تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت

شیراز-ایرنا-در زمانه‌ای که موج مهاجرت در میان جامعه پزشکی و کادر درمان هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کرد و در پروازهای خارجی یک سویه اسم پزشکان نام‌های آشنای زیادی به چشم می‌خورد به یکباره با اقدامات بارز و برجسته‌ای طی ۲ سال اخیر در شیراز جلوی سیل مهاجرت اعضای هیات علمی گرفته شد و حتی این رویه معکوس شده است.

به گزارش ایرنا، خروج نخبگان پزشکی از شیراز که قطب درمانی کشور و جنوب ایران است می‌تواند ضربه غیرقابل جبرانی به نام این شهر کهن که در حوزه پزشکی نام آور است وارد کند، شهری که بسیاری از رکوردها و اولین‌های پزشکی ایران و حتی دنیا در این شهر جابجا و یا محقق شده است.

شهر شیراز یکی از قطب‌های گردشگری سلامت ایران است که اغلب گردشگران با هدف بهره‌مندی از باکیفیت‌ترین خدمات درمانی به این شهر سفر می‌کنند؛ در حقیقت شیراز به دلیل برخورداری از مراکز درمانی مجهز و پزشکان متبحر به عنوان یکی از مقاصد محبوب توریسم درمانی به شمار می‌رود، وجود پزشکان متخصص و باتجربه در کنار مراکز درمانی مجهز و همچنین استفاده از تکنیک‌های روز دنیا موجب شده که شیراز هر ساله پذیرای بیماران زیادی از سراسر کشور باشد، همچنین این شهر مقصدی برای گردشگرانی است که از سایر کشورها با هدف بهره‌گیری از خدمات درمانی و پزشکی به این شهر سفر می‌کنند.

تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت
ترمز خروج کشیده شد

از ابتدای دولت سیزدهم یکی از اصلی ترین اهدافی که این کابینه در حوزه علمی و پزشکی دنبال کرد توقف خروج نخبگان دانشگاهی و در نقطه مقابل، ورود دانشجویان دانش آموخته و استادان ایرانی دانشگاه‌های برتر جهان به کشور بود.

با توجه به تلاش‌هایی که در این زمینه صورت گرفت آمارها نشان از آن دارد که نه تنها خروج پزشکان و متخصصین درمانی شیراز از کشور افزایش پیدا نکرده بلکه کاهش چشمگیری نیز داشته و عملا نزدیک به صفر شده و نه تنها جلوی خروج نخبگان علمی و پزشکان شیرازی از کشور گرفته شده بلکه رویه معکوس و تعدادی از اعضاء هیات علمی نیز به ایران و شیراز بازگشتند.

روند خروج نخبگان علمی و پزشکی شیراز، قطب پزشکی کشور که در دهه ۹۰ شدت گرفته بود تا نیمه سال ۱۴۰۰ ادامه داشت تا اینکه در ابتدای دولت سیزدهم شاهد تغییر نگرش، فراهم کردن فضای شغلی مناسب، اجرایی شدن خواسته‌های دانشگاهیان و همچنین ایجاد فضای مساعد برای بازگشت افراد به کشور بودیم که همه این عوامل باعث شد تا دوران طلایی جلوگیری از خروج نخبگان پزشکی از ایران و قطب پزشکی جنوب کشور شکل گرفته و حتی بعضی پزشکان و اعضای هیات علمی خارج شده از کشور برای بازگشت به شیراز ترغیب شوند.

تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت
رییس دانشگاه علوم پزشکی: نخبگان و پزشکان در شیراز برای آن ور آب تربیت می‌شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون راهکارهای جلوگیری از خروج نخبگان علمی و پزشکی از کشور گفت: بعد از شیوع بیماری کرونا موجی از ناامیدی در سطح جامعه شکل گرفت که از این رو باید امید آفرینی یکی از مهمترین اولویت‌ها باشد تا جوانان و نخبگان نیز به میهن و کشور خود عشق بورزند و قطعا تغییرات مثبت نیز در راه است.

سید وحید حسینی افزود: مهاجرت و خروج نخبگان کشور یکی از مشکلات بزرگ چند دهه اخیر بوده است به نحوی که دانشگاه‌های برتر و خصوصا علوم پزشکی شیراز به محلی برای تربیت نخبه برای آن ور آب تبدیل شده بود.

نخبگان جامعه احترام نیاز دارند

وی ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تلاش شد که جلوی این رویه نامبارک با احترام گذاری به جامعه نخبگان و بهبود درآمد این قشر گرفته شود که این مهم اکنون محقق شده است.

تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت
خروج ۱۹۲ نخبه پزشکی شیراز طی سه سال قبل از دولت سیزدهم

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز آماری از خروج نخبگان علمی پزشکی شیراز ارایه کرد و گفت: در سه سال قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم و از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ تعداد ۱۹۲ نفر از اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کشور خارج شدند.

وی اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم برای جلوگیری از خروج نخبگان علمی پزشکی را خصوصا در شیراز؛ قطب پزشکی جنوب کشور بسیار موثر دانست و گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون اما فقط ۶ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کشور خارج شده اند و در عوض با تدابیر صورت گرفته ۳ نفر از این اعضاء که پیش تر از ایران مهاجرت کرده بودند نیز به شیراز بازگشتند.

تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت
خروج ۶ عضو هیات علمی طی ۲ سال دولت سیزدهم و ورود اساتید جدید با تصمیمات درست

حسینی در ادامه توضیح داد: طی ۲ سال گذشته تلاش شد تا وضعیت پرداختی به اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بهتر شود به نحوی که در حال حاضر بدهی به پزشکان وجود ندارد و پرداختی ها به روز شده است.

وی تاکید کرد: با تدابیر صورت گرفته تعرفه پرداختی به پزشکان در مراکز خصوصی و دولتی همسان سازی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بهرمندی از مشوق های مالیاتی برای جلوگیری از خروج نخبگان پزشکی از کشور گفت: سقف پرداختی به اعضای هیات علمی و پزشکان برای عمل های جراحی برداشته شد و در حال حاضر سقفی برای تعداد و مقدار پرداختی عمل های جراحی وجود ندارد و هر میزان عمل که انجام شود دستمزد آن به پزشکان پرداخت می شود.

تبدیل مرثیه مهاجرت نخبگان پزشکی شیراز به نغمه خوش آهنگ بازگشت
از مشوق‌ها مالیاتی تا رونق اتاق‌های عمل با برچیدن سقف جراحی‌ها

وی ادامه داد: قبل از دولت سیزدهم به نحوی بود که بسیاری از عمل های جراحی فقط صبح‌ها انجام می‌شد اما اکنون به دلیل برداشته شدن سقف جراحی‌ها، در بسیاری از بیمارستان‌های این استان عمل جراحی بصورت شبانه روزی برای بیماران انجام می‌شود.

دکتر حسینی اظهار کرد: این اقدامات صورت گرفته طی ۲ سال اخیر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز باعث شد که جلوی خروج نخبگان علمی و پزشکی از کشور گرفته شود و حتی بعضی از پزشکان مهاجرت کرده نیز راغب به بازگشت به زادگاه‌شان شدند.

وی عنوان کرد: اتاق‌های عمل مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز ازجمله بیمارستان نمازی،چمران،خلیلی و ... فعال شده و در این مراکز درمانی تا پاسی از شب عمل جراحی برای بیماران انجام می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: رویه به نحوی است که نشان از خدمت رسانی بهتر و با کیفیت تر به بیماران در قطب پزشکی ایران و جنوب کشور دارد.

وی در بخش پایانی سخنان خود آموزش را پشتوانه درمان دانست و گفت: حدود ۳۰ درصد خدمات درمانی امسال در فارس به نسبت سال قبل افزایش داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha