نماینده تبریز از طرحی برای تبدیل مصوبات دریاچه ارومیه به قانون خبر داد

تبریز - ایرنا - نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه ای با حضور اکثر نمایندگان استان برگزار کردیم و تصمیمات خوبی در زمینه دریاچه ارومیه گرفته شده است که از آن جمله می توان به طرح تبدیل مصوبات دریاچه ارومیه به قانون اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، تدوین طرحی جامع برای مدیریت چاههای آب ضمن توجه به معیشت و اشتغال جایگزین، بهبود ساختار اجرایی ستاد احیا و کمیته استانی، تکمیل و اجرای فاز دوم طرح انتقال آب سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه و توسعه مراکز ترویجی برای اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه از جمله این مصوبات است.

حجت الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی روز پنجشنبه در نشست کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز گفت: بخش عمده بحران پیش آمده برای دریاچه ارومیه ناشی از عدم مدیریت منابع و مصارف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است. در این زمینه باید تکلیف چاه های غیر مجاز در این حوزه مشخص شود.
وی با اشاره به انتقال آب از سد «کانی‌سیب» به دریاچه ارومیه گفت: فاز دوم این طرح نیز در دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.

سیاستگذاری های افراطی جوابگو نخواهد بود

روح‌الله متفکر آزاد؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: مسائل زیست محیطی تا زمانی که تبدیل به معضل نشوند، مورد توجه قرار نمی گیرند.
وی تشکیل ستاد احیای دریاچه ار ومیه را قدم مبارکی دانست و افزود: متاسفانه فاصله بین نظام مطالعاتی و نظام اجرایی زیاد است.
وی گفت: ما نباید نظم طبیعت را به هم بریزیم و با قطع اقداماتی که در خشک شدن دریاچه نقش داشته اند، دریاچه به مرور زمان می تواند خود را احیا کند.

تغییرات اقلیمی در کشور جدی گرفته نشده است

غلامرضا نوری؛ نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هنوز تغییرات اقلیمی در کشور جدی گرفته نشده است، گفت: در ابتدا ما باید به این باور برسیم که در حوزه آب و مسائل زیست محیطی با مشکل مواجه هستیم و سپس بر اساس مطالعات علمی، برای رفع مشکلات اقدام کنیم.

خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی ساکنین منطقه را تحت شعاع قرار می دهد

علیرضا منادی؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست تاکید کرد: دریاچه ارومیه هویت ما است و خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی ساکنین منطقه را تحت شعاع قرار می دهد.
وی برداشت های بی‌رویه آب، ایجاد پل روگذر، کشت بی‌رویه در حوزه دریاچه را از عوامل موثر در تشدید بحران آب در این منطقه دانست و بر ضرورت استفاده از آبیاری تحت فشار در منطقه تاکید کرد.

تغییر الگوی مصرف آب ضرورت احیای دریاچه ارومیه است

محمد حسین فرهنگی؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای نجات دریاچه ارومیه باید به دنبال راهکارهای عملی باشیم، گفت: تغییر الگوی مصرف آب و کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه یکی از راه‌های قابل اجرا برای کاهش مصرف آب در این منطقه است، اما اگر قرار باشد با همان سیستم سنتی، سطح زیر کشت را افزایش دهیم، راه به جایی نخواهیم برد.
وی بر لزوم تفکر چند بعدی و کلی به احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: در حال حاضر چندین راهکار از جمله انتقال آب به دریاچه مطرح است، اما باید قبل از انجام هر اقدامی، تمامی جوانب آن را بسنجیم.
فرهنگی ادامه داد: دراین راستا می توان نسبت به جمع آوری آب های سطحی در شهر تبریز و اطراف دریاچه ارومیه و استحصال آب فاضلاب های شهری اقدام کرد.

نماینده تبریز از طرحی برای تبدیل مصوبات دریاچه ارومیه به قانون خبر داد

لزوم بهره‌گیری از روش‌های علمی اصلاح الگوی کشت

اکبر فتحی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر لزوم بهره‌گیری از روش‌های علمی اصلاح الگوی کشت و شیوه های نوین کشاورزی در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: این امر زمانی ممکن می شود که برای کشاورز ارزش افزوده به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی در تقابل با اقدامات مدیریت آبی نیست، گفت: زمانی که ما به اجرای سیستم های نوین آبیاری باور داریم، چرا باید به هنگام پیاده‌سازی، تقاضا محور حرکت کنیم.

وی گفت: مجلس اگر به صورت جدی سیستم آبیاری نوین را در حوزه دریاچه ارومیه که موجب افزایش محصول و بازده اراضی کشاورزی می شود، فعال کند، دیگر نیازی به اعتبارات دولتی نخواهد بود و تنها در این صورت است که می توانیم برای احیای دریاچه ارومیه گام مثبتی برداریم.
فتحی گفت: باید وضعیت معیشتی کشاورزان حوضه دریاچه ارومیه را در نظر گرفت.

در برنامه هفتم، نگاه مناسبی به بخش کشاورزی صورت نگرفته است

بشیر جعفری؛ رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه در برنامه هفتم، نگاه مناسبی به بخش کشاورزی صورت نگرفته است، افزود: نادیده گرفتن بخش کشاورزی و عدم توجه ویژه به سرمایه‌گذاری در این حوزه به ضرر تمام کشور است.
وی از تهیه و تدوین چندین پیشنهاد کارشناسی شده از سوی اتاق برای ارائه در مجلس، به‌ منظور احیای دریاچه ارومیه از جمله ایجاد کمربند سبز در اطراف دریاچه ارومیه، انتقال آب از دریاچه وان، دامپروری فراسرزمینی و ضرورت توجه به دیپلماسی آب اشاره خبر داد.

ضرورت هم‌اندیشی برای احیای دریاچه ارومیه

یونس ژائله؛ رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این نشست با اشاره به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی ها در حوضه دریاچه ارومیه گفت: واقعیت این است که این دریاچه در حال احتضار است و باید مردم، دولت، نمایندگان مردم در مجلس و بخش خصوصی با هم‌اندیشی، برای حل این بحران اقدام کنند.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، میزان ورودی آب با میزان تبخیر آب در این حوزه متناسب نیست و با توجه به خشکسالی های اخیر، افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش نیاز غذایی مردم که موجب توسعه بخش کشاورزی شده است، باید پیشنهادات کارشناسی‌شده طرح و اجرایی شود.
ژائله بر ضرورت استفاده از روش های مدرن در مدیریت مصرف آب به خصوص در بخش کشاورزی و جنگلکاری در اطراف دریاچه ارومیه و استفاده از آبیاری قطره ای تاکید کرد.

در ادامه این نشست نمایندگان دانشگاه ها به تشریح نتایج تحقیقات خود در خصوص مدیریت بحران دریاچه ارومیه و راهکارهای عملی در این زمینه پرداختند.
سومین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز با حضور نمایندگانی از فرمانداری و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه و جمعی از اساتید دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شد و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.

اردیبهشت امسال ۹ راهبرد جدید برای تسریع در نجات این پهنه آبی و استمرار روند فعلی با ۲۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha