حامد شمس روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: عامل اصلی این بیماری انگلی از حلزون و یا مورچه در آب های راکد یا محل پسماند زباله ها وارد بدن دام می شود که با پیشگری ساده و دوری دام از این مکانها می توان از ابتلا به این بیماری در گله جلوگیری کرد.
وی واکسیناسیون را راه حلی ساده برای جلوگیری از ابتلای دام به این بیماری انگلی عنوان کرد و گفت: در صورتی که دام در یک گله به این بیماری مبتلا شود و فرایند تشخیص و درمان دیر صورت گیرد ممکن است موجب همه گیری در همان گله شود اما باید توجه داشت همه گیری قانقاریا گسترده و مانند برخی دیگر از بیماری های همه گیر دام سریع صورت نمی گیرد.
رییس شبکه دامپزشکی درگز گفت: متاسفانه ابتلای ۱۰ راس دام سبک یاد شده در اطراف شهر درگز بدون اطلاع به دامپزشک همراه بوده از این رو تشخیص و درمان با تاخیر صورت گرفته و تلفات ۱۰ راس دام روی داده است در حالی که اگر تشخیص بیماری در این گله به سرعت انجام می شد تلفات این تعداد نبود.
شمس همه گیری قانقاریا در این شهرستان را کم دانست و گفت: از ابتدای سال تاکنون مشاهده و ثبت این بیماری انگلی مخصوص دام برای نخستین بار صورت گرفته است.
قانقاریا یا سیاهمُردِگی یا گانگرِن (به انگلیسی: Gangrene) فساد و عفونتی است که در قسمتی از ماهیچه یا استخوان انسان یا حیوان پیدا شود و آن را سیاه و فاسد کند.
هنگامی که بافت بخشی از بدن به خاطر فقدان خونرسانی بمیرد قانقاریا رخ میدهد. مرض قند یا سختی رگ نیز میتواند باعث سیاهمردگی شود.
شهرستان مرزی و کوهستانی و ۷۵ هزار نفری درگز در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و در جوار مرز ایران و ترکمنستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطفآباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۳۶ روستا دارد که ۱۱۰ روستای آن دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است.
نظر شما