به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام الیاس نجاری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روحانیان در همه صحنه های انقلاب به ویژه دفاع از مبانی دینی و مردم پیشگام هستند افزود: دشمن با شناخت دقیق از نقش روحانیت در پیشبرد اهداف نظام و خنثی سازی توطئه های دشمن، دسیسه هایی نظیر به شهادت رساندن آنها در برنامه قرار دادند.
وی اضافه کرد: بنابراین باید نقش شهدای روحانی و مظلومیت آنها به ویژه در جریان انقلاب و دفاع مقدس در تاریخ ثبت و به نسل آینده منتقل شود و این کار به فرموده رهبر معظم انقلاب همسنگ با انعکاس تاریخ عاشورا و قیام اباعبدالله الحسین(ع) است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان اظهار داشت: نسل حاضر بر این باورند که نقش روحانیت در دفاع مقدس تنها بدرقه رزمندگان گرفتن و اعزام آنها به جبهه های حق علیه باطل است در حالیکه این قشر علاوه بر اعزام در حوزه پشتیبانی و تبلیغ نیز نقش داشتند.
وی با بیان اینکه با پشتیبانی روحانیت، تنور جنگ گرم نگه داشته شد ادامه داد: روحانیان مظلومیت رزمندگان در جنگ را شرح داده، ضرورت صبر و دفاع از دین را به مردم و رزمندگان بیان می کردند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان گفت: روحانیان در جریان دفاع مقدس نقش و مسئولیت های بیشماری از جمله تبلیغات، کار فرهنگی، عملیات روانی، روابط عمومی و عقیدتی سیاسی را بر عهده داشتند.
حجت الاسلام نجاری خاطرنشان کرد: برخی از روحانیان به عنوان فرمانده دسته، گروهان و گردان مشغول به خدمت بودند حتی به عنوان تیربارچی، غواص، پزشک، نیروی مخابرات، اطلاعات و عملیات آری پی جی زن و دیگر مسئولیت های تخصصی در محور پشت جبهه، عقبه، خط مقدم و مراکز تجمعی خدمت رسانی می کردند.
وی گفت: در جریان هشت سال جنگ تحمیلی ۴۳ امام جمعه و امام جمعه موقت، یک نخست وزیر روحانی، ۲۶ نماینده روحانی، ۲۰ قاضی روحانی، ۷۲ امام جماعت ، ۳۱۵ شهید روحانی که تبعه خارج کشور بودند، ۸۴ روحانی اهل سنت و ۱۵ طلبه خواهر شهید شدند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان افزود: تبلیغات دشمن، کوتاهی مسئولان و روحانیان در امر اطلاع رسانی باعث شده که شهدای روحانی از مظلوم ترین شهدا در محورهای رزمی و تبلیغی باشند.
حجت الاسلام نجاری ادامه داد: طبق آخرین آمار چهار هزار روحانی در کشور با پوشیدن لباس رزم و جنگیدن دوشادوش دیگر رزمندگان شهید شدند که شمار شهدای روحانی به تناسب جمعیت از سایر اقشار بیشتر است.
وی اظهار داشت: روحانیت و مرجعیت ستون خیمه این نظام است و دشمن برای شکستن این ستون تمام تلاش و همت خود را به کار بسته است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان تاکید کرد: بُعد مهم جهاد تبیین بیان جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه در بقای دین، اسلام و استمرار نظام اسلامی است.
نقش روحانیت در دفاع از کیان اسلامی مغفول مانده است
مسئول کمیته روحانیت ستاد اجرایی دومین کنگره هشت هزار شهید استان و قائم مقام حوزه های علمیه همدان نیز گفت: دومین یادواره شهدای روحانی با سخنرانی حجت الاسلام «علیرضا اعرافی» مدیر حوزه های علمیه کشور و مداحی ابوذر روحی برگزار می شود.
حجت الاسلام سید محمد سعیدی بطحائیان افزود: سیاست کنگره هشت هزار شهید همدان این است که قبل از برگزاری این کنگره ملی هر قشر به صورت مجزا یادواره برگزار کند.
وی با بیان اینکه نقش روحانیت در دفاع از کیان اسلامی مغفول مانده است در حالیکه این قشر پیشران و پیشگام یک حرکت بودند اظهار داشت: با برگزاری یادواره شهدای طلاب باید نقش روحانیت برای دفاع از کیان اسلامی بیان و این فرهنگ به طلاب جدید منتقل شود.
مسئول کمیته روحانیت ستاد اجرایی دومین کنگره هشت هزار شهید استان همدان اظهار داشت: سعی شده در این یادواره از ابزار هنر برای جاودانه شدن این موضوع استفاده شود که در این راستا از گروه های تئاتر به منظور بازسازی نحوه جلوگیری شهید آیت الله مدنی از حرکت تانک ها از کرمانشاه به همدان استفاده شده است.
حجت الاسلام بطحائیان سرودن شعر و تدوین موسیقی با محوریت شهدای روحانی، رونمایی از کتاب های تولیدی در مورد شهدای روحانی، برگزاری یادواره شهدا در ۲۶ باب مدرسه حوزه های علمیه استان و نصب یادمان در هر یک از این مدارس را از اقدامات در حال اجرا برشمرد.
وی یادآوری کرد: شمار روحانی رزمنده این استان در هشت سال جنگ تحمیلی ۴۷۵ نفر، شهدا ۹۳ نفر، آزادگان ۲ نفر و جانبازان ۲۸ نفر است.
وی گفت: از نظر سنی نیمی از شهدا بین گروه سنی ۲۰ تا ۲۵ سال، از منظر علمی ۶ تن از شهدا دارای مدارج علمی بالا و مجتهد و ۱۴ نفر دانش آموخته سطح درس خارج هستند.
نظر شما