حسین هرسیج روز سهشنبه در نشست خبری در کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان افزود: دانشگاه اصفهان در دیپلماسی علمی موفق بوده و در شش ماه اخیر نیز اقدامات مثبتی انجام شده است تا از فرصتهای موجود بیشترین بهره برده شود و با برخی از کشورها مانند روسیه، چین و عراق روابط سیاسی خوبی داریم، اما روابط علمی قوی نداریم.
وی ادامه داد: این ضعف ماست که چین قدرت اقتصادی برتر دنیا و در بسیاری از زمینههای علمی سرآمد کشورهای دیگر باشد اما ما نتوانیم با این کشور ارتباط علمی برقرار کنیم.
رئیس دانشگاه اصفهان افزود: ما باید در ارتباط با کشورها تنوع ایجاد کنیم، از این رو همایش "دیپلماسی ملل" را در دانشگاه اصفهان با حضور ۱۰ سفیر از کشورهای مختلف برگزار کردیم.
وی یادآور شد: استقلال، اصلیترین رُکن انقلاب اسلامی است و شعار "نه شرقی و نه غربی" جزو نخستین شعارهای انقلاب بود ولی در علم و دانش، شعار "با همه کشورها چه غربی و چه شرقی" میبایست ارتباط علمی داشته باشیم.
هرسیج گفت: اکنون بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه سوئد دوره گردشگری مشترک ایجاد شده است که این قبیل موضوعات باعث ارتقای هرچه بهتر رتبه دانشگاه می شود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان در دوره جدید در عرصه دیپلماسی علمی تفاهمنامههای زیادی را با دانشگاههای مختلف دنیا منعقد کرده است تا سبد جذب دانشجویان خارجی در این مرکز علمی متنوع شود.
مسألهمحور نبودن دانشگاهها، چالش جهان سوم
رئیس دانشگاه اصفهان همچنین گفت: مسأله محور نبودن دانشگاهها در جهان سوم موجب بُروز مشکلاتی شده که انبوه دانشآموختگان بیکار یکی از آنهاست.
وی افزود: امروز یکی از این مشکلات عمده و مُبتلابه کشور، وجود تعداد زیادی فارغالتحصیلان بیکار است که باید در این مورد چاره اندیشی شود.
هرسیج خاطرنشان کرد: اگر دانشگاهها متناسب با نیاز جامعه ایجاد نشوند، نمیتوانند گرهای از مشکلات مردم بگشایند و این فرایند نیز نتیجهای جز افزایش جمعیت دانش آموختگان و تحمیل هزینه بر دوش جامعه نخواهد داشت.
وی یادآور شد: هماکنون افزون بر ۲ هزار دانشگاه و مرکز آموزشی در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند که سهم استان اصفهان از این تعداد حدود ۲۰۰ دانشگاه یعنی حدود ۱۰ درصد است.
آموزش عالی نیازمند جراحی است
هرسیج ادامه داد: سیاستگذاری در حوزه آموزش عالی از طریق وزارت علوم صورت میپذیرد و در حال حاضر سیاست این وزارتخانه تجمیع دانشگاههاست و آموزش عالی نیاز به جراحی دارد.
رئیس دانشگاه اصفهان با یادآوری افزایش تعداد دانشگاهها در سالهای گذشته گفت: تعداد زیادی از دانشگاهها بواسطه سیاسی کاری ایجاد شدهاند و اکنون کشور تاوان افزایش نابجای تعداد دانشگاهها در سالهای گذشته را میدهد بنابراین در این مراکز علمی باید تغییر و تحولی پیدا شود.
هرسیج افزود: آموزش عالی نیازمند جراحی و تحول در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی ضروریست و باید رویکرد دانشگاهها متناسب با نیاز جامعه تعریف شود که البته این امر دشواری است که باید مُحقق شود.
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: پژوهشها باید "مأموریت محور" باشد و باید تجاریسازی و ایجاد ارزش افزوده از ایده تا ایجاد ثروت در پژوهشهای دانشگاهی کشور دنبال شود.
اجازه ایجاد اختلال در دانشگاه را به هیچکس نمیدهیم
رئیس دانشگاه اصفهان همچنین تاکید کرد: عزت و اقتدار کشور برای ما مهم است و اجازه ایجاد هیچگونه اختلالی در خدمات دانشگاه را به هیچ فردی نمیدهیم.
وی تصریح کرد: باید در این زمینه علم و ایمان دانشجویان را تقویت کنیم و این وظیفه تمام اساتید و هیات علمی دانشگاه است.
هرسیح یادآور شد: هسته اصلی دانشگاه، دانشجوست ولی باید توجه داشته باشیم که دانشگاه هم وظایفی دارد و بعنوان یک مجموعه به هم پیوسته، کوچکترین نقصی مانع حرکت آن میشود، از این رو ما باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم تا بتوانیم به جامعه خدمت کنیم و جوابگوی هزینههای کشور در دانشگاه باشیم.
وی در عین حال تاکید کرد: ما اکنون شاهد کاهش مشارکت اجتماعی برخی از دانشگاهیان هستیم و پیشتر دانشگاه در مسیری حرکت میکرد که صرفاً به فکر آموزشمحوری بود و مسوولیت اجتماعی در ارزیابیها دیده نمیشد اما جامعهمحوری و مشارکت اجتماعی باید در رُتبهبندیها هم بخوبی ملحوظ شود.
پرداخت همه مُطالبات اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان
رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه سخنانش گفت: در این دوره، اصل بر رضایتمندی و بهرهوری است و ما از معدود دانشگاههای سطح کشور هستیم که همه مُطالبات اعضای هیات علمی خود را پرداخت کردهایم.
هرسیج تصریح کرد: این ماه نیز سایر مُطالبات کارمندان دانشگاه پرداخت خواهد شد و این در حالیست که ۹۰ درصد بودجه دانشگاه صرف حقوق پرسنل و کارمندان و بیشتر هزینهها از منابع دیگر درآمدی دانشگاه تامین می شود.
وی تاکید کرد: دانشگاه اصفهان در راستای رفع نیاز صنایع اقداماتی را با کمک "واحد ارتباط با صنعت" انجام داده و در راستای متناسبسازی دانش با نیازمندیها، چند رشته جدید را تعریف کرده است.
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: بزودی در دانشگاه ما، دانشکده علوم و فنون راهبردی راهاندازی خواهد شد و مسائلی که در آینده گرهگشا خواهد بود، در این دانشکده پیگیری میشود و این محل میتواند در ۲۰ ساله آینده کشور تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه اصفهان با شهرک علمی تحقیقاتی استان نیز قراردادی منعقد کرده است تا زمینه ورود پژوهشگران رشتههای علوم پایه و علوم انسانی در این شهرک مهیا و این رویکرد به توسعه صنایع نرم متناسب با این رشتهها منجر شود.
غفلت از آموزش صحیح، زمینهساز گرایش جوانان به اُلگوبرداری از فضای مجازی
رئیس دانشگاه اصفهان همچنین گفت: غفلت از آموزش تبعات زیادی دارد و جوانان را به سمت اُلگوبرداری از فضای مجازی گرایش میدهد و از آنجا که بسیاری از محتویات فضای مجازی را ما تولید نمیکنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که جوانان کشور با تفکرات ما رشد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در حوزه فرهنگی و تقویت هویت ملی و اسلامی بصورت جدی وارد شویم تا شاهد رفتارهای ناپُخته جوانانمان نباشیم و باید احساس هویت را در آیندهسازان این مرز و بوم ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه اصفهان در پایان حمله اخیر تروریستی به حرم شاهچراغ(ع) در شیراز را محکوم کرد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان اصفهان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۵۰ عضو هیات علمی است.
این مرکز علمی بعنوان یکی از دانشگاههای مُنتخب ایران در طرح تبدیل به یکی از پنج دانشگاه برتر کشور در تراز بینالمللی برگزیده شده است.
نظر شما