افشین مظفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهرداری با همکاری شورای شهر اقدام به برپایی ۲ مجتمع ایستگاه های صلواتی مردمی در مسیر رفت و برگشت زائران کرده که ایستگاه شماره یک از ۲۷ مرداد در کمربندی شرقی جاده نمایشگاه دائمی پارک چغاسبز در مسیر رفت زائران با ۳۰ غرفه موکب ۱۲ متری مردمی، ۲ باب نمازخانه به مساحت ۱۲۰ متر مربع، ۳۵ چشمه سرویس بهداشتی و ۶ دوش حمام و پارک خودرو به زائران خدمات ارائه داده است.
وی ادامه داد: ایستگاه شماره ۲ نیز از هفتم شهریور در کمربندی شرقی و نرسیده به تونل های دوقلو با ۴۵ غرفه ایستگاه صلواتی و سلامت همراه با نمازخانه، روشنایی محیط، آبخوری و سرویس های بهداشتی در مسیر برگشت زائران تعبیه شد و تا پایان موج برگشت زائران این مجتمع صلواتی فعال است.
شهردار ایلام گفت: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز یک نمایشگاه عرضه صنایع دستی و سوغات محلی در ۴۵ غرفه را برای فروش و معرفی آثار هنری استان ایلام به زائران در این مکان دایر کرده است.
وی افزود: در حوزه پایش تصویری از ایلام تا پایانه مرزی دوربین هایی برای کنترل ترافیک، امنیت، پلاک خوان، زوج و فرد نصب شده که این دوربین ها علاوه بر پایش تصویری ترافیکی در حوزه امنیتی هم فعال و موثر است.
مظفری بیان کرد: ۲۲۰ چشمه سرویس بهداشتی در طول مسیر از ایلام تا روستای گلان نرسیده به شهر مهران برای رفاه حال زائران تعبیه شده و در شهر مهران چندین آبخوری و دستگاه یخساز چهارتنی نصب شده است.
وی گفت: ۳۵ تا ۴۰ دستگاه خط واحد شهرداری ایلام زائران را بین پایانه مرزی تا شهر مهران و پارکینگ برکت جابه جا می کنند و ۷۰۰ دستگاه اتوبوس بین شهری از استان های معین هم با مدیریت شهرداری استان ایلام در حال انتقال زائران به استان های مبدا و مقصد هستند.
شهردار ایلام تاکید کرد: در اربعین جمعیت شهر ۲۰۰ هزار نفری ایلام به ۵۰۰ هزار نفر هم می رسد که بیانگر تولید زباله و پسماند بیشتر در شهر و فعالیت مضاعف نیروهای خدمات شهری شهرداری ایلام برای جمعآوری زباله ها است که در این راستا ۴۵۰ نفر نیروی خدمات شهری ایلام به صورت مداوم و ۲۴ ساعت با شیفت بندی به ارائه خدمات و نظافت شهر می پردازند.
وی با بیان اینکه مجموعه خدمات شهرداری در ایلام و مهران تا خروج تمامی زائران ادامه دارد، گفت: مکان های استقرار مجتمع های صلواتی شهر ایلام در مسیر رفت و برگشت زائران برای جانمایی موکب ها، استراحتگاه و جای پارک نامناسب و دور از شان شهر ایلام و زائران است.
مظفری افزود: برای سنوات آینده باید ۲ مکان مناسب و سوله های دائمی مجهز به استراحتگاه، نمازخانه، آشپزخانه، موکب، غرفه های نمایشگاهی، سرویس های بهداشتی و حمام، پارکینگ و دیر زیرساخت ها برای ایجاد ایستگاه های صلواتی فراهم شود و در استان ایلام به عنوان پایتخت خادمان زائران اربعین باید در مرکز استان مکان های مناسبی برای مسیر رفت و برگشت زائران دایر شود.
عضو و خزانه دار شورای شهر ایلام هم اظهار کرد: شهرداری ایلام بیش از یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از منابع ملی برای زیرساخت های اربعین از جمله سامانه های پایش تصویری، نمازخانه، حمام و سرویس های بهداشتی و بخشی هم از منابع داخلی برای خدمات رسانی به زائران و فعالیت های فرهنگی هزینه کرده است.
حمید مجیدی افزود: خدمات رسانی به زائران اربعین در مسیر رفت و برگشت به صورت ۲۴ ساعت توسط نیروهای شهرداری ارائه شده است.
وی گفت: در شهر مهران هشت مورد آبسردکن و یک دستگاه یخساز چهارتنی برای تامین یخ مورد نیاز ایستگاه های صلواتی و موکب ها نصب شده و فعال است.
به گزارش ایرنا، مرز مهران به واسطه نزدیکی مسافت به عتبات عالیات و امنیت طول مسیر در داخل خاک عراق مهمترین و اصلی ترین گذرگاه زمینی کشور به سمت عراق است.
بیش از ۶۰ درصد زائران اربعین حسینی از مرز مهران تردد می کنند.
نظر شما