«پیام باقری» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به عضویت ایران در بریکس، افزود: یکی از معضلاتی که صنایع و بهخصوص صنعت برق کشور با آن درگیر است کمبود منابع مالی و سرمایهگذاری و سرمایه درگردش است.
وی ادامه داد: پیوستن ایران به پیمان بریکس باتوجهبه این که بسیاری از کشورهای عضو این پیمان قدرتهای نوظهور اقتصادی به شمار میروند ظرفیتهای زیادی برای اقتصاد ایران به همراه دارد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: یکی از اهداف این پیمان فاصلهگرفتن از دلار و ارز تک قدرتی و استفاده از ارزهای کشورهای عضو است.
باقری گفت: همین امر در بخش تأمین مالی و استفاده از ارزهای ملی کشورهای عضو میتواند به این کشورها در تأمین مالی و جذب سرمایهگذاری کمک مؤثری داشته باشد.
وی ادامه داد: مقایسه گروه بریکس و کشورهای عضو جی هفت نشان میدهد که کشورهای مختلف با سرعت زیادی به این پیمان میپیوندند که سبب میشود سهم این پیمان از تولید ناخالص جهانی افزایش یابد.
رئیس هیئتمدیره سندیکای صنعت برق افزود: بریکس در سالهای قبل تنها هشت درصد از سهم تولید ناخالص جهان را در اختیار داشت که اکنون به ۲۸ درصد رسیده که نشان از رشد سریع این پیمان است.
باقری خاطرنشان کرد: این رشد سریع در حالی است که کشورهای عضو جی هفت که زمانی ۶۵ درصد سهم تولید ناخالص جهان را داشتند اکنون به ۴۳ درصد کاهشیافته که نشان میدهد بریکس از یک نظام جدید اقتصادی تشکیل شده است.
وی پیوستن کشورمان به این پیمان را حرکتی سنجیده و قابلتوجه دانست و افزود: این امر منابع مالی خوبی میتواند در اختیار صنایع و بهخصوص صنعت برق که نیازمند تأمین مالی و سرمایهگذاریها جدید است قرار دهد.
نظر شما