فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط‌زیست در بزرگترین اجتماع مذهبی دنیا

تهران - ایرنا - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ستاد اربعین محیط‌زیستی کشور با تشکیل جلسات حضوری و برخط و سازماندهی گروه‌های مختلف مردمی، موکب‌داران و همکاری با دست‌اندرکاران برگزاری مراسم اربعین نقش پررنگی در کاهش مخاطرات محیط‌زیستی این تجمع بزرگ را برعهده گرفته است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی ضمن ابراز تسلیت به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی و تشریح فعالیت‌های انجام شده در ستاد اربعین محیط زیستی کشور افزود: مقام معظم رهبری حادثه پیاده‌روی اربعین و حضور همگانی مردم مسلمان را یک پدیده الهی و معجزه‌گون که نشان‌دهنده‌ عشق به اهل بیت و اولیا خداست نامیده‌اند و آن را حماسه‌ای دانست که با هیچ ترتیب و هیچ تدبیر و سیاستی امکان ندارد پیش بیاید و این فقط دست خدا است.

وی اظهارداشت: از آنجایی که هر تجمع بزرگی بدون شک معضلات محیط زیستی به همراه دارد و باید پیوست محیط زیستی داشته باشد، ستاد اربعین محیط زیستی تشکیل شد تا در قالب برنامه‌ها و فعالیت‌های کاملاً داوطلبانه، فرهنگ عمومی حفاظت از محیط زیست در بین زائران اربعین، تقویت شود.

رییس ستاد اربعین محیط زیستی افزود: از ابتدای مردادماه امسال، این ستاد به‌ صورت هفتگی و با حضور نمایندگانی از بخش‌های مختلف سازمان و همچنین سایر دستگاه‌های اجرایی نظیر اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار و بخش خدمات شهری شهرداری تهران، سازمان‌های مردم نهاد و نیروهای مردمی، گروه‌های جهادی و برخی مسئولین و موکب‌‎داران استان های تهران و البرز در معاونت آموزش و مشارکت مردمی تشکیل جلسه داد تا ضمن بهره‌مندی از نظرات و تجارب اعضاء، برنامه‌ریزی دقیق در این حوزه صورت گیرد.

وی مدیریت پسماند و زباله در مراسم اربعین را یکی از اصلی‌ترین اهداف این ستاد برشمرد و گفت: برای مدیریت پسماند در این اجتماع میلیونی، اقداماتی همچون تدوین و ابلاغ دستورالعمل مقابله با پسماند به رابطان فرهنگی موکب‌داران و همچنین آموزش آن‌ها و تشکیل گروه‌های داوطلب مردمی برای انجام آموزش‌های محیط زیستی به زائران، انجام شده است.

وی تولید و انتشار پیام‌های محیط زیستی از طریق رسانه‌های ارتباط جمعی ملی و رادیو اربعین را یکی از برنامه‌های ستاد اربعین برشمرد و افزود: از ابتدای مراسم پیاده‌روی اربعین، زیرنویس‌هایی حاوی پیام‌های محیط زیستی و همچنین برنامه های رادیویی از رسانه ملی به‌طور مستمر در حال پخش است.

مرادی ایجاد پویش زائر اربعین، سفیر محیط زیست را یکی از اقدامات ستاد اربعین محیط زیستی عنوان کرد و افزود: با هدف جریان‌سازی این حرکت مردمی، کاروانی در قالب سفیران محیط زیست متشکل از همکاران سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت استان خوزستان به کربلای معلی اعزام کردیم و فعالیت‌های خوبی در حال شکل‌گیری است.

رئیس ستاد اربعین محیط زیستی به موکب‌داران و دیگر متولیان برگزاری این اجتماع، توصیه کرد تا در حد امکان از ظروف یک‌بار مصرف کمتری استفاده کنند و سعی کنند از ظروف ماندگار با دوام بالا استفاده کنند و با پاک‌سازی اطراف موکب و نصب بیلبوردهای آموزشی و تابلوهای هشدار دهنده محیط زیستی با ستاد اربعین محیط زیست در اشاعه فرهنگ محیط زیستی همراه شوند.

مرادی اقدامات انجام شده در ستاد اربعین محیط زیستی را آغاز راه دانست و با اشاره به مستمر بودن فعالیت این ستاد برای سال‌های آتی گفت: در نظر داریم تا در سال آینده با فعال کردن همه ادارات کل محیط زیست استان‌ها، با شناسایی تمام موکب‌داران و رابط‌های فرهنگی، نسبت به آموزش و آگاه‌سازی آنان برای مقابله با معضلات محیط زیستی اقدامات عملی انجام شود تا شناخت بیشتری نسبت به این موضوع مهم محیط زیستی پیدا کنند.

وی افزود: امسال دو اداره کل حفاظت محیط زیست استان‌های خراسان شمالی و ایلام در مسیر پیاده‌روی اربعین موکب محیط زیستی داشتند و امیدواریم تا در اربعین سال آینده با مشارکت گسترده‌تر بتوانیم معضلات محیط زیستی بیشتری را حل کنیم و از این فضای معنوی میلیونی در راستای اشاعه فرهنگ محیط زیستی حداکثر بهره‌برداری را کنیم.

فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط‌زیست در بزرگترین اجتماع مذهبی دنیا

مرادی یکی از برنامه‌های ستاد اربعین را ایجاد موکب‌های محیط زیستی برای فشرده‌سازی پسماندهای پلاستیکی برشمرد و افزود: ضمن طرح این مسئله با دفتر تخصصی مدیریت پسماند، مقرر شد تا شرکت‌های فعال و علاقمند به موضوع حل مسئله زباله ترغیب شوند تا با ایجاد موکب‌های محیط زیستی و نصب و راه‌اندازی دستگاه‌های فشرده‌سازی پلاستیک و ایجاد درآمدزایی برای مردم مسیر پیاده‌روی اربعین در داخل کشور و کشور عراق بتوانیم به سرعت و فوریت معضل این زباله‌های پلاستیکی داخل کشور و همچنین مسیر ۸۰ کیلومتری بین نجف و کربلا را حل کنیم.

وی یکی از موضوعات مورد بحث در ستاد اربعین محیط زیستی که توسط موکب داران مطرح شد را موضوع مصرف آب و انرژی عنوان کرد و گفت: یکی از مصوبات جلسات ستاد اربعین برای اجرا در سال آینده، بهره‌مندی از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در خانه‌های فن‌آور محیط زیست در حوزه تأمین انرژی است و مقرر شده تا با ایجاد زمینه‌های بهره‌مندی از انرژی خورشیدی هم به لحاظ اقتصادی به موکب داران کمک شود و هم ضمن تأمین برق مورد نیاز، بسیاری از معضلات بهداشتی و حتی مدیریت پسماند نیز مرتفع شود.

رئیس ستاد اربعین محیط زیستی، مدیریت مصرف آب، کاهش هزینه‌های آن و مسائل بهداشتی در ارتباط با آب را یکی از موضوعات بسیار مهم مطرح شده در جلسات این ستاد برشمرد و افزود: امیدواریم تا بتوانیم در قالب بهره‌مندی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان با تعبیه دستگاه‌های تصفیه آب برای موکب‌ها، بازچرخانی آب با کیفیت بالا انجام شده و این مشکل حل شود.

مرادی با اشاره به اینکه ستاد اربعین محیط زیستی کشور از سال ۱۴۰۱ در معاونت آموزش و مشارکت مردمی شکل گرفته است گفت: این ستاد در همین مدت کم شکل‌گیری عمیقاً به‌دنبال حل معضلات محیط زیستی بزرگترین اجتماع مذهبی جهان بوده که امیدواریم تا همه دغدغه‌مندان محیط زیست و دلباختگان اهل بیت با همراهی در این حرکت بزرگ و تمدن ساز، کمک کنند تا اهداف ستاد اربعین محیط زیست کشور برای حل معضلات پیش رو محقق شود و همه با هم دِین خود را به این حرکت بزرگ ادا کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha