عباسعلی نوبخت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در بحث بیابان زدایی براساس اعتبارات موجود، سالانه عملیات بیابان زدایی در ۳۰۰ هزار از اراضی بیابانی کشور انجام می شود.
وی با بیان اینکه اکنون خطر بیابان زایی سالانه یک میلیون هکتار از عرصه های طبیعی را تهدید می کند، افزود: برنامه بیابان زدایی سه میلیون هکتاری برای مدیریت مناطق بیابانی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تعداد قابل توجهی نهال برای جلوگیری از حرکت ماسههای روان و مدیریت مناطق بحرانی در معرض ریزگرد، نهال تولید کردیم تا براساس طرح های دفتر بیابان ها با این پدیده مقابله کنیم.
۱۲۵ میلیون هکتار عرصه طبیعی در قلمرو فرسایش آبی است
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به طرح های آبخیزداری اشاره داشت و گفت: یکی از اساسی ترین کارهای سازمان منابع طبیعی، مدیریت جامع حوضه های آبخیز بوده و برنامه های این سازمان به سمت مدیریت عرصه های طبیعی بر مبنای مدیریت جامع حوضه آبخیز است.
وی یادآور شد: سال گذشته با توجه به اعتبارات تخصیص یافته، طرح های آبخیزداری براساس مطالعات انجام شده در نقاط مختلف کشور انجام می شود؛ همچنانکه در استان کردستان نیز این طرح ها به خوبی اجرا شده و خواهد شد.
نوبخت ادامه داد: طرح آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار از عرصه های طبیعی و مطالعات ۷۲ میلیون هکتار نیز باید انجام شود.
وی گفت: در قالب برنامه هفتم و هشتم به مدت ۱۰ سال ۹۰ میلیون هکتار مطلعات باید به پایان برسد که بستگی به میزان اعتبارات و با توجه به شرایط هر منطقه و براساس اولویت مناطق سیل خیز، پروژه های مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک انجام خواهد شد.
نظر شما