۱۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۴۰
کد خبرنگار: 949
کد خبر: 85195122
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گزش پشه سالک در اردستان ۵۰ درصد کاهش یافت

۱۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۴۰
کد خبر: 85195122
گزش پشه سالک در اردستان ۵۰ درصد کاهش یافت

کاشان - ایرنا- مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: در سال ۱۴۰۱در مجموع ۴۸ مورد گزش پشه سالک در شهرستان به ثبت رسید که‌ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۵۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش ایرنا، حسن ذبیحی روز پنجشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران این شهرستان افزود: سالک یک موضوع بسیار مهم است و آمار گزش در سال ۱۴۰۰به ۱۰۷ مورد رسید که این آمار با همت همکاران در سال گذشته کاهش یافت.
وی بیان کرد: سالک ماهیت عجیبی دارد و آنهایی که در این زمینه کار کرده و صاحب نظر هستند می گویند هر از چند سالی بدون دلیل آمار آن بالا می رود، به طور مثال اردستان در سال ۱۳۹۱ آمار۶۵۰ مورد گزارش را تجربه کرد و به مرور این آمار کاهش یافت.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان اردستان بیان کرد:شهرستان در دوران بیماری کرونا که تمام ظرفیت ها به سمت این بیماری رفته بود آمار گزش به ۱۳۰ مورد افزایش یافت، هرچند اردستان آمار ۲ هزار مورد را در سال ۱۳۸۴ تجربه کرده بود.
ذبیحی گفت: امسال کارهای خوبی در عرصه مبارزه با بیماری سالک در شهرستان انجام شده،همچنین طرح زمستانه در اسفند سال گذشته و قبل از گزش پشه سالک در روستاهای رحمت آباد، حیدرآباد، دولت آباد وجعفر آباد شهرستان به عنوان چهار کانون اصلی انجام شد و یکهزار و ۱۰۰ هکتارزمین با ۳۰ نفر روز کارگر لانه کوبی شد،همچنین برنامه مبارزه با بیماری سالک در شهرستان از سال ۱۳۸۴ تا کنون با همکاری بسیج سازندگی ادامه داشته است.
وی افزود: 6 شهرستان استان اصفهان و ۱۰ استان کشور درگیر این بیماری هستند و ما در منطقه سالک روستایی داریم که مخزن آن موش های صحرایی هستند که از نوع خاکی و خشک است ولی در جاهایی از کشور همچون شیراز نوع مرطوب این بیماری وجود دارد.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان اردستان تصریح کرد: در ماه جاری در ۱۰ کانون، مبارزه با موش صحرایی آغاز شده همچنان ادامه دارد، از طرفی امسال در اردیهشت و خرداد ماه چهار مورد گزش بیماری سالک به ثبت رسیده که‌ نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک مورد افزایش داشته است.
ذبیحی بیان کرد: به منظور مبارزه با این بیماری بیش از یکهزار و ۵۰۰ قلم دافع حشرات و 2هزار و ۵۰۰ اسپری دافع حشرات به صورت رایگان دربین کشاورزان و روستائیان توزیع شده است.
وی اظهار کرد: کار مبارزه با بیماری سالک در روستاهای تلک آباد، موغار، حسن آباد، خوش آباد، حیدرآباد دولت آباد، جعفرآباد و رحمت آباد به عنوان کانون های اصلی به صورت لانه کوبی انجام شده، همچنین در شهر اردستان کانون فعالی نداریم و شهرهای زواره و مهاباد در مرحله نخست در مجموع ۱۰ کانون بیماری سالک در پنج هزار هکتار شناسایی و با ۱۶۷ نفر روز کارگر لانه کوبی شده است.
شهرستان اردستان با بیش از ۴۳ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha