به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، شی جین پینگ رئیس جمهوری چین امروز سه شنبه بعد از شرکت در مراسم امضای چند یادداشت تفاهم همکاری بین آفریقای جنوبی و چین در آستانه برگزاری اجلاس سران بریکس در شهر پرتوریا گفت: اجلاس بریکس در شرایط بسیار استثنایی برگزار می شود و این اجلاس برای تقویت همکاری ضمن این گروه بسیار مهم است.
وی با تقدیر از اقدامات آفریقای جنوبی برای برگزاری این اجلاس گفت: فکر می کنیم که از طریق این اجلاس می توانیم موفقیت های بزرگی بدست بیاوریم.
رئیس جمهور چین تاکید کرد که که باید مبانی چندجانبه گرایی را تقویت کنیم.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز گفت که حضور شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در آفریقای جنوبی را خوشامد می گویم و ملت این کشور از این حضور استقبال می کنند.
وی افزود: چین شریک اول ما در زمینه تجارت است و ما درباره گروه بریکس صحبت کردیم.
اجلاس سران بریکس قرار است طی دو روز آینده در پرتوریا برگزار شود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.
ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تاثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.
گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد تجاوز خواهد کرد.
در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی میشود که سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد تجاوز کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.
مشخص است که گروه بریکس با پیوستن بنگلادش، مصر و امارات و همچنین آماده شدن چند کشور دیگر برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه «بریکس»، شاهد گسترش مستمر است.
این تغییر تاکید میکند که قدرت و نفوذ گروه «بریکس» در عرصه جهانی در حال رشد است و ممکن است در آینده «جی ۷» را با چالش مواجه کند.
از سوی دیگر، منافع کشورهای «بریکس» تنها محدود به تجارت نیست بلکه ریشه در این باور سیاسی دارد که جهان باید چند قطبی شود.
گروه بریکس ایده یک سیستم جهانی را تشویق می کند که شامل چندین قطب سیاسی و اقتصادی است که در آن، منافع آنها به بهترین شکل از طریق توازن قوا و تعدد شرکا به جای سیستم تک قطبی آمریکا تضمین می شود و در نهایت به گفته «جوزف دبلیو. سالیوان» اقتصاددان دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، ایجاد واحد ارز جدید بریکس تهدیدی برای سلطه دلار آمریکا است و ممکن است دگرگونی نظم جهانی را تسهیل کند.
نظر شما