به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین شفیعی روز شنبه در آیین افتتاح شعبه همیاران صلح توسعه حل اختلاف مدیریت شهری منطقه چهار شهرداری مشهد افزود: طرح همیاران صلح با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی و نخبگان دانشگاهی برای کاهش اختلافات و حل دعاوی قبل از مراجعه به دادگستری از اواخر سال ۹۸ پس از بررسی و انجام نیازسنجی ها به مرکز توسعه حل اختلاف پیشنهاد و از ابتدای سال ۹۹ در مشهد اجرایی شد.
وی ادامه داد: بهره مندی از شیوه های جایگزین دادرسی علاوه بر نهادینهکردن فرهنگ سازش و حل ریشهای اختلافات موجب کاهش اطاله دادرسی در محاکم دادگستری خواهد شد که با راهاندازی شعب همیاران شورای حل اختلاف ورودی پروندههای دادسرا کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف خراسان رضوی با بیان این که اطاله دادرسی یکی از مشکلات مراجع قضایی است گفت: شعب همیاران صلح علاوه بر نهادینهکردن فرهنگ سازش و حل ریشهای اختلافات موجب کاهش اطاله دادرسی در محاکم دادگستری نیز خواهند شد.
شفیعی افزود: در برخی موارد با تشکیل یک پرونده در دادگستری، چندین پرونده دیگر نیز به تبع آن طرح میشود که علاوه بر افزایش حجم پروندهها در دادگستری، گستره اختلافات نیز افزایش می یابد و حل نشده باقی میماند.
وی در خصوص تغییر نام "شوراهای حل اختلاف" به "توسعه حل اختلاف" گفت: شورای حل اختلاف از این باب به نام توسعه حل اختلاف تغییر یافته است که بر اساس سند تحول قضایی، نهادهای داوری، میانجیگری، شوراهای حل اختلاف و صلح یاران زیر نظر مرکز توسعه حل اختلاف فعالیت میکنند.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف خراسان رضوی گفت: پایه و اساس صلح و سازش، توافق و جلب رضایت طرفین پرونده است و نباید با اجبار همراه باشد و بدون شک کار برای مردم و تلاش برای برقراری صلح و سازش، رضایت و خشنودی خداوند متعال و سعادت اخروی انسان را به همراه دارد.
شفیعی با بیان این که حضور متنفذان و ریش سفیدان کمک مؤثری به حل ریشهای اختلافات می کند افزود: باید با تلاش مضاعف و کار جهادی از تمام ظرفیتها برای ایجاد صلح و سازش با سرعت زیاد و هزینه کم برای مردم استفاده کنیم.
شورای حل اختلاف خراسان رضوی از آذر ماه ۱۳۸۱ با هدف مشارکت مردمی در حل و فصل دعاوی و ایجاد فرهنگ صلح و سازش آغاز به کار کرد و اکنون با ۲۸۶ شعبه شهری و روستایی و فعالیت هزار و ۸۰۰ نفر مشغول خدمت رسانی به مردم است.
نظر شما