آسیب‌پذیری آمریکا در مقابل حملات بیولوژیک

تهران- ایرنا- یک گزارش جدید از وضعیت پنتاگون در مقابل حملات بیولوژیک، آماده نبودن آمریکا در مقابل چنین سلاح‌هایی را نشان می‌دهد و از ضعف واشنگتن در برابر جنگ بیولوژیک حکایت دارد.

به گزارش ایرنا، روزنامه واشنگتن تایمز نوشت که بر اساس گزارش جدید وضعیت دفاع زیستی، وزارت دفاع آمریکا به بهبود وضعیت دفاعی و آمادگی در برابر حمله‌های با سلاح‌ بیولوژیک نیاز دارد و برای حملات احتمالی جنگ میکروبی از سوی چین یا سایر رقبای خود آمادگی لازم را ندارد.

گردآوردندگان این گزارش هشدار دادند که تهدیدات جنگ بیولوژیک خارجی با توسعه سلاح‌های میکروبی و سمی توسط دشمنان افزایش می‌یابد که برخی از آنها در جریان تحقیق‌های غیرنظامی به وجود می‌آید و در صورت تبدیل به سلاح‌های جنگی، شناسایی و ردیابی آن دشوار خواهد بود.

گزارش بررسی وضعیت بیولوژیک که به تازگی در واکنش به درخواست لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا منتشر شده، نشان می‌دهد که پنتاگون و ارتش «در یک برهه مهم از دفاع زیستی» قرار دارند و با «تعداد بی سابقه‌ای از تهدیدات پیچیده بیولوژیک» روبرو هستند.

در این گزارش آمده است که تلاش‌های پنتاگون برای پاسخگویی به همه‌گیری کووید-۱۹ همچنین بر ضعف‌های دفاع زیستی، از جمله مشکلات زنجیره تامین و کمبودها برای کاهش شیوع بیماری تاکید دارد. برخی از مواد مورد نیاز برای دفاع از بیماری، از جمله ماسک و ضدعفونی کننده دست، انبار نشده بود.

بر اساس این گزارش، تغییرات آب و هوایی همچنین به بروز بیشتر بیماری‌های عفونی منجرمی‌شود که می‌تواند آمادگی نظامی را تهدید کند. با این حال هیچ شواهدی در گزارش برای تایید این ادعا ارائه نشده است.

این گزارش توصیه می‌کند که توانایی ارتش برای «جنگ و پیروزی در برابر هر گونه تهدید زیستی در آینده» و یادگیری از دوره همه‌گیری بمنظور عملکرد بهتر در زمان شیوع یک همه گیری دیگر در آینده، بهبود یابد.

نویسندگان گزارش ادعا کردند که هدف اصلی بررسی دفاع زیستی، دفاع بهتر از میهن در برابر «تهدید چند وجهی رو به رشد از جانب جمهوری خلق چین» است. اهداف دیگر، بازدارندگی حملات راهبردی عمومی و بازدارندگی از تجاوز چین به منطقه هند و اقیانوس آرام و روسیه در اروپا را شامل می‌شوند.

این گزارش مشکلاتی را در دفاع زیستی پنتاگون از جمله نیاز به رویکردی یکپارچه در قبال تهدیدات بیولوژیک، اطلاعات ضعیف در مورد تهدیدات و کمبود آمادگی برای مقابله با آن شناسایی کرد. جامعه اطلاعاتی ایالات متحده تاکنون نتوانسته است منشا همه گیری کووید-۱۹ را مشخص کند و تخصص علمی در مورد شیوع بیماری را ندارد.

آسیب‌پذیری آمریکا در مقابل حملات بیولوژیک

تقویت اطلاعات، مقاوم‌تر کردن نیروهای نظامی در برابر تهدیدات بیولوژیک و بهبود هماهنگی و همکاری راهبردی توصیه‌هایی است که در این گزارش برای آمریکا مطرح شده است.

در این گزارش آمده است: وزارت دفاع «باید تهدیدات و خطرات ناشی از حوادث زیستی را جدی بگیرد و اصلاحات قابل توجه پیشنهادی را اجرا کند تا پایه و اساس یک نیروی مقاوم را بنا نهد که از استفاده از سلاح‌های زیستی جلوگیری می‌کند، به سرعت به همه‌گیری‌ها واکنش نشان می‌دهد و خطر حوادث آزمایشگاهی جهانی را به حداقل می‌رساند.

خطر تهدیدات بیولوژیک ناشی از حوادث آزمایشگاهی ممکن است در حال افزایش باشد زیرا تعداد تأسیسات در سراسر جهان درگیر تحقیقات پرخطری است که می تواند بروز بیماری های همه گیر را به دنبال داشته باشد. بسیاری سوالاتی در مورد نقش موسسه ویروس شناسی ووهان چین در منشا کووید-۱۹ مطرح کرده اند، اما این مطالعه به طور مستقیم به آنها نمی پردازد.

این گزارشدر ادامه آورده است: استفاده از سلاح‌های بیولوژیک یا تکثیر آن‌ها توسط بازیگران دولتی یا غیردولتی چالش مهمی برای امنیت ملی، مردم، کشاورزی و محیط‌زیست ایجاد می‌کند.

همچنین ادعاهای بدون مدرکی در این گزارش مطرح شده مبنی بر اینکه چندین کشور برنامه های مخفیانه سلاح بیولوژیک دارند و گروه های تروریستی به دنبال دستیابی به آنها هستند. درحالیکه آمریکا آزمایشگاه تسلیحات بیولوژیک در اوکراین دارد، در این گزارش این ادعا مطرح شده که چین، روسیه، کره شمالی و ایران احتمالا دانش و توانایی تولید و به کارگیری پاتوژن ها و سموم سنتی را دارند و اینکه آنها از لحاظ تاریخی به دنبال پاتوژن‌هایی هستند که باعث بیماری‌های بسیار عفونی یا مسری مانند سیاه زخم، طاعون و سموم از جمله سم بوتولینوم می‌شوند، و حداقل یک کشور (کره شمالی) به دنبال آن است.

آسیب‌پذیری آمریکا در مقابل حملات بیولوژیک

تیا روزمن کندلر دستیار وزیر بازرگانی آمریکا برای کنترل صادرات، در جلسه استماع مجلس نمایندگان در ماه گذشته گفت که کنترل های جدیدی بر روی زیست شناسی مصنوعی و فناوری ویرایش ژنومی برای جلوگیری از ساخت سلاح های سمی توسط چین اعمال شده است.

طبق گفته روزمان کندلر، دفتر مدیر اطلاعات ملی گزارش داد که پیشرفت در زیست‌شناسی مصنوعی و ویرایش ژنومی می‌تواند توسعه سلاح‌های بیولوژیک جدیدی را ممکن سازد که تشخیص و درمان آن غیرممکن است.

وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به گزارش روز پنج شنبه وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که هدف گزارش های جعلی آمریکا، سرکوب دیگر کشورها برای حفظ هژمونی خود است.

وی با اشاره به اینکه گزارش وزارت دفاع آمریکا تحریک‌آمیز و برای امنیت بیولوژیک در جهان مضر است، افزود: آمریکا بیش از هر کشور دیگری در جهان، دنبال تولید و توسعه سلاح‌های بیولوژیک است.

این مقام چینی با درخواست از آمریکا برای متعهد ماندن به تعهدات بین المللی خود در حوزه کنوانسیون منع سلاح های بیولوژیک، گفت: چین از اقدام جامعه بین المللی برای بررسی وضعیت سلاح‌های بیولوژیک آمریکا حمایت می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha