۱۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۹:۳۱
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 83901591
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زمین مورد نیاز احداث کتابخانه مرکزی چهارمحال و بختیاری مشخص شد

شهرکرد- ایرنا-مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت راه‌اندازی کتابخانه مرکزی در استان افزود: راه‌اندازی کتابخانه مرکزی از سیاست‌ها و اولویت‌های نهاد کتابخانه‌های کشور است که باید موانع موجود برای راه‌اندازی این مرکز در استان رفع شود و هم‌اکنون زمین مورد نیاز برای ساخت این کتابخانه مشخص شده است.

فرهاد خلیل‌مقدم روز یکشنبه در دیدار از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز چهارمحال و بختیاری به مناسبت روز خبرنگار افزود: برای احداث و راه‌اندازی کتابخانه مرکزی در استان پنج هزار مترمربع زمین در مجاورت فرهنگسرای بزرگ شهرکرد در نظر گرفته شده است.

وی افزود: برای ساخت، تکمیل و تجهیز این کتابخانه از محل اعتبارات ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار اختصاص داده خواهد شد.

خلیل‌مقدم، با اشاره به اهمیت احداث این کتابخانه برای دسترسی به منابع مختلف گفت: تا راه‌اندازی کتابخانه مرکزی در استان، کتابخانه مولوی شهرکرد که اکنون به عنوان کتابخانه مرکزی شهر است، با تغییر چیدمان و منابع ،به عنوان کتابخانه مرکزی قابل بهره‌برداری خواهد بود.

وی، به فعال بودن کتابخانه با منابع خوب در شهرستان بروجن و شهرکرد اشاره کرد و گفت: این ۲ کتابخانه تا فعال شدن و راه‌اندازی کتابخانه مرکزی پاسخگوی نیاز دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خواهد بود.

خلیل مقدم افزود: هم‌اکنون ۵۴ باب کتابخانه نهادی در استان فعال است که از این تعداد ۹ باب کتابخانه روستایی است.

به گفته وی، ۹ باب کتابخانه مشارکتی نیز در استان فعال است که در مجموع کتابخانه‌های عمومی استان بیش از ۴۳ هزار نفر عضو هستند.

وی با تاکید بر اینکه ۱۰ شهر استان فاقد کتابخانه است، گفت: از این تعداد هشت شهر ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای احداث کتابخانه دارند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سه شهر از این تعداد تعیین تکلیف شده است که راه‌اندازی کتابخانه در شهر نافچ و پردنجان در آینده نزدیک انجام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه راه‌اندازی کتابخانه عمومی در شهرها و همچنین فعال ساختن کتابخانه در مناطق روستایی به عنوان مطالبه مقام معظم رهبری است، افزود: راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق روستایی و همچنین کانکس کتابخانه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته از برنامه‌های نهاد کتابخانه‌هاست.

خلیل‌مقدم به شاداب‌سازی کتابخانه‌ها، تجیهز کتابخانه‌ها و همچنین راه‌اندازی بخش کودک و دفاع مقدس به عنوان مهمترین برنامه‌های سال گذشته در کتابخانه‌ها اشاره کرد و گفت: فعال‌سازی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کتابخانه‌ها به عنوان یک پایگاه اجتماعی و فرهنگی از برنامه‌ها مهم سالجاری است.

به گفته وی، در نهادکتابخانه‌های عمومی استان سال‌گذشته بیش از ۱۰ هزار فعالیت فرهنگی انجام شده است که برگزاری نشست‌های کتابخانه‌ای در مدارس، جمع‌خوانی و نقد کتاب، رونمایی ازکتاب و همچنین نشست‌های کتابخوانی و برگزاری مسابقات مختلف از جمله مهمترین برنامه‌های فرهنگی بوده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری از راه‌اندازی نخستین کانون‌ ادبی و محفل ادبی نهاد کتابخانه‌ها در استان خبر داد وگفت: این محفل ادبی هفته گذشته با هدف ایجاد پیوند بین نسل جدید با نسل قدیم در فضای مجازی فعال شد.

وی اظهار داشت: ترویج فرهنگ کتابخوانی در حوزه شعر و ادبیات به ویژه ادبیات دفاع مقدس از اهداف تشکیل این محفل‌های ادبی است.
وی با تاکید بر اینکه نهادکتابخانه یک باشگاه فرهنگی است که با توجه به نیازمردم فعالیت می‌کند ،افزود: بیش از یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی استان وجود دارد.

خلیل‌مقدم، به فعال شدن سالن‌های مطالعه با همکاری بخش خصوصی در استان اشاره کرد و گفت: فعال کردن بخش دولتی و همچنین مردم خیر برای راه‌اندازی کتابخانه عمومی در مناطق محروم و همچنین روستایی در استان مورد تاکید قرار گرفته است.

وی از مدیران دستگاه‌های دولتی خواست مکان‌های را که بدون استفاده هستند در اختیار نهاد کتابخانه قرار دهند تا از این ظرفیت برای توسعه و راه‌اندازی کتابخانه عمومی استفاده شود.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون بیش از ۴۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در استان در حال تحصیل هستند و نیاز به کتابخانه مرکزی یکی از ضرورتهای بخش فرهنگی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha