استقرار صنایع آب‌بر در تربت‌حیدریه با اصل تعادل‌بخشی در تعارض است

تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیر منطقه آب تربت‌حیدریه گفت: استقرار صنایع آب‌بر نظیر «فولاد رخ، سیوکی» در بخش مرکزی تربت‌حیدریه، ۲ کارخانه فولاد در رشتخوار و نیز فولاد مه‌ولات با اصل تعادل‌بخشی آب در این منطقه با توجه به خشکسالی‌های پیاپی در تعارض است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی طلعتی روز سه‌شنبه در جریان بازدید از دفتر خبرگزاری ایرنا که به همراه مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی انجام گرفت، افزود: اهمیت این چالش زمانی بر مسوولان بالادستی بیشتر مشخص می‌شود که بدانند استقرار صنایع فولاد در دشت‌های فوق بحرانی جانمایی شده است.
وی گفت: از مجموع ۳۶ دشت استان خراسان رضوی، ۳۳ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند و از این تعداد نیز ۱۵ دشت فوق بحرانی و تنها سه دشت (در نقاط شمالی استان) آزاد هستند.
مدیر منطقه آب تربت حیدریه با بیان اینکه از مجموع ۳۶ دشت خراسان رضوی هشت دشت مربوط به منطقه تربت حیدریه است، افزود: در این حوزه دشت‌های مه‌ولات رشتخوار و جنگل ممنوعه بحرانی و دشت زاوه و تربت‌حیدریه ممنوعه هستند که مفهوم ممنوعه بحرانی دشتهایی هستند که علاوه بر افت مستمر آب زیرزمینی، با کاهش کیفیت منابع آبی نیز مواجه‌اند.
وی اضافه کرد: نگرانی ما از آن است که چرا مسوولانی که می‌دانستند در دشت‌های این خطه با بحران کم‌آبی مواجه است، با این توجیه اینکه قرار است با پساب تغذیه شوند، اقدام به استقرار صنایع فولاد کردند؟

طلعتی در ادامه به میزان بارندگی امسال در منطقه تربت حیدریه اشاره و اظهار کرد: از ابتدای سال آبی در تربت‌حیدریه ۱۱۵ میلیمتر بارش داشتیم و این عدد در سال آبی گذشته ۱۷۰ میلیمتر بوده و در متوسط دراز مدت ۲۵ ساله حدود ۲۴۰ میلیمتر بوده که نسبت به پارسال حدود ۳۲ درصد و نسبت به دراز مدت ۵۲ درصد کاهش بارندگی داشته است.

وی از کاهش ۶۵ درصدی بارشها در شهرستان زاوه ، کاهش ۲۰ درصدی در حوزه رشتخوار نسبت به دوره بلند مدت خبر داد و گفت: هوشمند سازی چاههای آب و پرکردن چاه‌های غیرمجاز دام از اقدامات انجام شده است.

استقرار صنایع آب‌بر در تربت‌حیدریه با اصل تعادل‌بخشی در تعارض است

خراسان رضوی کم بارش ترین سال را در ۵۰ سال اخیر تجربه کرد
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه امسال این خطه خشک‌ترین سال را ظرف ۵۰ سال اخیر تجربه کرده‌ است، گفت: این در حالی است که اجازه ندادیم شهروندان در سطح استان و به خصوص مشهد با مشکل آن‌چنانی قطعی آب مواجه شوند.
کاظم جم افزود: در کنار کاهش ۳۲ درصدی نزولات جوی در سطح استان خراسان رضوی، هم اکنون از مجموع یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون لیتر حجم کل مخازن سدهای ما، تنها ۱۱ درصد آب دارند و سطح سد دوستی به عنوان بزرگترین سد در شرق کشور فقط ۹ درصد آب دارد.
وی در بیان تحلیل این ارقام گفت: اگر امسال بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای استقرار تاسیسات پمپاژ شناور روی سطح آب سد دوستی نمی‌کردیم تا از انتقال آب با گل و لای جلوگیری کند، شهروندان هم از کمبود جدی آب و هم از انتقال آب آلوده به منازل خود گلایه‌های بی‌شمار داشتند.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: اکنون ۱۶ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه استان مورد استفاده حوزه‌های شرب، کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ابتدای امسال نیز ۴۴۲ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر شده است.
جم همچنین اظهار کرد: اکنون در استان ۲۷ تشکل کشاورزی داریم که تفاهم‌نامه مشارکتی با آنها به امضا رسیده تا ما را در تصمیم سازی ها یاری رسانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha