منصور نجفقلیزاده روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، با بیان اینکه هم اکنون در مجموع ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی در نقاط مختلف استان اردبیل در حال مرمت و بهسازی است، افزود: از این مقدار ۱۱۰ کیلومتر از راه ۳۵ روستا تا پایان فصل کاری آسفالت خواهد شد.
وی با اشاره به هزینه بر بودن احداث، بهسازی، مرمت و بازسازی راه ها، بیان کرد: برای بهسازی و مرمت این ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی در استان ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
نجفقلیزاده با اشاره به حذف اعتبارات ملی راههای روستایی از سال ۹۹ اضافه کرد: منابع استانی جوابگوی نیازهای حوزه راه سازی نبوده و انتظار میرود با احیای ردیف ملی راههای روستایی مشکلات تامین منابع این بخش حل شود.
معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل با بیان اینکه برای احداث و آسفالت هر کیلومتر راه روستایی بیش از ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است، اظهار کرد: امیدواریم با حمایت فرمانداران شهرستانها و تلاش نمایندگان ساعی استان در مجلس شورای اسلامی مشکلات مالی راهداری رفع شود.
نجفقلیزاده احداث، بهسازی و آسفالت راههای روستایی را یکی از مهمترین مطالبات روستاییان در استان اردبیل عنوان کرد و گفت: احداث راههای روستایی زمینهساز توسعه بخش کشاورزی، اقتصاد روستا و پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و حتی مهاجرت معکوس خواهد شد.
وی افزود: با وجود تمام مشکلات احداث، بهسازی، مرمت، شنریزی و آسفالت راههای روستایی از اولویتهای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل است.
به گزارش ایرنا از مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است ، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.
استان اردبیل در مجموع هزار و ۸۹۵ روستا و آبادی دارد که از این تعداد ۶۰ روستا تک خانواری و یا فاقد سکنه، راه ارتباطی ۹۲۸ روستا آسفالت و راه ارتباطی ۸۷۱ روستا شنی و یا خاکی است.
این استان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر ، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم در راههای ارتباطی این استان قرار دارند.
نظر شما