سومین جشنواره انگور سیاه سردشت آغاز شد

۱۸ شهریور ۱۴۰۲، ۲۰:۵۷
کد خبر: 85224078
سومین جشنواره انگور سیاه سردشت آغاز شد

مهاباد - ایرنا - سومین جشنواره انگور سیاه امروز /شنبه/ در شهرستان سردشت آغاز شد و به مدت سه روز در شهر ربط این شهرستان ادامه می یابد.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت شامگاه شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این جشنواره با حضور رییس سازمان جهادکشاورزی و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی، مدیران شهرستانی، کشاورزان و باغداران این شهرستان در سایت گردشگری «هواره برزه» شهر ربط آغاز شد.

سومین جشنواره انگور سیاه سردشت آغاز شد

احمد علی‌پور اضافه کرد: این جشنواره به مدت سه روز تا ۲۰ شهریور ماه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۳ برگزار می شود و در آن، انواع انگور سیاه در کنار سایر محصولات فرآوری شده از انگور به شرکت کنندگان عرضه می شود.

وی با بیان اینکه برداشت انگور سیاه هر سال از اواخر شهریور آغاز و تا اواسط آبان ادامه دارد، افزود: انگور سیاه سردشت به دلیل طبیعی بودن و همچنین استفاده نکردن کشاورزان از کودهای اضافی عملکرد چند برابری نسبت به سایر انواع انگور دارد و همین امر موجب شده استقبال و اهمیت از این محصول مورد توجه سایر شهرهای دیگر قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه انگور سیاه سردشت علاوه بر خرید واحدهای تولید کنسانتره به صورت تازه‌خوری نیز مصرف می‌شود، اظهار کرد: در سردشت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار انواع انگور دیم کشت شده و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۳۰ هزار تُن محصول از تاکستان های این شهرستان برداشت شود.

رییس جهاد کشاورزی سردشت اضافه کرد: در این جشنواره علاوه بر غرفه‌های عرضه انگور، ۵۰ غرفه عرضه سایر محصولات باغی از جمله انار، هلو، گلابی وحشی و همچنین عسل، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرآورده های انگور سیاه مانند باسوخ، دوشاب، میوژ، گوزمه، حلوا شکری، ترشی انگور نیز دایر شده است.

سومین جشنواره انگور سیاه سردشت آغاز شد

انگور سیاه سردشت که به انگور «ره‌شه» معروف است، به علت استفاده نکردن از کود و سموم، محصولی تمام ارگانیک محسوب می‌شود و از شهرت فراوانی برخوردار است.

این نوع از انگور تسکین دهنده فشارهای عصبی، افزایش دهنده شیر مادران، پاک کننده معده و روده از مواد زائد و همچنین از بین برنده چین و چروک پوست است؛ عمده ترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان‌غربی و در نوار مرزی ایران با عراق واقع شده است و ۸۰ هزار هکتار از مساحت آن را عرصه‌های جنگلی تشکیل می‌دهد؛ به غیر از انگور، سالانه صدها تُن میوه جنگلی از جمله گردو، بادام، انجیر، سماق و سقز و انواع گیاهان دارویی از جنگل‌های این شهرستان استحصال و روانه بازار مصرف می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha