به گزارش خبرنگار ایرنا، فرشید فلاح روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: فراخوان همایش ملی ابنیمین فریومدی در محورهای مختلف جایگاه ابن یمین در تاریخ شعر فارسی، زندگی ابن یمین و انعکاس شرایط تاریخی روزگار ابن یمین در شعر او، مذهب ابن یمین، افکار و گرایش های فلسفی، اجتماعی و سیاسی او، وطن پرستی و مقاومت در برابر مهاجمان به وطن در شعر ابن یمین و شاعران تاثیرگذار بر او و متاثر از ابن یمین، موضوعهای اشعار ابن یمین، دسته بندی قطعات ابن یمین از منظر شکلی و محتوایی و تفاوت موضوعی قصیده ها و غزلیات این یمین با قطعات او، را شامل میشود.
وی صنایع ادبی در اشعار ابنیمین، بررسی اشعار ابنیمین از نظر وزن و قافیه، سبک زبانی اشعار ابن یمین، بررسی و تحلیل اشعار ابن یمین از منظر رویکردهای نوین نقد ادبی، اشعار پراکنده ابن یمین در جنگ ها، مجموعه ها ، معرفی و بازشناسی نسخ دیوان ابن یمین و نقد و بررسی تصحیحات دیوان ابن یمین، تاریخ تحولات موضوعی، و کارکردی قطعهسرایی در ایران و بررسی قطعه به عنوان یک نوع ادبی، اهمیت قطعه از نظر ارائه اطلاعات تاریخی، سیاسی، اجتماعی، شاعران قطعهسرا پیش وپس از ابن یمین و قطعهسرایی در روزگار ما، از دیگر محورهای این فراخوان است.
فلاح ادامه داد: به سه مقاله نخست و سه مقاله دوم هدایای نقدی تعلق می گیرد، مقالات برگزیده به صورت کتاب چاپ خواهد شد و از نویسندگان مقالات برتر برای سخنرانی در همایش دعوت میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: بخش علمی و پژوهشی همایش ملی ابن یمین فریومدی دهم آبان در شاهرود و بخش بازدید از مقبره نیز یازدهم آبان در فرومد میامی برگزار میشود.
درباره ابن یمین فریومدی
امیر فخرالدین محمود بن یمین فریومدی فیلسوف، شاعر و بزرگ ترین قطعهسرای ایرانی قرن هشتم هجری است که بخش اعظم زندگانی وی در روستای فرومد در استان سمنان کنونی و نیز در سبزوار خراسان، سپری شد.
او یکی از بزرگترین قطعه سرایان ایرانی نه تنها در ایران و سرزمین های آشنا با زبان و ادبیات فارسی، بلکه در خارج از این مرز و بوم مشهور و شناخته شده است و در زمینه اشعار اخلاقی و پند و نصیحت و حکمت از جمله شاعرانی است که درباره زندگانی و آثار و افکار به ویژه مفاهیم اجتماعی و اخلاقی قطعات او سخن ها رفته و کتاب ها و مقالات نوشته شده است.
اندرز، طعن و طنز در قطعه های او مشهود است، ابن یمین در شمار افراد روشنضمیر و بیداردل بود که در لباس قناعت و سادهزیستی و نیز پاکدلی و آزاداندیشی به سرودن شعر میپرداخت.
آرامگاه این شاعر بزرگ پارسیسرای در ۱۰۵ کیلومتری شمال شرقی میامی و ۱۶۵ کیلومتری شهر شاهرود، در انتهای روستای فریومد قرار دارد. میامی شرقیترین شهرستان استان سمنان است. روستای فریومد به دلیل قدمت تاریخی و ویژگیهای طبیعی، جاذبههای گردشگری بسیاری را در خود جایداده است.
استان سمنان زادگاه بزرگان پارسیسرای تاریخ ایران از جمله علاءالدوله سمنانی، منوچهری دامغانی، ابن یمین فریومدی، فروغی بسطامی، رفعت سمنانی، و یغمای جندقی بوده است.
نظر شما