به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، زائران شهید کربلا امسال نیز همچون سال های گذشته در ایام اربعین سفر معنوی به سوی کربلای معلی را آغاز می کنند، این پیاده روی که از باشکوهترین مراسمهای عزاداری شیعیان و در زمره بزرگ ترین اجتماعات مذهبی جهان است، دانشجویان و دانشگاهیان هم مستثنی از این موج بزرگ نیستند و در این روزها خود را برای این سفر در قالب گروه های دسته جمعی آماده می کنند.
در این راستا مسوولان وزارت علوم با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تسهیلاتی را برای شرکت دانشجویان در این سفر در نظر گرفته اند.
مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از ارایه تسهیلات این صندوق به دانشجویان برای پیاده روی اربعین خبر داد و گفت: وام پیاده روی اربعین حسینی برای دانشجویان حداکثر تا سقف پنج میلیون تومان است.
وی افزود: وام اربعین به دانشجویان واجد شرایط براساس تایید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به آنها پرداخت می شود، در
واقع پرداخت وام عتبات برای پیاده روی اربعین این است که متقاضی درحال حاضر دانشجو بوده و فارغ التحصیل نشده باشد و به صورت گروهی تحت نظارت این نهاد در دانشگاهها اقدام کنند.
رئییس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: زمانی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دانشجویان متقاضی وام اربعین را ساماندهی و تایید کند و اسامی را برای این صندوق ارسال کند به آنها وام پرداخت می شود.
گنجی اظهار داشت: همه موارد اجرایی بر عهده این نهاد گذاشته شده و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، مسوول جمع آوری اطلاعات دانشجویان و برنامه ریزی در دانشگاه ها است، بنابراین برنامه های طراحی شده در شورای فرهنگی دانشگاه ها تصویب شود به این نهاد فرستاده می شود و شرکت در مراسم اربعین هم یکی از این برنامه ها است
وی با تاکید بر این که مبلغ وام اربعین برای دانشجویان حداکثر تا سقف پنج میلیون تومان است، یادآور شد: با توجه به دوری و نزدیکی مسافت شرکت در راهپیمایی اربعین و درخواست ها از دانشگاه ها، وام ها پرداخت می شود، به دلیل این که این وام هزینه سفر است، به طور مثال دانشجویی که از دانشگاه های ایلام یا خراسان رضوی به این سفر معنوی می رود با انشجوی که از تهران در این مراسم شرکت می کند، متفاوت است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه است که در مورد مبلغ وام تصمیم می گیرد که با توجه به ظرفیتی که وجود دارد چه مبلغی و به چه صورت پرداخت شود.
گنجی تصریح کرد: حداقل مبلغ وام دانشجویی برای شرکت در مراسم اربعین یک تا دو میلیون تومان و حداکثر پنج میلیون تومان است، بعضی از دانشگاه ها قسمتی از هزینه های سفر را خودشان پرداخت می کنند، بنابراین هزینه های حضور در این مراسم پایین می آید، اما بعضی دانشگاه ها این کار را نمی کنند و تمام هزینه ها بر عهده خود دانشجو است.
نظر شما