حجت الاسلام حمید احمدی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه برای مشارکت هر چه بیشتر و ارائه بهترین راهکار و نتیجه از برپایی موکب علمی اربعین از اساتید کشورهای مختلف دعوت به عمل آمده است، اظهار داشت: این عزیزان در قالب حلقه های مختلف به چالش های عملی جهان اسلام پرداخته و در نهایت با جمع بندی دستآوردهای خود در قالب انتشار کتاب، راه حل های به دست آمده را ارائه خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در این ارتباط مرکز فناوری آستان قدس رضوی، دانشگاه های فردوسی، امام حسین (ع) و دانشگاه تهران با مشارکت خود یاری رسان این مجموعه برای رسیدن به اهداف این حرکت ارزشمند هستند.
وی با بیان اینکه هر روزه با ارائه درخواست های جدید از داخل و خارج کشور استقبال بسیار خوبی برای همکاری با این حرکت ارزشمند می شود، ادامه داد: امیدوارم فعالیت این موکب در طول سال نیز ادامه داشته زیرا که قدم بسیار خوب و ارزشمندی برای حل مسائل و چالش های جهان اسلام است.
دیپلماسی علمی و توسعه ارتباطات از جمله فعالیت های موکب علمی
احمدی با تاکید بر اینکه دیپلماسی علمی، توسعه ارتباطات و ارائه طرح های علمی جهان اسلام از مهمترین اهداف این موکب است، افزود: موکب علمی اربعین برای شروع فعالیت خود در قالب هشت حلقه علمی به مدت سه روز در شهر مقدس نجف اشرف، سه روز در نقاط مختلف مسیر نجف به کربلا و تا چند روز بعد از اربعین در کربلای معلا به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
رییس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین اظهار داشت: در نهایت پس از اتمام فعالیت این موکب اعضای علمی به همراه مشارکت کنندگان کشورهای مختلف در دانشگاه سبطین عراق جمع شده و پس از جمع بندی های لازم گزارشات، بررسی ها، طرح ها و ایده های خود را در قالب کتاب چاپ کرده و آن را به مجامع علمی جهان ارائه خواهند کرد.
احمدی ادامه داد: امیدوارم با این حرکت عظیم بتوانیم با کمک و یاری برادران عراقی و دیگر دعوت شدگان به موکب اربعین حسینی قدم های خوبی برای حل مسایل و مشکلات علمی جهان اسلام برداریم.
رییس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: از مهمترین اهداف راه اندازی موکب علمی اربعین تحقق فرمایشات مقام عظمای ولایت است مبنی براینکه اربعین دارای ظرفیت های زیادی است که نیازمند توجه هرچه بیشتر فرهیختگان علمی، دانشمندان و اساتید دانشگاهی برای بررسی و شناخت و ارائه راه حل های رفع چالش های علمی جهان اسلام است.
اربعین دارای ظرفیت های دیپلماسی عمومی، فرهنگی و علمی است
وی با بیان اینکه اربعین دارای ظرفیت های دیپلماسی عمومی، فرهنگی و علمی است، اظهار داشت: با توجه به وجود اندیشمندان بزرگ جهان اسلام و مسایل پیچیده و چالش های این عرصه نیازمند تامل و اندیشه ورزی در این زمینه هستیم.
احمدی تاکید کرد: در این ارتباط با توجه به فضای جهانی اربعین و فارغ از هر گونه بحث قومیتی، ملیتی و حتی مذهبی می توان با مشارکت اندیشمندان جهان اسلام بهترین راه حل ها را برای حل چالش های علمی ارائه داد.
به دنبال ایده بدون راه حل نیستیم
وی با بیان اینکه در این عرصه به دنبال ایده بدون راه حل نیستیم، گفت: به عنوان مثال یکی از بحث های روز دنیا که مورد توجه نیز قرار گرفته بهره مندی از هوش مصنوعی است که اندیشمندان جهان اسلام می توانند با مشارکت خود گام های خوبی در این عرصه بردارند.
وی اظهار داشت: چالش های فرقه ای، بحث های رسانه ها، فضاسازی مجازی و دیگر بحث ها و چالش های جهان اسلام از دیگر موضوعاتی است که در این حرکت بزرگ مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
نظر شما