ما به دنبال اخذ پروانه و توسعه مسجد هستیم، این موضوع را به عنوان اهرمی عَلَم کردند که بتوانند به مقاصد خودشان برسند." اینها روایتِ کوتاه سجادی فر از شبی است که به گفته وی قرار بوده شبستانِ مسجد تمیز و نه تخریب شود؛ جایی که قرار است، زمینِ خریداری شده مجاور، به آن الحاق شود.

وی در ادامه افزود: این مسجد در منطقه ای قرار دارد که باید از نظر وسعت شبستان و سرویس‌های بهداشتی و مسائل فرهنگی، نیاز منطقه را برآورده کند، جمع همه اینها، هدف هیات امناست تا هم با رعایت نظر میراث فرهنگی و هم بر اساس اصول شهرسازی ، کار مرمت و توسعه را انجام بدهیم. هیچ کارِخلاف قانونی هم نداریم که انجام بدهیم و تا پروانه هم نگیریم، کاری انجام نمی‌دهیم.

هفته ای پرماجرا برای مسجد کازرونی اصفهان

عضو هیات امنای مسجد کازرونی یادآور شد: گزارش می‌دهند، ۱۰ نفر کارگر آورده بودند برای تخریب مسجد کازرونی! آخر مگر می‌شود یک ساختمانی با این عظمت را با دست خالی تخریب کرد؛ تخریب مقدمه و لوازم می‌خواهد و متاسفانه این کذبی است که دست به دست می شود و علت اصلی آن هم افرادی هستند که منافع شان در جریان توسعه مسجد به هم می خورد.

سجادی فر با بیان اینکه فصل الخطاب همه اینها نظرِ میراث فرهنگی و شهرداری است، گفت: اگر همه به این موارد قائل باشیم و تمکین کنیم ، همه این جو سازی‌ها حل می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه تا چه اندازه پیرو نظر کارشناسان، قائل به حفظ معماری و کالبد مسجد هستید، گفت: نامه ای مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان دارد که در آن نوشته است، این مکان از آثار تاریخی ثبت شده و واجد ارزش تاریخی هم نیست؛ اما معاون ایشان ۲ ماه بعد در نامه ای دیگر گفته که این اثر واجد ارزش تاریخی است.

به تعبیر سجادی فر این تناقض، مساله بغرنجی است که آنها این موضوع را به استانداری اصفهان منعکس کرده اند: چگونه می شود، رییس میراث فرهنگی اصفهان به عنوان بزرگترین شهری که از لحاظ میراث فرهنگی و سبقه تاریخی باید در آن تصمیم گیری های منطقی انجام دهد، یک نظر و دو ماه بعد، معاون او نظر مخالفش را می‌دهد.

سجادی فر تصریح کرد: این نشان می دهد در میراث فرهنگی اختلافاتی وجود دارد . اما در پاسخ به سوال شما باید بگویم اگر میراث فرهنگی بگوید که باید ورودی، حیات، صفه ها و شبستان های بیرونی حفظ شوند، قطعا این قسمت ها را حفظ می کنیم ولی شبستان داخلی که ۱۴۰ متر است و واقف یک زمین ۲۸۰ متری را در اختیار گذاشته تا به این شبستان الحاق شود ، قطعا باید آن قسمت توسعه پیدا کند.

وی در رابطه با اینکه طرح پیشین شان برای تخریب و نوسازی مسجد چه بوده است، گفت: طرح این بوده است که از اول، کلِ این فضا تخریب و بازسازی شود. این طرح همان چیزی است که مد نظر ما بود اما صحبت هایی که در حد شفاهی با میراث فرهنگی داشته ایم، موجب شد که این طرح را کنار بگذاریم و به سمت این رفته ایم که وضوخانه، حیات و صفه ها را حفظ کنیم ولی در قسمت شبستانِ جنوب شرقی مسجد، توسعه انجام دهیم.

به گفته سجادی فر، طرح جدید آنها اما در سه روزِ گذشته به میراث فرهنگی داده شده است:یکسری نکات به ما گفته‌اند که در همین رابطه طرح جدیدی را هم به میراث فرهنگی ارائه داده ایم؛ به دنبال این هستیم که یک طرح نهایی را با تعامل با میراث ببندیم و به طور قطع آن طرح را به نمازگزاران و رسانه ها هم می‌دهیم تا همه بدانند این مسجد می‌خواهد به چه شکل توسعه پیدا کند و به چه صورت قسمت هایی که باید حفظ شود، حفظ می‌شوند.

به گفته وی در روزهای اخیر ۲ طرح مختلف به میراث فرهنگی ارائه شده است و آنها به دنبال این هستند که نقطه نظرات میراث فرهنگی را در طرحشان لحاظ کنند.

سجادی فر افزود: تاکنون نقطه نظر مکتوب و مشخصی در رابطه با این طرح ها از جانب میراث فرهنگی به ما داده نشده و همه در حد یکسری صحبت های شفاهی بوده است.

سجادی فر یادآور شد: در طرحی که در روزهای اخیر به میراث فرهنگی ارائه کرده ایم، صفه‌ها، حیاط، ورودی و وضوخانه‌ها حفظ خواهد شد و تنها یک شبستان در ضلع جنوب شرقی مسجد قرار دارد که از نظر ایمنی مشکل دارد و دو نظر کارشناسِ رسمی دادگستری روی آنها گرفته ایم که از نظر ایستایی دچار مشکل هستند و جدا از این باید زمین مجاورِ آن، به این شبستان الحاق شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا قرار است هیات امنای مسجد تغییر کنند، گفت: چنین چیزی نیست ، تاریخی که برای هیات امنا تعیین شده است تا ۴ یا ۵ ماه آینده ادامه دارد و بعد از آن بر اساس تصمیم گیری امور مساجد ، هیات امنا تعیین خواهد شد. اما در این مقطع زمانی اینکه بخواهند تغییری در هیات امنا بدهند یا کسی استعفا بدهد، چنین مسئله ای صحت ندارد.

تناقض دو نامه را پاسخ بدهید

اما محمد ادیب دبیر هیات امنای مسجد کازرونی، اتفاق پنجشنبه شب برای مسجد کازرونی را این گونه روایت کرد: آن شب تا ساعت ۱۰ مجلس اباعبدالله الحسین داشتیم. بعد از شام، همه رفتند. آن شب فقط قرار بود فرش های شبستان جمع و وسایل برقی مثل پنکه و چراغ‌ها جدا شوند. همه را هم آوردند بیرون. گفتیم نظافت انجام بدهیم. قرار شد فرش ها را بشویند؛ بعد مخالفانِ توسعه مسجد رفتند و گفتند می‌خواهند مسجد را تخریب کنند.

وی ادامه ماجرا را این گونه توضیح داد: فردا صبح رفتیم اداره کل میراث فرهنگی ، موسوی موحد معاون میراث فرهنگی گفتند تا جواب به شهرداری ندهیم، شهرداری هم به شما مجوز تخریب نخواهد داد اما ما همه کارهای گرفتن پروانه را انجام داده بودیم.

ادیب در رابطه با کارگرانی که ۳۶۵ روز بیمه بودند و شبِ مورد اشاره به مسجد آورده شده بودند، گفت: کارگران هم بودند اما بیمه شان بیمه ساختمانی نبود، بیمه مسولیت مدنی بود. هیچ مسجدی را بدون بیل مکانیکی یا لودر نمی توان خراب کرد. اگر می خواستیم چنین کنیم لودر نیاز بود اما چنین کار مد نظر نبود.

هفته ای پرماجرا برای مسجد کازرونی اصفهان

وی این گونه ادامه داد: آخرین صحبت‌ها با مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان این بود که سعی کنید حیاط را نگه دارید، ما هم ۲ سال است که پیگیر قضیه نوسازی مسجد هستیم. از بهمن ۱۴۰۱ که مدیرکل میراث فرهنگی به شهرداری نامه نوشتند، ما هم برای گرفتن پروانه به شهرداری رفیتم ؛ اما از بهمن ۱۴۰۱ که پیگیر گرفتن پروانه در شهرداری بودیم ، در تیرماه ۱۴۰۲ ،موسوی موحد، معاون میراث فرهنگی نامه ای به شهرداری دادند که این مکان تاریخی است و نباید خط بدنه را تغییر بدهید.

ادیب افزود: ما تا تیرماه می رفتیم و می آمدیم تا مجوز تخریب بگیریم اما امروز و فردا می کردند. آمادگی برای تخریب و نوسازی به خصوص برای شبستان مسجد را داشتیم؛ همه چیز آماده بود ولی یکدفعه معاون میراث فرهنگی ، یک باره با این نامه جلوی کار را گرفت. مشکل ما حالا این است که نامه معاون میراث فرهنگی اصفهان، مجوزِ تخریب را به تعویق انداخته است.

این عضو هیات امنای مسجد کازرونی، هدف از نوسازی و توسعه مسجد کازرونی را بهینه سازیِ بهره برداری نمازگزاران این مسجد خواند و گفت: تمام مشکلِ ما تعارضِ ۲ نامه میراث فرهنگی است. حل و فصل تعارض ۲ نامه را یکی از مسولین در اداره میراث فرهنگی به ما بگویند که چه شده است که برج ۱۱ سال گذشته، مدیرکل میراث فرهنگی، گفته است مسجد کازرونی واجد ارزش تاریخی نیست و بدین ترتیب ما را واردار کردند نقشه آماده کنیم، پیگیر پروانه شویم؛ پیمانکار بگیریم، اما چهار ماه بعد ، بگویند این مکان واجد ارزش تاریخی است.

ادیب در ادامه گفت: ما کارشناس ابنیه تاریخی نیستیم و دخالتی هم نمی‌کنیم. چشم و گوشمان هم به نظر آقایانی است که در این زمینه کارشناس هستند و بدونِ نظر آنها هیچ کاری نمی‌کنیم؛ پریشب هم که با معترضانِ تخریب و دوستان دیگر در مسجد صحبت می کردیم، گفتم که من از طرف هیات امنا آمده ام بگویم خیالتان راحت؛ ما بدون اجازه دوایر دولتی اقدامی نمی‌کنیم. ما قانون را شرع می‌دانیم؛ بنابراین خلاف قانون عمل نمی‌کنیم.

دبیر هیات امنای مسجد کازرونی در ادامه تاکید کرد: در روزهای اخیر نقشه ای با حفظ فضاهای مد نظر میراث فرهنگی و ایجاد فضاهای مبرم و ضروریِ یک مسجد "به طور حداقلی" کشیده و آماده کرده ایم که هفته آینده به میراث فرهنگی ارائه می کنیم.

میراث فرهنگی اصفهان : هیات امنا مسجد کازرونی به تازگی طرحش را ارائه کرده اما هنوز مورد قبول ما نیست

در ادامه پاسخ اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان را هم جویا شدیم، در این رابطه سخنگوی این اداره کل با اشاره به جلسه مدیرکل میراث فرهنگی استان و شهردار اصفهان، به ایرنا گفت: هیات امنا طرحشان را به تازگی، یعنی همین یکی دو روزِ بعد از همه این اتفاقاتِ چند روز اخیر به میراث آورده اند.

شهرام امیری افزود: این مسجد چند بخش دارد. نظر میراث فرهنگی این است که آن بخش هایی که واجد ارزش تاریخی هستند، باید به هر قیمت ممکن حفظ شود ؛ با بازسازی قسمت هایی هم که مربوط به شبستان است و خیلی ارزش تاریخی ندارد ، مشکل خاصی نداریم. اما بحثی که وجود دارد این است که هیات امنا طرحشان را بدون هماهنگی با میراث فرهنگی آماده کرده اند و به میراث آورده اند. این طرح از نظر ما مورد قبول نیست.

وی در ادامه تصریح کرد: معمار طرحی را آماده کرده که بر اساس آن قرار است مسجد نوسازی شود. نظر مدیرکل میراث فرهنگی این است که معمار باید به میراث فرهنگی مراجعه و طرحش را با هماهنگی میراث فرهنگی آماده کند. در واقع ما باید توضیح بدهیم که چگونه طرح باید بر اساس نظر میراث فرهنگی باشد.

به گفته سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، طرح هیات امنا به شهرداری و میراث فرهنگی نرفته است و آنها به تازگی در همین چند روز اخیر، طرحشان را به شهرداری منطقه یک داده اند و شهرداری منطقه یک هم آن را برای اظهارنظر به میراث فرهنگی فرستاده است.

وی یادآور شد: مطابق قانون، هیات امنا باید درخواستشان را برای پروانه ساخت به شهرداری بدهند و شهرداری هم باید از میراث فرهنگی استعلام بگیرد تا پروانه ساخت داده شود. اما دوستان این مراحل را طی نکرده اند، اگر هم طی نکرده اند، نمی توانند نصفِ شب برای تخریب مسجد کارگر بگیرند.

امیری در پاسخ به ایرنا که هیات امنا تخریب شبانه را رد کرده است، گفت: تصور کنیم اصلا آن شب هیچ اتفاقی نیفتاده است؛ آن چیزی که حالا باید طی شود این است که در درجه اول، فضاهایی که واجد ارزش معماری هستند باید حفظ شوند و در درجه دوم باید طرحشان در شورای فنی میراث فرهنگی تصویب شود .

وی تصریح کرد: در طرح، باید حفظ بخش های ارزشمند دیده شود و قسمت هایی هم که اجازه ساخت و ساز داده می شود، باید در تطابق با آن فضاهای ارزشمند باشد.

وی در پاسخ به تناقض ۲ نامه که یکی از سوی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و دیگری از جانب معاونت میراث فرهنگی به شهرداری در خصوص ارزش تاریخی مسجد کازرونی داده شده است، گفت: مسجد کازرونی ثبت ملی نیست و ماجرای تخریب و نوسازی مسجد هم مربوط به اکنون نیست. ماجرا به قریبِ یک سال و اندی پیش و قبل از آمدنِ ایزدی(مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان) برمی گردد، مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان هم در جریان مباحث نبودند، منتها بحثی که وجود دارد این است که کارشناسان ارشد میراث فرهنگی اعتقاد دارند این بنا گرچه ثبت ملی نیست اما واجد ارزش تاریخی است.

هفته ای پرماجرا برای مسجد کازرونی اصفهان

امیری یادآورشد: در نامه اول نوشته شده است که این مسجد ثبت ملی نیست ولی زمانی که کارشناسان آمدند و استدلال کردند که این مکان ارزشمند است، میراث فرهنگی به این نتیجه رسید که قسمت های واجد ارزش تاریخی حفظ شود و طرح برای قسمت هایی که واجد ارزش نیست، با نظر میراث و با توجیه معمار ارائه داده شود. بنابراین اگر تناقضی هم وجود داشته، اما سعی شده است که با هیات امنا همکاری شود.

وی تصریح کرد: یک تداوم معماری در این مسجد وجود دارد و این تداوم معماری مثل همان قصه مسجد جامع عتیق که متعلق به ۱۲۸۵ سال پیش است، می ماند. این تداوم معماری در مسجد جامع عباسی، حدود ۷۰۰ سال بعد تکرار می شود. در مسجد سید هم که متعلق به ۲۰۰ سال پیش است، تداوم معماری متعلق به ۱۲۰۰ سالِ پیشِ مسجد جامع عتیق وجود دارد. مسجد کازرونی هم در همین راستا یک حُسن دارد و آن اینکه گرچه در سال ۱۳۳۱ ساخته شده است و خیلی قدمت ندارد اما چون تدوام معماری را از دوران سنت به دوران مدرنیسم دارد، پیشکسوتان میراث فرهنگی اصفهان معتقدند کالبد آن نباید به طور کامل از بین برود.

سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در ادامه افزود: هیات امنا می‌گوید که مسجد کازرونی باید بهینه سازی شود؛ ما قبول داریم، منتها این بهینه سازی با شرایطی که ما می گوییم، باید باشد؛ مگر اینکه نیت دیگری داشته باشند ؛ رفتارهایی مثلِ اینکه مردم را وادار می کنند شب در خیابان، پشتِ در بسته مسجد، نماز بخوانند، نیت خدایی نیست! آیا شما اعلام کرده بودید که مسجد تا اطلاع ثانوی تعطیل است که مردم سرگردان نشوند؟ اگر قصد تمیزکاری داشتید چرا نمازگزاران را توجیه نکردید، نمازگزاران اهالی همان محل هستند، می‌توانستید به آنها بگویید ۳ یا ۴ روز به مسجد مراجعه نکنند!

به گزارش ایرنا، خیابان عباس‌آباد اصفهان، یکی از خیابان‌هایی است که رو به چهارباغ عباسی گشوده می‌شود ؛ مسجد کازرونی‌ها درهمین خیابان قرار دارد و درست کمی آن‌سوتر از این مسجد، کلیسای حضرت لوقا(ثبت ملی) و البته بنای بیمارستان "عیسی ابن مریم " که معماری خیابانی آن، اثر تاریخی و زینت‌بخش تقاطع خیابان عباس آباد و شمس‌آبادی است، قرار دارد. مسجد کازرونی، بخشی از همین گنجینه تاریخی معاصر اصفهان در خیابان عباس‌آباد است.

مسجد کازرونی که در اواخر پهلوی اول _ اوایل پهلوی دوم بنا شده است به دلیل نوع معماری و به گفته کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان به دلیل تدوام معماری گذشته در بنای آن، واجد ارزش تاریخی است و باید حفظ و ثبت آثار ملی شود.

در سال‌های اخیر هیات امنای مسجد کازرونی قصد نوسازی این مسجد را داشته اند اما اداره کل میراث فرهنگی به سبب ارزش‌های تاریخی این بنا مخالف تخریب و نوسازی آن بودند، این در حالی است که اهالی محله عباس‌ آباد، جایی که مسجد در آن واقع است، با نوسازی این بنای مذهبی مخالف هستند. اما در شامگاه پنجشنبه گذشته، به گفته مقامات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان ۱۱ کارگر تحت بیمه مسوولیت یک کارفرما به مدت ۳۶۵ روز برای انجام کار در مسجد کازرونی به کار گرفته شدند که گفته شده این اقدام برای انجام عملیات ساختمانی وسیع در این بنا بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha