برترین‌های هوش مصنوعی در جایزه مصطفی(ص)/۱۵۰ دانشمند جهان اسلام به اصفهان می‌آیند+فیلم

تهران- ایرنا- رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان از حضور ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام در پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) خبر داد و گفت: در این دوره برای نخستین بار میزبان دانشمندان مطرح هوش مصنوعی هستیم..

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، شهر اصفهان میزبان آیین اعطای پنجمین دور جایزه مصطفی (ص) در روز دهم مهر ۱۴۰۲ و همزمان با ولادت پیامبر اکرم (ص) خواهد بود.

این جایزه که پیش از این برای تقدیر از دانشمندان مسلمان در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ اعطا شده است، با هدف تقدیر از برترین دانشمندان جهان اسلام در قالب یک جایزه بین‌المللی معتبر دوسالانه طراحی شد.

این جایزه به نام نبی مکرم اسلام (ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت بر علم‌آموزی، به نام یکی از القاب آن حضرت یعنی مصطفی (ص)، به معنای برگزیده نام‌گذاری شده‌ است. اعطای جایزه کنز برای دانشمندان جوان جهان اسلام زیر ۴۵ سال (که تاکنون ۳ دوره از آن برگزار شده است)، برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور (که تاکنون ۵ دوره از آن برگزار شده است) و نشست‌های استپ بخشی دیگر از فعالیت‌های این بنیاد است.

همزمان با این جایزه نشست‌ها و سخنرانی‌های علمی دیگری هم برگزار می‌شود. نهمین دوره از نشست‌های تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ/ STEP) (science and technology exchange program) یکی از این برنامه‌هاست که با همراهی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی میزبان شماری از برترین دانشمندان در این حوزه و علاقه‌مندان خواهد بود.

با توجه به برگزاری آیین اعطای پنجمین دور جایزه مصطفی (ص) در اصفهان نهادها و موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌های مختلف در برگزاری این آیین با بنیاد مصطفی (ص) همکاری می‌کنند. بنیاد نخبگان اصفهان نیز یکی از نهادهای همراه در این رویداد علمی است.

حسین ربانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، درباره اعطای جایزه در حوزه علم و فناوری به برگزیدگان گفت: اعطای جایزه یکی از روش‌های شناسایی افراد برجسته در زمینه‌های علمی محسوب می‌شود و ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف علمی را به منصه ظهور می‌رساند.

وی ادامه داد: جایزه‌ای بین‌المللی مثل جایزه مصطفی (ص)، با توجه به بعد رسانه‌ای آثار زیادی دارد مانند اینکه در ذهن مخاطبی که ذهنیت خوبی از اسلام ندارد، این موضوع مطرح می‌شود که در جهان اسلام هم به موضوعات علمی توجه می‌شود.

محل برگزاری و اعطای جایزه طوری طراحی شده که حتما نمادهای ملی و زیبایی‌شناختی و هویت اصفهان در آن گنجانده شود.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان در تبیین برنامه‌های این دوره جایزه مصطفی (ص) گفت: تعدادی از دانشمندان حوزه هوش مصنوعی را در این دوره دعوت کردیم؛ در حالی که این حوزه اصلا در دوره‌های قبل در جایزه نبود و حتی از شرکت‌های مرتبط و معتبر هوش مصنوعی در دنیا و جهان اسلام دعوت کرده‌ایم.

وی با اشاره به وجود برخی صنایع بزرگ در استان اصفهان ادامه داد: همزمان با برنامه‌هایی که این استادان به شکل متداول و مرسوم در دوره‌های قبل در دانشگاه‌های مختلف داشتند، در این دوره برای صنایع بزرگ نشست‌هایی با این استادان داریم تا هم آنها با ظرفیت‌های صنایع ما آشنا شوند و هم ما بتوانیم از دانش و تجربه آنها در صنایع بهره ببریم.

ربانی گفت: در حوزه نشست‌های استپ به صورت موازی چند نشست با محوریت نیازهای صنایع با حضور دانشمندان و شرکت ها و در قالب جلسات کسب و کار با هم (B۲B) تدارک دیده‌ایم تا دانشمندان با شرکت های متناظر مرتبط شوند.

حضور ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام در آیین اعطای پنجمین دوره جایزه

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان درباره تاثیر جایزه مصطفی (ص) در گسترش علم و فناوری در جهان اسلام گفت: بنای دین اسلام بر مبنای «عقلانیت» است. اگر به اهمیت پیام اسلام توجه کنیم، اهمیت جایزه مصطفی (ص) مشخص می‌شود. این در شرایطی است که چهره ناخوشایندی از اسلام جلوه داده شده است.

وی ادامه داد: اگر در ارتباط با دین اسلام در دیگر کشورها پرس‌وجو کنیم، به دلیل عوامل مختلف مانند ظهور داعش با واکنش‌های نه چندان خوشایندی مواجه می‌شویم. بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهای غیراسلامی به موضوع «توجه اسلام به علم» توجه نمی‌کنند.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: اگر مسلمانان به امور علمی توجه کنند، جهش علمی در حوزه‌های مختلف را مشاهده خواهیم کرد. جایزه مصطفی (ص) ابتکاری جذاب در حوزه علم و فناوری است و می‌تواند موجب جهش علمی شود.

ربانی اظهار داشت: بنیاد نخبگان وظیفه دارد به امور جامعه نخبگانی رسیدگی کند. شناسایی، رشد، تقویت و استفاده از ظرفیت نخبگان در جایگاه واقعی خود از جمله ماموریت‌های بنیاد ملی نخبگان به حساب می‌آید. حدود ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام در پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) شرکت می‌کنند. با برگزاری جایزه مصطفی (ص) می‌توانیم ظرفیت‌ها و تاثیر دانشمندان را به افراد جوان‌تر معرفی کنیم.

با توجه به اینکه پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص) در شهر اصفهان برگزار می‌شود، می‌توانیم یک چرخه برای ارتباط و تعامل میان افرادی که به صورت بالقوه ویژگی‌های نخبگی دارند با دانشمندان حاضر در جایزه مصطفی (ص) ایجاد کنیم. اگر چنین ارتباطی شکل گیرد، افراد جوانی که دارای ویژگی‌ نخبگی هستند به این نتیجه می‌رسند امکان دستیابی به قله‌های رفیع علمی وجود دارد.

ضعف در ایجاد شبکه نخبگانی

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: ایجاد شبکه نخبگانی از اهمیت فراوانی برخوردار است. اگرچه نخبگان بسیاری در کشور وجود دارند؛ اما از منظر شبکه نخبگانی و ارتباط میان نخبگان با یکدیگر ضعف داریم. ارتباط نخبگان با دانشمندان برگزیده که در جایزه مصطفی (ص) حضور دارند، می‌تواند اثربخش باشد و موجب شکل‌گیری دیپلماسی علمی شود.

ربانی درباره ظرفیت‌هایی که توسط جایزه مصطفی (ص) برای بنیاد نخبگان استان اصفهان ایجاد می‌شود، گفت: با توجه به اینکه دانشگاه‌های خوبی در سطح استان اصفهان وجود دارد، یک برنامه مدیریتی طراحی کرده‌ایم. ظرفیت‌های استان اصفهان محدود به دانشگاه‌های برجسته نمی‌شود، بلکه بررسی‌ها بیانگر این است که بیشترین شرکت های دانش‌بنیان پس از استان تهران در این استان قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha