" مجتبی صارمی" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: پروژه فیبر نوزی منازل و کسب و کارها موسوم به (FTTX) بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی و قانون بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ابلاغ شده است.
به گفته وی این طرح در دولت سیزدهم به عنوان تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفت و سال ۱۴۰۱ در برخی استان های کشور آغاز شد تا حدود ۸۰ درصد خانوارهای شهری به شبکه اینترنت پرسرعت از طریق فیبر نوری متصل شوند.
وی ادامه داد: سهم ۸۰ درصدی لرستان معادل ۲۸۰ هزار مشترک و کاربر شهری است که باید تا پایان سال ۱۴۰۳ محقق شود، به همین منظور شرکت " آسیاتک" به عنوان مجری طرح در لرستان انتخاب و مذاکرات مستمر با شهرداری ها به منظور اخذ مجوز حفاری ها آغاز شد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: اینترنت پرسرعت کنونی موسوم به ADSL ، در پوشش کابل مسی با سرعت کمتر از ۱۶ مگابیت بر ثانیه است، اما سرعت اینترنت با بستر فیبر نوری از ۱۰۰ تا یک هزار مگابیت خواهد بود.
صارمی با بیان اینکه با اجرای این طرح مشکل قطعی و کندی سرعت اینترنت برطرف می شود، ادامه داد: تاکنون تنها یک بستر مخابرات برای اینترنت استفاده می شد، اما با طرح (FTTX) می توان اینترنت بر بستر فیبر نوری را از تمامی شرکت ها خریداری کرد.
وی افزود: اجرای این طرح در دورود به عنوان پایلوت آغاز و اکنون با هزینه بیش از ۵۰۰ میلیارد ریالی و بیش از ۵۰ کیلومتر خطوط احداث شده، ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۲۸ هزار مشترک شهرستان از این خدمت برخوردار شده اند.
وی با اشاره به صدور مجوزهای حفاری در شهرهای الشتر، ازنا، نورآباد، چگنی و ویسیان از سوی شهرداری ها گفت: در پلدختر نیز اجرای ۲۰ کیلومتر حفاری و کابل کشی فیبر نوری معابر و خیابان های سطح شهر برابر مجوز صادره آغاز شده است تا دسترسی بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ خانوار و کسب و کارهای تجار ، مراکز آموزشی و اداری به این شبکه پر سرعت، ایمن، پایدار و با کیفیت فراهم شود.
وی ادامه داد: پروژه فیبر نوری درب منازل مجتمع مسکونی ۱۲۰۰ واحدی ارتش خرم آباد نیز با همکاری مخابرات منطقه لرستان به بهره برداری رسیده است و اهالی این مجتمع با درخواست از مخابرات، از مزایای این شبکه پرسرعت و پایدار بهره مند شده اند.
صارمی با اشاره به اینکه طول فیبر نوری در دست احداث برای شهرهای پلدختر و الیگودرز به ترتیب ۲۰ و ۶۰ کیلومتر برآورد شده است، بیان کرد: هزینه هر متر فیبر نوری برای دولت سه تا چهار میلیون ریال است که مشکلی در خصوص تامین منابع وجود ندارد ، اما گاهی معارضان محلی، مانع حفاری و موجب کندی روند اجرای طرح می شوند.
نظر شما