۴ شهریور ۱۴۰۲، ۱۳:۴۴
کد خبر: 85210902
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ثبت ملی؛ راهکار مسئولان بهشت زهرا (س) برای حفظ و احیاء حجله‌های شهدا

شهرری - ایرنا - سنگ مزار، حجله و قبرهای شهدا بدون تعارف نماد و میراثی فرهنگی است که نشان می‌دهد چه مردانی برای حفظ مرز و بوم این کشور از بزرگترین سرمایه خود یعنی جان خود گذشته اند؛ اما سوال اینجااست که برای حفظ این نمادها چه راهکاری وجود دارد؟

به گزارش خبرنگار ایرنا، حفظ و نگهداری از آثار شهدا از وصیت نامه ها تا حجله ها و سنگ های قبرهاشان امری مهم است چراکه هر فرهنگی از طریق نشر و حفظ آن، ترویج می یابد.

حال چه چیزی بالاتر از حفظ و نشر فرهنگ ایثار و شهیدپروری که در نسل های متمادی در خون و رگ مردم ما ریشه دوانده است؛ بی تعارف برای شناساندن فرهنگ نیاز به نماد است و قطعات شهدا، قبور، حجله ها و مزارهای آنان نمادی است که باید به آنها افتخار و البته توجه بیشتری کرد به ویژه برای شناساندن این فرهنگ به نسل های جدیدتر که وقایع انقلاب و جنگ تحمیلی را به عینه ندیده یا درک نکرده اند.

در این راستا از سازمان بهشت زهرا (س) خبر می رسد که برای حفظ و احیای قبور و حجله های شهدا دست بکار ثبت ملی آنها شده اند.

جواد تاجیک مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) در این باره گفته که از مهمترین دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در زمان تشریف فرمایی ایشان به بهشت زهرا در یازدهم بهمن‌ماه پارسال، حفظ آثار شهدا اعم از سنگ مزار، حجله و یادبود شهدا بود.

وی اظهار داشت: که گلزار شهدا بزرگترین میراث دینی و انقلابی ماست و ما موظفیم این موزه طبیعی را برای آیندگان حفظ کنیم بنابراین با هماهنگی‌ بین سازمان بهشت زهرا(س) و بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران، حفظ، نگهداری و احیا حجله های شهدا که یکی از آثار هویتی و میراثی مزار شهداست، در دستور کار مشترک قرار گرفته است.

متاسفانه طی سال‌های گذشته برخی از حجله ها بر اثر فرسودگی و عدم مراقبت صحیح دچار آسیب شده یا به سرقت رفته و یا برخی خانواده‌های شهدا اقدام به حذف حجله و جایگزینی کتیبه سنگی کرده اند

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س) تصریح کرد: در صورت اعلام خانواده‌های معظم شهدا، این سازمان نسبت به رفع نقص و احیا حجله های شهدا یا نصب حجله برای شهدای سالهای اخیر که حجله ندارند، اقدام می‌کند.
تاجیک خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته برخی از حجله ها بر اثر فرسودگی و عدم مراقبت صحیح دچار آسیب شده یا به سرقت رفته و یا برخی خانواده‌های شهدا اقدام به حذف حجله و جایگزینی کتیبه سنگی

کرده اند و در صورت ادامه این روند به مرور شاهد حذف تدریجی حجله ها خواهیم بود به همین خاطر برنامه ویژه‌ای برای حفظ و احیا حجله های شهدا و نصب حجله برای مزارهای بدون حجله با هماهنگی خانواده های معظم شهدا داریم.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: همه ما باید در نگهداری و مراقبت و صیانت از آثار هویتی شهدا کوشا باشیم تا این میراث ارزشمند برای نسل‌های بعد به یادگار بماند.

وی ادامه داد: در طی یک سال گذشته بیش از ۶۰۰ حجله در گلزار شهدا بهشت‌زهرا (س) توسط سازمان بهشت زهرا و بنیاد شهید احیا و نصب شده و این روند با شتاب بیشتری برحسب درخواست‌های خانواده‌های معظم شهدا دنبال خواهد شد.

تاجیک، افزایش دوربین‌ها و پوشش کامل نظارت تصویری، افزایش تعداد نگهبان‌ها و استفاده از ظرفیت مجموعه‌های مردمی برای رسیدگی به قطعات شهدا را از جمله برنامه‌های سازمان بهشت زهرا در جهت افزایش ضریب امنیت نگهداری حجله ها و آثار شهدا در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) برشمرد.

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س) خاطرنشان کرد: برنامه مشترک این سازمان و بنیاد شهید و امور ایثارگران این است که آثار هویتی شهدا اعم از سنگ مزار و حجله ثبت ملی شوند تا در آینده کسی نتواند به این آثار خدشه وارد کند.

بهشت زهرا (س) بزرگترین آرامستان ایران و در جوار حرم امام خمینی (ره) در جنوب تهران واقع شده است، فعالیت این آرامگاه رسماً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز و این آرامستان ابتدا ۳۱۴ هکتار وسعت داشت که در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.

بهشت زهرا (س) در حال حاضر یک میلیون و ۹۰۰هزار نفر را در خود جای داده است و روزانه به امور ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از اموات رسیدگی می کند.

گلزار شهدای بهشت زهرا (س) مدفن ۳۴ هزار شهید گلگون کفن و چهار هزار شهید گمنام هشت سال جنگ تحمیلی، انقلاب و مدافعان حرم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha