به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا شنبه شب در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: مناسبسازی یک حق حداقلی برای بخشی از جامعه است که جزو بهترین اقشار ما هستند و علی رغم مشکلات فراوان، توانمندی خود را درهمه عرصهها ثابت کردهاند، بنابراین باید توجه به این قشر بیش از گذشته و در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به کسب قهرمانی جهانی کشتی ناشنوایان توسط دانشآموز کردستانی ادامه داد: افراد دارای معلولیت توانمندیهای زیادی دارند و انگیزهای که درمیان این قشر برای پیگیری مسایل اجتماعی وجود دارد برای ما الهام بخش است.
استاندار کردستان در ادامه به جشنواره شهید رجایی اشاره کرد و گفت: این جشنواره ایده خوبی برای بررسی مناسبسازی ادارات است، اما کافی نیست و این مساله نیازمند توجه جدیتری است و باید الزاماتی که در این زمینه وجود دارد در جلسات مصوب شود تا بتوانیم پیگیری کنیم.
زارعی کوشا با بیان اینکه در ساختمانهای عمومی الزامات لازم در زمینه مناسبسازی برای معلولان انجام شود، گفت: مشکلاتی در گذشته
در زمینه نظارتها وجود داشته است و تخلفاتی انجام شده که نباید تکرار شود و باید جدیتر به موضوع ورود شود.
وی تاکید کرد: فرمانداران در شهرستانها، جلسات مناسبسازی را برگزار کنند،شهرداران نیز در این جلسات شرکت کنند، ضمن اینکه موضوع
مناسبسازی باید در برنامه دستگاهها باشد.
استاندار کردستان همچنین با تاکید بر اینکه همه ما باید وظایف خود را نسبت به جامعه معلولان بهتر از گذشته انجام دهیم، گفت: مدیران و مسئولان و اعضای جلسات،باید مصوبات را قبل از برگزاری جلسات بررسی کرده و اولویتها برای ابلاغ در نظر گرفته شود.
ساختمانهای جدید ایمن سازی و مناسبسازی می شود
معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر در ساختمانسازیها تلاش میشود مواردی از جمله آسانسور، رمپ معلولان و سرویسهای بهداشتی رعایت شود، اما امکان اینکه تمام ساختمانهای موجود ایمنسازی و مناسب سازی شود وجود ندارد و مشکلات اعتباری مانع میشود.
کیومرث حبیبی افزود: بحثهایی در رابطه با هسته مرکزی شهر سنندج و برخی از خیابانهای اطراف وجود دارد که شهرداری در تلاش است با تغییر کاربری تعدادی از ساختمانها پارکینگ احداث کند.
وی با اشاره به مصوبه اختصاص یک درصد درآمد شهرداریها به موضوع مناسبسازی گفت: این موضوع در شهرداریها هرسال کنترل میشود و
اگر کمکاری در برخی از شهرداریها وجود دارد به این دلیل است که با سازو کارها خیلی اشنا نیستند.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان همچنین در ادامه به آمار پنج ماهه سال جاری در زمینه تلفات درو شهری و برون شهری اشاره کرد و افزود: آمار تلفات درون شهری در این بازه زمانی،نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۵ درصد کاهش داشته، برون شهری ۱۸ درصد کاهش و در جاده های روستایی ۷۷ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت در مجموع تلفات استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته است.
مناسب سازی ادارات اولویت مدیران باشد
مدیرکل بهزیستی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: موضوع مناسب سازی محیط شهری و معابر عمومی برای گروههای هدف بویژه معلولان، سالمندان، زنان باردار و کودکان و دسترسی آنان به اماکن مختلف، یکی از مباحث اصلی بهزیستی و کمیته مناسب سازی و همچنین مطالبه معلولان است.
حسین رسولی افزود: براساس بررسیهای انجام شده در سال ۱۴۰۰، استان رتبه ۲۷را در این زمینه دارد و میانگین نمره ادارات از ۱۰۰نمره۴۳بوده است، ضمن اینکه امسال هم با توجه به بررسیهایی که انجام شده، اتقاق قابل توجهی صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد: مناسبسازی ادارات باید در اولویت کاری مدیران قرار گیرد در حالیکه تعدادی از مدیران مناسب سازی را منوط به اعتبارات جداگانه میدانند که مقدور نیست و انتظار داریم ادارات توجه جدیتری به موضوع اصلاح معابر و ورودیها و تقویت ارتقای وضعیت فعلی داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه شهرداریها و سازمان نظام مهندسی نقش موثری در اصلاح معابر دارند، گفت: به غیر از شهرداری سنندج، شهرداری سایر شهرهای استان توجه زیادی به این موضوع ندارند،حتی در معرفی نماینده و کارشناسان مربوطه هم کوتاهی می کنند.
وی در ادامه به سامانه پیامکی معبر اشاره کرد و گفت: شهروندان می توانند مشکلات و موارد مربوط به مناسب سازی در سطح معابر،خیابانها، ادارات و سایر اماکن عمومی را اعلام کنند تا توسط دبیرخانه مناسبسازی اقدامات لازم صورت بگیرد.
نظر شما