کشف ۲ تن زغال و ۲ کامیون چوب قاچاق؛ حکایت بی‌پایان تجاوز به جنگل هیرکانی

گرگان- ایرنا- پراکندگی سطح منابع طبیعی، کم بودن نیروی حفاظتی، مجهز بودن قاچاقچیان به تجهیزات مخابراتی پیشرفته و گرانی قیمت چوب در بازار باعث شده تا افراد سودجو به قاچاق چوب از جنگل‌های گلستان بپردازند که در آخرین نمونه، افزون بر ۲ هزار کیلو زغال و ۲ کامیون چوب جنگلی در یکی از کارخانجات شهرک صنعتی این شهرستان کشف شد.

به گزارش ایرنا، جنگل‌ها به عنوان ریه‌های زمین و مامن گونه‌های جانوری و وحش است که برای کسب سود بیشتر مورد هجوم قاچاقچیان و افراد فرصت‌طلب قرار می‌گیرد که جلوگیری از گسترش تخریب جنگل‌ها در گلستان نیازمند افزایش اقدامات فرهنگی برای تشویق مردم به مشارکت بیشتر برای حفاظت از طبیعت است.

اجرای طرح تنفس جنگل، برخی مشکلات جنگل‌های هیرکانی از جمله چرای بی‌رویه دام، تغییر کاربری، قاچاق چوب، ریختن زباله و تجاوز به حریم جنگل ها را تا حدودی کاهش داد اما چشم طمع سودجویان به درختان با وجود تشدید نظارت‌ها، داغ جگرسوز جنگل‌های گلستان است که دستگیری همیشگی قاچاقچیان با الوارهای قطور، آن را تازه نگه می‌دارد.

هفته گذشته هم نیروهای منابع طبیعی گلستان هزار کیلوگرم چوب جنگلی قاچاق از نوع ممرز که توسط متخلف حرفه‌ای و سابقه‌دار با خودروی سواری پراید در حال حمل بود کشف و توقیف کردند.

سیدابوالقاسم هاشمی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کردکوی پس از کشف آخرین نمونه قاچاق چوب در این شهرستان گفت: پدیده قاچاق چوب جنگلی در پوشش مجوزهای به‌ظاهر قانونی بلای جان جنگل‌های کردکوی به عنوان گنجینه‌ای خدادادی این استان است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان یکی از مهمترین دلایل قاچاق چوب در استان‌های شمالی کشور از جمله گلستان را وضعیت اقتصادی مردم بومی و دسترسی راحت افراد ساکن در حاشیه عرصه‌های جنگلی به درختان دانست و گفت: چوب قاچاق دیگر با کامیون و وانت حمل نمی‌شود و افراد بومی با پر کردن صندوق عقب خودرو و یا خورجین موتورسیکلت‌، اقدام به جمع آوری و فروش چوب‌های جنگلی به عنوان راحت‌ترین راه برای رسیدن به پول نقد می‌کنند.

سرهنگ عیسی گلبینی افزود: مردم برای گردش و تفریح با استفاده از خودروهای خود وارد عرصه‌های جنگلی می‌شوند و امکان بازدید از تمام این خودرو در هنگام خروج وجود ندارد و این بهانه خوبی برای افراد فرصت طلب است که با استفاده از اره‌های کوچک درختان را قطع و به قطعات ۵۰ تا ۱۰۰ سانتیمتری برش زده و داخل خودروها جاساز می‌کنند.

وی گفت: بیش از نیمی از مراکز دپو چوب به صورت غیرقانونی در گلستان فعالیت دارند و چوب‌های عرصه شده توسط قاچاقچیان خُرد را به اسم چوب درختان باغی با قیمت هر کیلو حدود ۲۵ هزار ریال خریداری و در مسیر حمل به کارگاه‌ها و کارخانجات مرتبط قرار می‌دهند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: چند سالی است که طرح تنفس جنگل در حال اجراست و این مساله باعث افزایش تعداد درختان شکسته و افت زده در جنگل‌ها شده و مشاهده این وضعیت باعث وسوسه خیلی از افراد برای جمع‌آوری آنها برای مصرف شخصی و یا فروش می‌شود.

سرهنگ گلبینی بیان کرد: علاوه بر این در زمانی که طرح بهره‌برداری از جنگل‌ها فعال بود تعداد زیادی از مراکز دپو و حمل چوب و کارگاه‌های چوب‌بری راه اندازی شد که با اجرای طرح تنفس جنگل فکری برای آینده آنها صورت نگرفت در نتیجه تقاضا برای خرید چوب در بازار زیاد اما عرضه کم است.

بر اساس آمار سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری در ۱۵ سال گذشته روزانه حدود ۶۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور از دست رفت که از این میزان حدود ۲۷۷ هکتار فقط جنگل بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha